Kiedyś miałem budę 1km od chaty. Zdarzało się, że padlinę zawoziłem im później niż zwykle. Potrafiły wtedy przylecieć nad podwórko i krakając domagać się uzupełnienia zapasów.
Kiedyś miałem budę 1km od chaty. Zdarzało się, że padlinę zawoziłem im później niż zwykle. Potrafiły wtedy przylecieć nad podwórko i krakając domagać się uzupełnienia zapasów.
"Jeden zarabia na to życie tym, co umie. Drugi robi to, co musi. Wżdy mnie poszczęściło się w życiu jak mało któremu rzemieślnikowi, chyba że niektórej ******. Płacą mi za rzemiosło, które szczerze i prawdziwie lubię."
Sapkowski: Bonhart, "Chrzest ognia"
W tym jak i poprzednim roku, obserwuję jakiś niespotykany natłok kruków. Normalnie 1 dnia było ich 4-5, 2giego 12-15, a wyjątkowo do 30 sztuk. Teraz przylatuje ,,stadko" 120-150 czarnej braci. Przypada średnio 20 kruków na jednego bielika. No i orłanie jedne nie bardzo chcą siadać. Raczej skupiają się na odbieraniu krukom mięsa w locie, bądź wyrywają kurczaki z ziemi jak ryby z wody. W sumie nie ma się co dziwić. Jeżeli już bielik siądzie przy padle to jest szarpany i skubany za skrzydła i ogon. nic szacunku dla godła![]()
"Jeden zarabia na to życie tym, co umie. Drugi robi to, co musi. Wżdy mnie poszczęściło się w życiu jak mało któremu rzemieślnikowi, chyba że niektórej ******. Płacą mi za rzemiosło, które szczerze i prawdziwie lubię."
Łosie kręcą się na borach. Czasem widzę 5 sztuk, czasem 15. wystarczy poturlać się Carską by trafić na jakiegoś gapiszona.
Mi akurat ostatnio koło wsi Budy wyskoczył ,,Wschodniopruski owczarek bagienny" w pozie wystawowej.
Najlepsze Świąteczne z BbPNu
http://biebrza.org.pl/index.php?wiec...&wiecej_news=1
i wzajemniewprawdzie z Mazowsza, ale szczerze
![]()
Przyjmij i ode mnie życzenia pomyślnosci , świetnych kadrów, fotosukcesów.
-z Beskidu Małego
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Z dalekiego Bonn przyjmij i ode mnie najlepsze zyczenia.
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
Dziękuję, Tobie również najlepszego i Wszystkim biebrzniętym pozytywnie!
Dziekuje i z kujaw tez leca najlepsze zyczonka![]()
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów