Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Lustrzanka??? :D

| OlyJedi Awatar thethomson
    Mieszka w
    ck
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Lustrzanka??? :D

Witam, was w pierwszej kolejności proszę o pomoc. Dośc powaznie myśle już nad kupnem lustrzanki ale niewiem za bardzo którą wybrac? Czy zostac przy którymś z Olków? Czy lepszy okazałby się Nikon bądź canon ? Interesują mnie modele canon eos 400 ,350/ nikon D70s/olympus e400 proszę o obiektywna pomoc.
    Pozdr

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Przede wszystkim nie ten dział Forum. Po drugie - skrócony kurs zakupu lustra - oglądać sample w Necie, macać aparaty w sklepie... Forum coś podpowie ale napisz coś o budżecie, co chcesz fotografować itd...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Mieszka w
    ck
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    A sory,że nie ten dział odruchowo wiec budżet mysle w granicach 3 tys i dobrze zeby kitowy obiektyw byl jaknajlepszy
    aha i focic to chce nim w wiekszości pejzarze i zwierzeta ale to juz chyba szklo
    Pozdr

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Od kilku dni moim kolejnym aparatem jest E-330 - napiszę tak - można się zakochać - fajna ergonomia, jakość fot, kadrowanie na odchylanym LCD... W dual kicie masz dwa niezłe obiektywy - IMHO trudno w tym momencie polecać coś innego. W mojej stopce znajdziesz link do kilku moich fot z E-330 - ostatnie zdjęcia w wątku...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    W obecnych cenach to bierz E330 dualkita i sie nie zastanawiaj Swietny aparat, jeszcze lepsza cena Albo poczekaj na E-510, chyba, ze wolisz malutkie aparaty to na E-410. Mimo wszystko uwazam, ze LV na odchylanym lcd jest nie do przecenienia. Szczegolnie w streetphoto
    Pzdr
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi Awatar marecki
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    j.w. dosłownie
    mente et malleo

Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Jak napisano-bierz E-330. Mam i polecam. A jeśli chodzi o kitówki do Olympus wymiata pod tym wzgledem.

Mieszka w
    ck
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    No wlaśnie te kitówki przyciagają. Tylko panowie czy e330 da rade przy fotografi na szklach o duzej ogniskowej, wiecie ja to jestem troche zielony. No i napiszcie jak sie ma on do wymienionych aparatow innych firm. Do canona eos itp
    Pozdr

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Trudno bedzie sie wypowiadac obiektywnie o sprzecie innych marek bo jak zauwazyles lub tez nie to jest forum Olympusa Jednak byc moze ktorys z forumowiczow mial kontakt z firmami o ktore pytasz i moze zrobic jakies porownanie.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez thethomson
    No wlaśnie te kitówki przyciagają. Tylko panowie czy e330 da rade przy fotografi na szklach o duzej ogniskowej, wiecie ja to jestem troche zielony. No i napiszcie jak sie ma on do wymienionych aparatow innych firm. Do canona eos itp
    W sumie to ma się podobnie do canon/nikon - brak stabilizacji w body, matryca z przyzwoitą ilość MPix, dobre ISO 400

Do 3 tys. proponowałbym na start do fotografi przyrodniczej E330 + 35mm macro + 40-150 (stara wersja). Zresztą zależy co planujesz fotografować - ptaki? dzikie zwierzęta? kwiatki? pająki? żaby? itd.