ostatnie mi się podoba.
ostatnie mi się podoba.
"Zdradliwa wena, raz jest a raz jej nie ma"
http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=73327
czy mój pierwszy hdr ma cokolwiek wspólnego z hdr? Prosiłabym o jakieś rady, napisanie co zrobiłam źle.
Dodam jeszcze, że robiłam go w Ps Cs5 , korzystając z funkcji merge to HDR Pro a zdjęcia robiłam z RAW-a zmieniając EV co 2, od -2 do 2...
Ostatnio edytowane przez joss ; 9.11.10 o 11:05
poza tym, że nie ostro to moim zdaniem nie jest źle... nie jest przesadzony w obróbce...
szkoda, że nie ma Qbica (bo podobno go nie ma...), specjalisty od hdr...
Dorzucam kolejne 3 hdr'y. Próbowałam tym razem, by efekt był jeszcze delikatniejszy, chodziło mi głównie o wydobycie kolorów i szczegółów bez przegięć. Nie ostrzyłam ich po zmniejszeniu, ponieważ chciałam zachować lekko miękki efekt.Oczywiście widzę bliki na 3 zdjęciu ale one się nie licząProsiłabym o ocenę, w razie czego mogę wrzucić oryginały dla porównania..
Jak dla mnie hadeerki niezłe - pierwszy (drewniany mostek) bardziej odrealniony, ale te trzy kolejne - dla odmiany bardzo urealnione.
Ja jestem zwolenniczką tych mniej odrealnionych, chociaż nie wiem, czy aż tak bardzo?
Prawda jednak jest taka, ze nie popełniłam w swoim żywocie jeszcze ani jednego zdjecia tą techniką... Chyba czas nadrobić...
jedynie pierwsze mi sie podoba. posągi fajne uchwycone.
drugie - kadr nieciekawy
trzecie - nie wiadomo o co chodzi w tym zdjęciu
"Zdradliwa wena, raz jest a raz jej nie ma"
http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=73327
witam
Dziś łódź podwodna i jesienna aleja, czyli zdjęcia z klimatem![]()
Alejka w dziwnych kolorach
Łódź, chyba lepsza byłaby obrócona do pionu:
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Bardzo fajny pomysł z tą łódeczką.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Pierwszy świetny, drugi troszkę rozmyty, trzeci świetny tylko trzeba "dociągnąć" niebo, ponieważ widać białą linię.
Ogólnie: bardzo fajne dla oka próby, czekam na więcej i pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez Saboor ; 28.10.10 o 11:41 Powód: Automatyczne scalenie postów
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Podoba mi się klimat Twojej jesiennej alei. Kojarzy mi się z pracami impresjonistów.
Pomysł z łódką też bardzo dobry, tylko ... wolę przeróbkę helmutha.
OMD, kilka puszek i wiadro słoików