Popatrz na torby "FOMEI WINNER" - ja korzystam z tego reportera od 2 lat! Jest rewelacyjny, a cena nie wygórowana - zaglądaj na alledrogo!
tu strona dystrybutora
http://www.fomei.pl/akcesoria/torby.html#winner
Popatrz na torby "FOMEI WINNER" - ja korzystam z tego reportera od 2 lat! Jest rewelacyjny, a cena nie wygórowana - zaglądaj na alledrogo!
tu strona dystrybutora
http://www.fomei.pl/akcesoria/torby.html#winner
Zapraszam do komentowania moich zdjęć w galerii.
Taki tam wątek z moimi różnistymi zdjęciami, oraz ślubno plenerowe zmagania.
Poszukujesz ciekawych wtyczek do GIMPa zajrzyj koniecznie tutaj....
Ciekawie wygląda ten Fomei Winner 966.
pol189, jaka jest jakość materiałów i wykonania tej poduszki na pasku? Czytałem w jakiejś recenzji, że materiał sprawia wrażenie niemiłego w dotyku.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Warstwa zewnętrzna czy wewnętrzna?
Dobra to tak... Materiał jest wytrzymały i podczas deszczy (drobnego) nie nasiąka wodą. Podczas ulewy nie zaufałbym jednak tak dalece (ma wbudowany pokrowiec jakby co). Zamki to nie YKK, wyglądają marnie, ale o dziwo pomimo bardzo częstego korzystania z nich chodzą płynnie i nie widać zużycia. Wewnętrzny wkład jest dobrze dopasowany, choć mógłby być bardziej sztywny.
Pasek na ramię jest dość szeroki, poduszka od wewnętrznej strony jest chropowata w dotyku - dzięki temu dobrze nosi się na koszulkach, kurtkach itp. Jest jeszcze drugi cienki ok 2-3 cm szerokości pasek (nie wiem jaki był zamysł konstruktora) ja używam go do stabilizacji torby na biodrze. Jak ide w teren i chce mieć torbę za sobą (tak żeby się nie nie zanurzyła podczas pochylania w bagnie itp, czy też podczas koncertów żebym miał pole manewru p bokach). Ten paseczek to fajna sprawa - wystarczy jeden ruch ręka i masz torbe przed sobą. Odpinasz górny zamek i masz dostęp do szklarni. Poza drobiazgami nosze tam E410 + 2 kity + sigme 30 i oczywiście lampe. Zostaje jeszcze trochę miejsca. Maksymalni wchodzi e3 z podpiętym 12-60 (ale ze zdjętym tulipanem) + 2-3 obiektywy. Nie zmieści się 50-200 - torba jest zbyt płytka. No to tyle. Nie pamiętam który mam model (ale jeden z mniejszych (bez przegrody na laptopa)...
To by było tyle
Zapraszam do komentowania moich zdjęć w galerii.
Taki tam wątek z moimi różnistymi zdjęciami, oraz ślubno plenerowe zmagania.
Poszukujesz ciekawych wtyczek do GIMPa zajrzyj koniecznie tutaj....
dla fotodziewczynek są fajowe dziewczyńskie torby ONA. Skóra cielęca i inne takie.
na hasło onalaunch 20% zniżkia wkrótce nowy model damski Brooklyn
http://www.onabags.com/
![]()
Chcę się Was zapytać o jeden plecak bo szkoda otwierać nowy temat.
Wypatrzyłem jakiś czas temu Lowepro Fastpack 200 - jest świetny i wydaje się b.wygodny, ma dodatkową komorę np. na kurtkę czy prowiant ale brakuje mu zaczepu na statyw.
Dzisiaj byłem w kilku sklepach ale niestety poza nim i nieciekawymi produktami Tamrac nie ma niczego o tej klasie pojemności. Zacząłem szukać na necie i znalazłem plecak Lowepro Versapack 200 AW wg specyfikacji wydaje się b.podobny, jest nawet trochę pojemniejszy to na plus i ma zaczep na statyw. Chcę się dowiedzieć czy ktoś go porównywał z innymi Lowepro? ew. jest zadowolonym posiadaczem bo jestem gotów zakupić plecak poprzez internet a nie chciałbym wtopić kasy.
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
Nie kupuj plecaka bez przymierzania - zwłaszcza większego plecaka.
Lowe pro ma jeszcze kilka modeli dwukomorowych - m.in rower. Jak potrzebujesz czegoś drugiego, to np. computrekker AW - duza komora na sprzęt, komora na laptop i z przodu kieszeń, która zaskakuje pojemnością - wchodzi spokojnie kurtka z grubego gore.
Jak ma byc taniej, to ten model (computrekker) ma masę klonów - od budzetowych, bo sygnowane przez olympusa. Pogrzeb trochę w tym wątku to je znajdziesz
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Niestety mam związane ręce bo oferta w sklepach sprowadza się tylko do wspominanych kilku modeli a do Polski przyjadę prawdopodobnie dopiero w następnym roku.
Zależy mi raczej na plecaku typu Citi a nie na plecaku do wielogodzinnych wędrówek górskimi szlakami - wtedy podczepię torbę foto do zwykłego plecaka. Kupiłbym ten Lowepro Fastpack 200 ale przeszkadza mi brak mocowania statywu - oglądałem też różne "patenty" na umocowanie go ale w tym modelu chyba się nie sprawdzą.
Przyjrzyj się plecakom Kata. Miałem DR465 i mogę szczerze polecić. Wysoka jakość wykonania, nie za duży, nie za mały, w sam raz do spacerów po mieście.
Pomyśle nad tym plecakiem - oglądałem go wczoraj ale spodobał mi się bajer z bocznym (łatwym i bezpiecznym) dostępem do aparatu w innych modelach i dlatego go nie brałem pod uwagę - czy to zapięcie nie wyrobi się po jakimś czasie? nie widzę tam żadnego zabezpieczenia? A jak wygląda sprawa "oddychania" bo w lato plecaki potrafią niemiłosiernie grzać w plecy.
Sam plecak jest ok ja jestem wysoki (18i większość plecaków dość dobrze mi leży.