Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: olympus e1

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

olympus e1

Czy ma ktoś z Państwa może na sprzedasz Olympusa e1? Albo wiecie gdzie można go kupić? (oprócz szukania po komisach, szanse i tak nikłe) Jak mogą wyglądać ceny, tj ile może być warty w chwili obecnej? Zdaje sobie sprawę z tego ze ma on już swoje lata.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Na allegro szukaj. Pojawiają się od czasu do czasu.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    No pojawił się jeden ale z obiektywem który już posiadam niestety. A jak mogą krztałtować się ceny? Z obiektywem zd 14-54 póki co stoi na 1100, co moim zdaniem jest fajną ceną ale nie chce się bawić w odsprzedawanie obiektywu za bardzo, poza tym aukcja się nie skończyła jeszcze i pewnie podskoczy. Kontaktowałem się ze sprzedawca z pytaniem czy jest możliwość kupna samego body ale chce za nie nie mniej niż 1000 co przy cenie zestawu jest sporą sumą.
    Dziękuje za b szybką odpowiedź

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez sn0x Zobacz posta
    No pojawił się jeden ale z obiektywem który już posiadam niestety. A jak mogą krztałtować się ceny? Z obiektywem zd 14-54 póki co stoi na 1100, co moim zdaniem jest fajną ceną ale nie chce się bawić w odsprzedawanie obiektywu za bardzo, poza tym aukcja się nie skończyła jeszcze i pewnie podskoczy. Kontaktowałem się ze sprzedawca z pytaniem czy jest możliwość kupna samego body ale chce za nie nie mniej niż 1000 co przy cenie zestawu jest sporą sumą.
    Dziękuje za b szybką odpowiedź
    samo 14-54 chodzi po 1100-1400zł.

Body rzeczywiście może osiągnąć cenę ~1000.. cóż... dorobiło się znamion "kultowości"

Powiedz ile byłbyś gotów dać Moze mi z plecaczka wyskoczy
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar Raven_Design
    Mieszka w
    Zawiercie
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Nie wiem, czy sporą bo tak, jak już sam zauważyłeś cena na pewno podskoczy. Zawsze możesz trochę pertraktować.
    Ale rzeczywiście czasem pojawiają się na allegro dziadki w niższych cenach.
    .

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Największy problem właśnie w tym że nie wiem ile może być warte... Bo z jednej strony jest jak sam powiedziałeś kultowe, wieczne, z drugiej to jednak już nie dziadek a pradziadek, który nawet pomijając stronę starości technicznej, na pewno może w każdej chwili umrzeć mechanicznie.
    Teraz wiem czemu sprytnie nie odpowiedziałeś ile może być wart :P
    Nie chce Cie absolutnie ani obrazić ani rozśmieszyć, ale na szybko bo właśnie wychodzę, rzucę 600zł
    Przy okazji jeśli możesz, napisz coś o tym jak "w dzisiejszych czasach" się tym robi zdjęcia, jesli jeszcze po niego sięgasz oczywiście

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Ja bym dziadka teraz nie kupił o ile bym nie potrzebował puszki którą można robić zdjęcia w deszczy i tarmosić ja po górach...
    Zdjęcia robi się nim tak jak pięć lat temu - wyśmienicie. Bo ergonomicznie to jest najlepsza pucha jaką się bawiłem. Ale ma też wady - głównie na polu AF.

p.s. Wartość przedmiotu wynosi tyle ile kupujący gotowy jest dać

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Nie dal bym za E-1 więcej niż 7 stów. I to pod warunkiem, że będzie w bardzo dobrym stanie. Jeden z forowiczów (Icelander) kupił za 600. Kiedy przed rokiem chciałem kupić dziadka jako drugi aparat (w końcu wybrałem E400) to też miałem okazję kupić za 600 zł. Spokojnie można za taką mniej więcej cenę wyjąć ten korpusik. Ale trzeba się uzbroić w cierpliwość. Jeśli Ci się spieszy, to przepłacisz.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Zambrowa, podlaskie
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Pamiętam jak 4 lata temu "z groszami" kupowałem swojego dziadka z 14-54 za ok 3900 plus zaraz potem grip Hld-2 za ok 1000. Słuzy mi nadal świetnie do dzis i sporo juz ma na liczniku. I oddac to teraz za bezcen prawie? W życiu! Zdjecia mozna nim całkiem spokojnie pomimo upływu lat robić a potwierdzam opinie ze ergonomicznie nie miałem innego lepszego w ręku. Pozdrawiam wszystkich uzytkowników naszego kultusia!

| OlyJedi Awatar rol6
    Mieszka w
    Skórzewo/Poznań
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Od mniej więcej pół roku obserwuję ceny E-1 na Alledrogo i na forum.

Chciałem na własnej skórze sprawdzić "mityczną" plastykę matrycy Kodaka i zyskać zaślepkę kabla synchronizacyjnego do mojego E-3.

Niestety ceny dobrych (przynajmniej wyglądających ma takie) egzemplarzy wahały się w przedziale 750 - 1000 zł i ... znajdowały nabywców, co świadczy o tym, że to body cieszy się stałym zainteresowaniem... więc zrezygnowałem z zakupu.
    OMD, kilka puszek i wiadro słoików

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów