Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 109

Wątek: Co kupić do "kamerowania" ?

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Będziecie się przegadywać, kto jaki obraz za dobry uważa?
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

S4INT
    Gość
    Dobra, nie czekając na odpowiedź... :

Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    Będziecie się przegadywać, kto jaki obraz za dobry uważa?
    W czymś Ci to przeszkadza?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    OK, ponieważ rozmowa nieco zboczyła z tematu informuję, iż wybór padnie na 550D lub 5DII - na co konkretnie, o tym zdecyduje moje widzimisię przez weekend.
    Dziękuję za porady, porozdawałem tyle rep ile się dało.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Dobra, nie czekając na odpowiedź... :
    Ale to są dwa filmy które ktoś dokładnie przygotował. Chętnie bym zobaczył też taki "surowy" filmik, jak z tego Sanyo.

Ja sobie doskonale zdaję sprawę, że z pewnością Sanyo do pięt nie dorasta takiemu Canonowi, ale to też są zupełnie inne rodzaje sprzętu, inna klasa, i ciężko je ze sobą porównywać.

PS. Filmiki faktycznie pierwsza klasa i oczywiście widać sporą przewagę Canona
    Ostatnio edytowane przez jacek00 ; 9.09.10 o 15:22

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez jacek00 Zobacz posta
    Ale to są dwa filmy które ktoś dokładnie przygotował. Chętnie bym zobaczył też taki "surowy" filmik, jak z tego Sanyo.
    Jak chcesz to Ci coś nagram. Powiedz co tam ma być i w miarę możliwości sprzętowych zrealizuje oraz udostępnię materiał.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Jak chcesz to Ci coś nagram. Powiedz co tam ma być i w miarę możliwości sprzętowych zrealizuje oraz udostępnię materiał.
    Nie ma już potrzeby Widzę jakie posiada możliwości 550D. Są one oczywiście nieporównywalne do zabawki Sanyo i tutaj nie ma sensu w ogóle dyskutować.

Jeśli ktoś sobie może pozwolić na 550D to nie ma się nad czym zastanawiać

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar pmfoto
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Ja chętnie bym zobaczył, jak pucha radzi sobie z dynamicznymi scenami. Bo to co przedstawiacie poniżej to wszystko statyczne ujęcia - w sensie - kamerzysta stoi jak kołek, byle tylko nie poruszyć puszką. Pozdr.
    OM1

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    S4INT, dokładnie wiedziałem, że tego rodzaju filmy zaprezentujesz.
    1. Nieruchoma kamera (statyw, stabilne trzymanie),
    2. Brak nadmiernych panoramowań, zoomowań,
    3. W miarę stabilne oświetlenie,
    4. Ciekawe i ładne obrazy.

Po prostu tak należy filmować.
    Jeśli tak będziesz postępował z gorszą kamerą, to i tak uzyskasz wystarczającą jakość do oszukania naszych upośledzonych zmysłów.
    Jeśli dobrą kamerą będziesz trząsł, filmował jakieś nieciekawe rzeczy, itp, i w dodatku nie będziesz wiedział jakim sprzętem to robiono, to powiesz, że film jest do bani.

Dodatkową kwestią jest post produkcja, dobór stopnia kompresji przy nagrywaniu, zgrywaniu i przy zapisie gotowego filmu do pliku. Tu też można wiele namieszać.

A jeszcze inną sprawą jest mieć kamerę przy sobie w każdej sytuacji, i móc szybką ją "odpalić" i nagrywać, bo czasami lepiej jest nagrać (np. komórką) nawet kiepski materiał, niż nie nagrać nic ... to a propos filmowania dzieciaków tudzież innych historyjek nie do powtórzenia.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Pokazane filmiki to pieczolowicie przygotowane w pelni profesjonalne produkcje i nijak sie do tego ma jakies podworko nagrane na Sanyo, zupelnie przypadkowo. Pomijam fakt, ze jakosc obrazu z Sanyo jest oczywiscie gorsza. Gdyby jednak mistrzunio od filmiku z Francji i Japonii dopadl Sanyo to i tak by sklecil cos fajnego( jak zwykle morskie fale bijace o brzeg i nocne swiatla wielkiego miasta- czemu zawsze ten sam motyw? zgadniecie?) i mielibysmy inne zdanie o tej kamerce.
    Chcialbym zobaczyc surowy material z Canona 5dII, jakis rodzinny reportazyk na szybko, z reki. W normalnym mieszkaniu, w blokowisku bez zadnych art sztuczek dla maluczkich ( aczkolwiek przyjemnych).
    Czesc.ch.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Gdybym potrzebował kamery na każdą okazję, szybkiej, łatwej w obsłudze, nie wymagającej dodatkowego sprzętu, to po doświadczeniach z 5DII bez wahania wziąłbym tego Sanyo lub coś podobnego.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb