Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 94

Wątek: Lustrzanka do 2400

| OlyJedi Awatar dziobolek
    Mieszka w
    Dublin - Ireland
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez outsider Zobacz posta
    Nikon D7000 jest ciekawą propozycją, ale ja bym poczekał z parę miesięcy, aż się w końcu wyjaśni z czego wynikają te dziwne problemy z AF (zapytaj Fatmana o szczegóły).

Właśnie pojawił się ciekawy korpus pentaxa K-5, ale cena wysoka i problemy z AF (zwłaszcza przy zmianie typu oświetlenia), oraz problemy ze współpracą z lampą błyskową...
    Cytat Zamieszczone przez fura Zobacz posta
    ...Na zestaw z kitem planuję wydać maksymalnie 2200zł, oczywiście nie obraziłbym się gdyby cena była mniejsza...
    Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Ja na Twoim miejscu (tak zresztą zrobiłem) kupiłbym używanego Nikona D200 z małym przebiegiem. Do tego używany kit 17-80 (bardzo przyzwoity jak na kit) i jeszcze powinno starczyć na używanego 50/1.8. D200 to naprawdę świetna maszynka, a można ją kupić za niewielkie pieniądze. W sumie powinieneś się zmieścić (puszka plus kit plus 50/1.8 ) w kwocie 2 400 zł.
    Ostatnio edytowane przez Rafał Czarny ; 20.12.10 o 09:53
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar outsider
    Mieszka w
    chacie nad Sweliną
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Wesoły Miś Zobacz posta
    Outsider, skąd info o problemach AF w K-5?
    z tego wątku na forum pentaxa -> Nasze problemy techniczne z K-5. Problem jest ze zmiennym BF/FF przy zmianie oświetlenia (poniżej test z żarówką diodową). w ww.youtube.com/watch?v=d2W5gwTtLqc

Problem 'koralików' na matrycy (prawdopodobnie wpadka sony) został rozwiązany (chyba) dla puszek od numeru seryjnego 39xxxxxx.

Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    Pozdrówka!
    Fakt. Widziałem tytuł wątku "do 2400", ale później przeczytałem Twoje wtrącenie o D7000 i nie chciałem być gorszy
    O K5 napisałem z sentymentu, ale szybciutko dopisałem pentaxa k-r
    Ostatnio edytowane przez outsider ; 20.12.10 o 11:39

| OlyJedi Awatar Dar-i-jush
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez outsider Zobacz posta
    z tego wątku na forum pentaxa -> Nasze problemy techniczne z K-5. Problem jest ze zmiennym BF/FF przy zmianie oświetlenia (poniżej test z żarówką diodową). w ww.youtube.com/watch?v=d2W5gwTtLqc
    O kurczę, a już prawie zacząłem odkładać na K-5...
    Czy ktoś obeznany może mi wytłumaczyć co oznacza tytuł tego filmiku? Co to jest "+ of SAFOX IX"? Domyślam się, że chodzi o korektę w świetle żarowym, ale dokładnie?

| OlyJedi Awatar glos_ludu
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Ja na Twoim miejscu (tak zresztą zrobiłem) kupiłbym używanego Nikona D200 z małym przebiegiem. Do tego używany kit 17-80 (bardzo przyzwoity jak na kit) i jeszcze powinno starczyć na używanego 50/1.8. D200 to naprawdę świetna maszynka, a można ją kupić za niewielkie pieniądze. W sumie powinieneś się zmieścić (puszka plus kit plus 50/1.8 ) w kwocie 2 400 zł.
    pomysł dobry, ale teraz chyba b. ciężko dostać D200 z małym przebiegiem, nawet coraz trudniej dostać go w ogóle, na allegro 4 oferty. Giełda na forum nikoniarzy 0
    Jak wygląda sprawa wiarygodności podawanych przebiegów w Nikonach? trzeba liczyć na serwis czy któryś program też daje wiarygodne dane?
    pozdrawiam
    Stary E-500 | OM-2 prawie nówka
    kity | M24/2.8; Z35/2.8; Z50 1.8
    znaczenie słowa "bynajmniej"

| OlyJedi Awatar fura
    Mieszka w
    Oklice Bielska-Białej - pipidówa
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Dziękuje za tak liczny odzew. Byłem dziś na oględzinach różnych puszeczek, z dostępnych modeli najlepiej leżał mi właśnie Canon 500d. Olympusa e-620 też macałem i jakiś taki strasznie mały się wydaje w rękach ale pewnie można się przyzwyczić. Niestety Pentaxa nigdzie nie mieli ale chyba zamówię go sobie do sklepu i wtedy pooglądam.
    Co do 500d to słyszałem wiele opinii że jest strasznie słabo wykonany jeśli chodzi o obudowę ale oglądając go dzisiaj niczego takiego nie zauważyłem, na jego plusy przemawia dla mnie też wybór szkieł i innych akcesoriów oraz ich dostępność w moim rejonie.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Moominek
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Zerknij raczej na 550d niż 500d. 620 jest mały, faktycznie niewiele większy od 450, za to ma "bogate" wnętrze (jakby jeszcze matryca z przyległościami była lepsza...).
    "...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez glos_ludu Zobacz posta
    Jak wygląda sprawa wiarygodności podawanych przebiegów w Nikonach? trzeba liczyć na serwis czy któryś program też daje wiarygodne dane?
    pozdrawiam
    Nikony zapisują ilość "kłapnięć" migawki w Exifie. Więc jeśli masz dostęp do JPGa z puszki i pewność, że nikt przy nim nie majstrował, to możesz mieć pewność, że odczytasz poprawną wartość.

| OlyJedi Awatar Dar-i-jush
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fura Zobacz posta
    Olympusa e-620 też macałem i jakiś taki strasznie mały się wydaje w rękach ale pewnie można się przyzwyczić.
    Pierwsze co zrobiłem, to dokupiłem grip, który kosztuje naprawdę śmieszne pieniądze, a ergonomię poprawia nieporównywalnie. Wcześniej miałem E-510 i chwyt E-620 z gripem leży mi bardziej niż w E-510, mimo, że był bardziej wystający.

| OlyJedi Awatar fura
    Mieszka w
    Oklice Bielska-Białej - pipidówa
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Moominek, myślałem nad 550d tylko nie wiem czy 18 mln pikseli to nie przesada i czy nie będzie to wpływać ujemnie na jakość zdjęć