Strona 76 z 87 PierwszyPierwszy ... 2666747576777886 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 751 do 760 z 861

Wątek: torba / plecak

| OlyJedi Awatar zulka
    Mieszka w
    koniec świata - ostatni dom po lewej :)
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Wieprz Zobacz posta
    dla fotodziewczynek są fajowe dziewczyńskie torby ONA.
    Ajajaj Bardzo Ci dziękuję za tę stronę
    Przed chwilą pokazałam ją mojej marudniejszej połowie..... bez zachwytów było hehehehheeheh jestem torebkowym "zboczuchem" nieuleczalnym ;p

Z plecaczków z bocznym dostępem, warto rzucić okiem na ten

http://www.fotoexpert.pl/kata-3n1-10...ml#KATA-3N1-10

mam w posiadaniu, super wygodny, mały, pojemny z pokrowcem przeciwdeszczowym. Jeśli chodzi zaś o "wietrzenie pleców" to jest ono żadne przynajmniej w porównaniu z naneu k3 ;p

| OlyJedi Awatar szamotl
    Mieszka w
    Rzeszów
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Ja ze swej strony polecam PHOTO PRo z Funsports jakością nie odbiega od plecaków Kata (porównywałem tylko wizualnie w sklepach, nie wypowiadam się o wytrzymałości). IMHO w swojej cenie to dobry wybór, choć co przyznaję to nie to samo co Lowepro nie ta staranność wykonania ale jest prawie 3 razy tańszy. Posiada drugi mały plecaczek przypinany z przodu. Jeśli chodzi Ci o wentylację pleców to ma dwa pasy na plecach i na pasie biodrowym (podobnie zresztą na pasach nośnych) ze specjalnego materiału umożliwiającego lepszą wentylację, nie powiem jak się to spisuje w praktyce bo dla mnie raczej to walizka do przenoszenia sprzętu (pewnie jednak jest podobnie jak pisał epicure, w dłuższej trasie zawsze tak będzie). Jak dla mnie jest wystarczająco duży; mieści swobodnie dwa korpusy, cztery szkła, lampę i parę innych mniejszych szpejów. Kupiony na allegro.
    Musisz przyznać Panie Boże, że Ci pokoju nijak nie zakłócam i proszę tylko, byś mi tą samą miarką odpłacił." Colas Breugnon

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    79
    Moja galeria
    Dziękuję wszystkim za info. Zamówię prawdopodobnie wspomniany Lowepro wersapack 200 ew. Naneu Pro Bravo. Oba plecaki mają podobną pojemność, mocowanie statywu, oddychające plecy i system łatwego dostępu.
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    79
    Moja galeria
    I dotarł Lowepro Versapack 200 AW. Jest w sam raz ani mały ani duży - idealny plecak dla kogoś kto planuje krótkie wypady ze sprzętem np do innego miasta lub na kilka godzin w teren.
    Posiada system oddychających pleców ale nie pobije nim mojego małego ("szkolnego") Alpinusa - na rower i do zwiedzania powinien wystarczyć.

| OlyJedi Awatar acidmk
    Mieszka w
    Mokotów
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Cześć,

Chcę ograniczyć ilość bagażu zabieranego zwykle na krótkie jak i dłuższe wyjazdy. Zestaw obowiązkowy to plecak z lapciakiem 15' i plecak foto (potrzebuję go na sprzęt jak w stopce)...wymyśliłem sobie czas je połączyć w jeden bagaż

Jak na razie znalazłem coś takiego: Kata D-3N1-33 taka ja tutaj

Czy mieliście do czynienia z tym plecakiem, ktoś go widział, macał ?

Może jakieś inne pomysły?
    Z góry dzięki
    POzdrawiam
    Acidmk
    Mój wątek, moja Sicilia na forum oraz w necie LaBellaSicilia.pl oraz moje www

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    79
    Moja galeria
    Zobacz sobie ten plecak Naneu K3. Można wyjąć całą czerwoną komorę foto i przegrodę i masz plecak jednokomorowy. Pas biodrowy i wewnętrzny stelaż też można odczepić. Posiada świetną wentylację.
    Ostatnio edytowane przez Mcarto ; 15.08.10 o 11:40

| OlyJedi Awatar acidmk
    Mieszka w
    Mokotów
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Poczytałem, rzeczywiście NANEU PRO K3L wydaje się być słuszną opcją. Ja wybrałem troszkę większy NANEU PRO K4L zobaczymy jak już go dostanę co jest warty

Dzięki
    POzdrawiam
    Acidmk

| OlyJedi Awatar Roby
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Miałem ten sam dylemat,postawiłem na Lowepro Fastpack 350 . Mierzyłem sporo plecaków (radzę też przymierzać) i mimo tego,że nie ma mocowania do statywu padło na niego.Pojemny ,szybki dostęp do sprzętu ,laptop 17"+zasilacz,do komory głównej wchodzi E-30 z podpiętym 70-300 z założoną osłoną p.słoneczną.

| OlyJedi Awatar Wieprz
    Mieszka w
    Wwa
    Siła reputacji
    119
    Moja galeria
    używam od jakiegoś czasu K3 (bez L).
    pozytywne opinie są zasłużone.
    Ale dotyczą one raczej krótszych testów. Mój już przeszedł na moich plecach bardzo dużo godzin i mogę dodać do jego zalet kilka bardziej cierpkich uwag.

