Ja na Twoim miejscu (tak zresztą zrobiłem) kupiłbym używanego Nikona D200 z małym przebiegiem. Do tego używany kit 17-80 (bardzo przyzwoity jak na kit) i jeszcze powinno starczyć na używanego 50/1.8. D200 to naprawdę świetna maszynka, a można ją kupić za niewielkie pieniądze. W sumie powinieneś się zmieścić (puszka plus kit plus 50/1.8 ) w kwocie 2 400 zł.
Ostatnio edytowane przez Rafał Czarny ; 20.12.10 o 09:53
z tego wątku na forum pentaxa -> Nasze problemy techniczne z K-5. Problem jest ze zmiennym BF/FF przy zmianie oświetlenia (poniżej test z żarówką diodową). w ww.youtube.com/watch?v=d2W5gwTtLqc
Problem 'koralików' na matrycy (prawdopodobnie wpadka sony) został rozwiązany (chyba) dla puszek od numeru seryjnego 39xxxxxx.
Fakt. Widziałem tytuł wątku "do 2400", ale później przeczytałem Twoje wtrącenie o D7000 i nie chciałem być gorszy![]()
O K5 napisałem z sentymentu, ale szybciutko dopisałem pentaxa k-r![]()
Ostatnio edytowane przez outsider ; 20.12.10 o 11:39
pomysł dobry, ale teraz chyba b. ciężko dostać D200 z małym przebiegiem, nawet coraz trudniej dostać go w ogóle, na allegro 4 oferty. Giełda na forum nikoniarzy 0
Jak wygląda sprawa wiarygodności podawanych przebiegów w Nikonach? trzeba liczyć na serwis czy któryś program też daje wiarygodne dane?
pozdrawiam
Dziękuje za tak liczny odzew. Byłem dziś na oględzinach różnych puszeczek, z dostępnych modeli najlepiej leżał mi właśnie Canon 500d. Olympusa e-620 też macałem i jakiś taki strasznie mały się wydaje w rękach ale pewnie można się przyzwyczić. Niestety Pentaxa nigdzie nie mieli ale chyba zamówię go sobie do sklepu i wtedy pooglądam.
Co do 500d to słyszałem wiele opinii że jest strasznie słabo wykonany jeśli chodzi o obudowę ale oglądając go dzisiaj niczego takiego nie zauważyłem, na jego plusy przemawia dla mnie też wybór szkieł i innych akcesoriów oraz ich dostępność w moim rejonie.
Zerknij raczej na 550d niż 500d. 620 jest mały, faktycznie niewiele większy od 450, za to ma "bogate" wnętrze (jakby jeszcze matryca z przyległościami była lepsza...).
"...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."
Moominek, myślałem nad 550d tylko nie wiem czy 18 mln pikseli to nie przesada i czy nie będzie to wpływać ujemnie na jakość zdjęć