Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Olympus E-P1 warto?

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    79
    Moja galeria

Olympus E-P1 warto?

Witam
    Mam okazję zakupić używane body E-P1 w dobrym stanie za 400 zł. Zainteresowała mnie ta propozycja bo od jakiegoś czasu zastanawiam się nad dokupieniem czegoś poręczniejszego od mojego E-520, którego ze względu na kubaturę nie zawsze mogę zabrać.
    Interesuje mnie to jak się spisuje ten sprzęt w praktyce bo teście na www.dpreview.com wypadł nieźle - zwłaszcza niskie szumy na wyższych iso robią dobre wrażenie. Wcześniej zastanawiałem się nad zakupem używanego Canona G10 ale niskie iso a zwłaszcza szumy przy iso od 200 mnie zniechęciły do poszukiwań.
    Jedynym poważnym minusem (z tego co wypatrzyłem) to jest brak wbudowanej lampy a ten sprzęt zastępował by mój kompakt - reszta wygląda nieźle, nie wiem jeszcze jak sprawa obiektywu ale to nie powinien być spory wydatek.
    Będę wdzięczny za kilka słów i ew. uwag związanych z nim bo z tego segmentu mam porównanie tylko do wspomnianego Canona a obiecałem dać odpowiedź właścicielowi i najbliższym czasie.

| OlyJedi Awatar Raven_Design
    Mieszka w
    Zawiercie
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Na forum znajdziesz już myślę dosyć dużo informacji odnośnie tego modelu, jak i całego m4/3.
    https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=18854

Zobacz też redakcyjny test:
    http://www.fotopolis.pl/index.php?n=9235

Pozdrawiam
    .

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mcarto Zobacz posta
    Witam
    Mam okazję zakupić używane body E-P1 w dobrym stanie za 400 zł.
    Za 400zł To tak ja za darmo. Z czego wynika ta cena?
    Gdybym ja miał taką ofertę na sprawny aparat z wiarygodnego źródła nie zastanawiałbym się ani chwili.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Karol Zobacz posta
    Za 400zł To tak ja za darmo. Z czego wynika ta cena?
    Gdybym ja miał taką ofertę na sprawny aparat z wiarygodnego źródła nie zastanawiałbym się ani chwili.
    Tu się kompletnie nie ma nad czym zastanawiać. Za 400zł można go protestować do woli i sprzedać drożej bez problemu gdyby jednak nie pasował
    The question is: What is a Mahna Mahna?

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    79
    Moja galeria
    Sprzęt nie powinien sprawiać problemów bo pochodzi ze sprawdzonego źródła. Ja sam zastanawiam się czy warto go brać bo musiałbym zakupić (przez internet) do niego obiektyw i prawdopodobnie lampę i wtedy cena podskoczy a w przypadku gdybym się zdecydował go pozbyć to muszę go spakować i wysłać do Polski (mieszkam za granicą) a tego bym wolał uniknąć.
    Nie mam aż tak wielkiej potrzeby aby teraz nabyć sprzęt - kwestia finansowa też nie jest najważniejsza ale z drugiej strony trafiła mi się okazja nabycia ciekawego sprzętu i to korci
    Jakby ten Olympus posiadał lampę to bym go już brał bez pytania a tak dochodzą mi podwójne zakupy i dlatego się waham - ten sprzęt z lampą też nie jest chyba już taki "kieszonkowy" ??

| OlyJedi Awatar Raven_Design
    Mieszka w
    Zawiercie
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Ja bym brał za takie pieniądze. Będziesz miał aparat, który może być z Tobą zawsze i wszędzie. Mówisz - Nie ma lampy. Cóż... wbudowana lampa (np. w model E-PL1) przydaje się tylko w mało wymagających sytuacjach. A światło jakie daje... łeee.
    .

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar judasz
    Mieszka w
    kraina OZ
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    lepiej zobacz po ile na ebay uk chodza ,juz przy zakupie zarabiasz 100 procent ,bez szkielka i lampy,pozdrawiam.
    Z kazdym dniem mojego zycia nieublaganie zwieksza sie liczba tych osob ktore moga mnie pocalowac w d...!
    pozdrawiam reszte !
    http://judasz007.blogspot.com/ ------- www.karolphotography.co.uk

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mcarto Zobacz posta
    Witam
    Mam okazję zakupić używane body E-P1 w dobrym stanie za 400 zł. Zainteresowała mnie ta propozycja bo od jakiegoś czasu zastanawiam się nad dokupieniem czegoś poręczniejszego od mojego E-520, którego ze względu na kubaturę nie zawsze mogę zabrać.
    Interesuje mnie to jak się spisuje ten sprzęt w praktyce bo teście na www.dpreview.com wypadł nieźle - zwłaszcza niskie szumy na wyższych iso robią dobre wrażenie. Wcześniej zastanawiałem się nad zakupem używanego Canona G10 ale niskie iso a zwłaszcza szumy przy iso od 200 mnie zniechęciły do poszukiwań.
    Jedynym poważnym minusem (z tego co wypatrzyłem) to jest brak wbudowanej lampy a ten sprzęt zastępował by mój kompakt - reszta wygląda nieźle, nie wiem jeszcze jak sprawa obiektywu ale to nie powinien być spory wydatek.
    Będę wdzięczny za kilka słów i ew. uwag związanych z nim bo z tego segmentu mam porównanie tylko do wspomnianego Canona a obiecałem dać odpowiedź właścicielowi i najbliższym czasie.
    Witam !

Uzywany E-P1 za 400 zl ??? To dosc podejrzana sprawa.
    W internecie nowy kosztuje od 1799,00
    i dziwie sie, ze ktos chce tyle stracic na tym aparacie.

Zorientuj sie dobrze w czym jest haczyk

E-P1 sprawdzi sie o ile bedziesz mial do tego dobre szklo.

Pozdrawiam
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Ja w razie czego mogę odkupić z miejsca za 500zł .

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    79
    Moja galeria
    Dziękuję wszystkim za pomoc.
    Znajomy zapomniał dodać, że chodziło o 400 zł + praca zlecona dla mnie . Ostatecznie zrezygnowałem z niego z powodu braku czasu i koniecznych dodatkowych zakupów - sam aparat ma byc wart 700-800 zł.
    Postanowiłem za oszczędzone pieniądze nabyć lampę do mojego e-520 a sam w dalszej przyszłości będę planował zakup Panasonica DMC-LX3 - jest bardziej kompaktowy od E-P1 i nazbierał sporo pozytywnych recenzji.