(Moje parametry to 176 cm i 62 kg, więc niektóre wady mogą być związane z moją bardzo umiarkowaną otyłością )

Szelki - fajne i miękkie. Niestety piją pot jak statystyczny Ruski wódę. Nie schną jakoś masakrycznie długo ale nie jest to zdecydowanie tempo dobrych koszulek termoaktywnych.
    Tracą także swoją pierwotną jędrność. NIe dramatycznie ale nie są już takie pulchniutkie jak na początku

System nośny - rzeczywiście sprawdza się nieźle. Nie oznacza to, że plecy się nie pocą. Przy załadowanym plecaku prześwit jeśli jest to jest raczej symboliczny. Wypinanie stelaża jest bardzo kłopotliwe i wymaga sporej siły. Dla kogoś bardziej muskularnego to zapewne pestka ale dość ciężko było mi to wszystko poskładać do kupy.
    Ceną za możliwość wypinania stelaża jest pogarszanie się jego parametrów z czasem. Kieszeń, w której jest on zaczepiony nieco się rozciąga, co sprawia, że blachy odsuwające plecak od pleców są coraz mniej naprężone. W efekcie wentylacja jest coraz gorsza.
    Dodatkowo stelaż przebijający się przez rozciągniętą kieszeń uciska dolną część pleców. Dla kościstego osobnika jest to trochę uciążliwe.
    Być może rozciągnięciu kieszeni podtrzymującej stelaż mogłem zapobiec nie próbując go wyjmować.

Statyw - pasek przypinający statyw ma klamrę, w której taśma porusza się bardzo swobodnie i nie sposób trwale go zacisnąć. Statyw nie wypada ale nie nie jest całkiem stabilny. Noszenie czegoś w rozmiarze większego goldphoto z głowicą 3D to wybór pomiędzy wykręceniem śrub i przenoszeniem statywu głowicą do dołu albo majtającym się niemożebnie statywem z przesuniętym bardzo wysoko środkiem ciężkości (głowica statywu na wysokości głowy nosiciela).

Nie mam porównania z innymi plecakami foto. Poza powyższymi wadami, z którymi da się żyć, plecak jest bardzo OK.
    Ostatnio edytowane przez Wieprz ; 16.08.10 o 14:10

| OlyJedi Awatar acidmk
    Mieszka w
    Mokotów
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Wieprz Zobacz posta
    używam od jakiegoś czasu K3 (bez L).
    pozytywne opinie są zasłużone.
    Ale dotyczą one raczej krótszych testów. Mój już przeszedł na moich plecach bardzo dużo godzin i mogę dodać do jego zalet kilka bardziej cierpkich uwag.

(Moje parametry to 176 cm i 62 kg, więc niektóre wady mogą być związane z moją bardzo umiarkowaną otyłością )

Szelki - fajne i miękkie. Niestety piją pot jak statystyczny Ruski wódę. Nie schną jakoś masakrycznie długo ale nie jest to zdecydowanie tempo dobrych koszulek termoaktywnych.
    Tracą także swoją pierwotną jędrność. NIe dramatycznie ale nie są już takie pulchniutkie jak na początku

System nośny - rzeczywiście sprawdza się nieźle. Nie oznacza to, że plecy się nie pocą. Przy załadowanym plecaku prześwit jeśli jest to jest raczej symboliczny. Wypinanie stelaża jest bardzo kłopotliwe i wymaga sporej siły. Dla kogoś bardziej muskularnego to zapewne pestka ale dość ciężko było mi to wszystko poskładać do kupy.
    Ceną za możliwość wypinania stelaża jest pogarszanie się jego parametrów z czasem. Kieszeń, w której jest on zaczepiony nieco się rozciąga, co sprawia, że blachy odsuwające plecak od pleców są coraz mniej naprężone. W efekcie wentylacja jest coraz gorsza.
    Dodatkowo stelaż przebijający się przez rozciągniętą kieszeń uciska dolną część pleców. Dla kościstego osobnika jest to trochę uciążliwe.
    Być może rozciągnięciu kieszeni podtrzymującej stelaż mogłem zapobiec nie próbując go wyjmować.

Statyw - pasek przypinający statyw ma klamrę, w której taśma porusza się bardzo swobodnie i nie sposób trwale go zacisnąć. Statyw nie wypada ale nie nie jest całkiem stabilny. Noszenie czegoś w rozmiarze większego goldphoto z głowicą 3D to wybór pomiędzy wykręceniem śrub i przenoszeniem statywu głowicą do dołu albo majtającym się niemożebnie statywem z przesuniętym bardzo wysoko środkiem ciężkości (głowica statywu na wysokości głowy nosiciela).

Nie mam porównania z innymi plecakami foto. Poza powyższymi wadami, z którymi da się żyć, plecak jest bardzo OK.
    Troszkę mnie zmartwiłeś tymi uwagami, mam nadzieję jednak że część z Twoich problemów nie będzie moim udziałem...a może będzie odwrotnie ?

Ja mam 192 cm i mały nie jestem co teoretycznie powinno być na plus.

Czekam na ten plecak, jak go dostanę to wtedy napiszę coś więcej na jego temat.
    POzdrawiam
    Acidmk