No i jak powiedziałem tak się stało. Stałem się właścicielem zarówno torby jak i plecaka Crumplera.
Plecak Pretty Boy - nie jest może gigantyczny ale spokojnie lustro z gripem i 2-3 obiektywy wejdą do komory na aparat a do góry spokojnie butla wody, netbook 9" i parę pierdół.
Torba - Daily 490 (u nas znane jako Daily L) - wchodzi spokojnie d90 z gripem i 18-105 + 2-4 szkła.
Wykonanie - rewelacja. Bardzo dobrze wykonane, spasowane, uszyte i co jeszcze chcecie. Plecak nosi się bardzo wygodnie, nic nie ociera, nie tłucze po plecach...
Torba wykonana równie dobrze a może i lepiej. Świetny patent z wyciąganą komorą na sprzęt foto (na wyjazd jak znalazł - w dzień z aparatem a wieczorem jest gdzie piwo przenosić idąc na grilla)
No i najważniejsze - ceny w PL (w sklepach) są chore.
Torba w Polsce ok 400zł - na ebayu z Anglii wyrwana za 29,99funta (z wysyłką wyszło niecałe 200zł - funkiel nówka nieśmigana z metkami, w org. folii itd), plecak kupiony jako używany na alledrogo - jedyny ślad używania jaki znalazłem to miejsce na pasku gdzie była zaczepiona klamra i był lekko zgięty... - cena - połowa ceny rynkowej (150zł z wysyłką). Tak więc warto obserwować i "łapać okazje".