Chyba nie... Teraz Peter Kuttler kręci dla niemieckiej telewizji film o polskiej przyrodzie. Będzie też o Biebrzy. W kooperacji powstał ostatnio film o wodniczce. Mam ale jeszcze nie oglądałem.
Chyba nie... Teraz Peter Kuttler kręci dla niemieckiej telewizji film o polskiej przyrodzie. Będzie też o Biebrzy. W kooperacji powstał ostatnio film o wodniczce. Mam ale jeszcze nie oglądałem.
"Jeden zarabia na to życie tym, co umie. Drugi robi to, co musi. Wżdy mnie poszczęściło się w życiu jak mało któremu rzemieślnikowi, chyba że niektórej ******. Płacą mi za rzemiosło, które szczerze i prawdziwie lubię."
Sapkowski: Bonhart, "Chrzest ognia"
W zeszłą niedzielę po ponad miesięcznej przerwie wybrałem się nad Biebrzę i Narew.
Na Carskiej Drodze najciekawszy był dzięcioł białogrzbiety (nie jestem do końca pewien, ale wydawało się, że były dwa). Poza tym sójki, paszkoty, zięby, jery, gile, głosy sikor i niemiecka ekipa filmująca
Jeden byk w trzech ujęciach. No, w dwóch i pól![]()
"Jeden zarabia na to życie tym, co umie. Drugi robi to, co musi. Wżdy mnie poszczęściło się w życiu jak mało któremu rzemieślnikowi, chyba że niektórej ******. Płacą mi za rzemiosło, które szczerze i prawdziwie lubię."
Łosie już gubią poroże? Nie wiedziałem że tak szybko. A jak z jeleniami?![]()
Jelenie od końca lutego do końca maja. Im starsze byki tym wcześniej. Kozły też już zaczynają gubić.
Wczorajsza wyprawa nad Biebrzę okazała się wyjątkowo udana. Klepa z młodym łoszakiem obserwowana z odległości 4m. Piotrze, czyżby słynna już Matylda?
Pojęcia nie mam. Zachowanie wskazuje na oną ale pewności nie ma nikt ( poza bajarzami). Też wczoraj ją fotografowałem. Na pewno tuż obok był drugi łoszak.
O jakiej porze najłatwiej teraz spotkać te łosieJa ostatnio byłem około godziny 16 i nie widziałem żadnego...
Ostatnio edytowane przez KamilB ; 12.11.10 o 20:31
Rano, wieczorem...rzecz też gdzie![]()
Chodzi mi o te z ostatnich zdjęć, czyli z Bagna Ławki![]()