Dziękuję bardzo za odpowiedź. Myślę, że to będzie dobry wybór. Jednak fajnie byłoby zobaczyć i "pomacać". Trzeba się chyba w końcu wybrać do jakiegoś miasta![]()
Dziękuję bardzo za odpowiedź. Myślę, że to będzie dobry wybór. Jednak fajnie byłoby zobaczyć i "pomacać". Trzeba się chyba w końcu wybrać do jakiegoś miasta![]()
"łapię chwile ulotne..."
Spokojnie się zmieści. Ja wkładałam E-30 z podpiętym 12-60 i 70-300 dodatkowo lub odwrotnie. Z tym, że jedna przegródka jest całkiem wyjęta, na spod idzie obiektyw, przegródka go osłania i na wierzchu aparat ze szkłem (wzdłuż). Ciężko to opisać, chyba lepiej fotkę zrobić... Do bocznej siatki można wsadzić lampę (albo piwko). Naprawdę pojemna torba
![]()
"łapię chwile ulotne..."
Do Inverse 100 mieści się E-30 z podpiętym ZD 14-54 z tulipanem, do drugiej przegródki jedno na drugim ledwie wchodzi ZD 9-18 bez tulipana i ZD 40-150 z tulipanem założonym odwrotnie, a trzecia przegródka jest już wtedy tak mała, że wchodzą do niej tylko krótki tulipan. Miejsca na lampę już nie ma - ja ją wkładam w pokrowiec i wciskam do bocznej kieszeni na bidon. Niestety jak podepnę do puszki ZD 9-18, to ZD 15-54 (+ tulipan) luzem zajmuje wtedy całą przegródkę drugą przegrodę i trzeci obiektyw można sobie co najwyżej włożyć do kieszeni w gaciach. Jakimś ratunkiem są zewnętrzne pokrowce Lowepro na obiektywy, które można doczepić do pasa biodrowego.
Dla mnie ta torba była idealna, jak miałem E-410 z dwoma kitami. Jeszcze lampa wtedy wchodziła. Korpus + ZD 12-60 + ZD 70-300 się zmieszczą bez problemu, ale już nic więcej. Jeśli ktoś chce zmieścić więcej, to jednak polecam Inverse 200.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Ja tą biodrówkę rozpatruję jako typowo spacerówkę. Idę z rodzinka na spacer to nie muszę wszystkich gratów brać, starczą mi dwa szkła. Myślę, że ta "100" mi wystarczyDzięki panowie za info.
Na uczelni poranna fizyka zagina czas. Po 30 minutach jest 08:05.
Kość piszczelowa - urządzenie do znajdywania mebli w ciemnym pokoju..
Szukam jakieś torby (musi pomieścić body z 2-3 obiektywami - z czego dwie stałki i jakieś pierdółki typu bateria, filtr).
Zależy mi na tym żeby była w miarę dobrze wykonana, nie za droga ale co najważniejsze - żeby jak najmniej przypominała torbę foto (np. Crumpler ma fajny wygląd i nie przypomina tak bardzo torby foto, ale cena... :/ nie stać mnie na razie).
Ostatnia właściwość jest najważniejsza - mam dość szarpania się z jakimiś jełopami o sprzęt.
Będę wdzięczny o podanie konkretnych modeli/serii bo przeglądałem już parę sklepów + allegro ale zdjęcia nie zawsze oddają rzeczywistość.
Ps. Gdyby ktoś miał coś takiego na zbyciu to chętnie odkupię - kwestia dogadania szczegółów![]()
Ostatnio edytowane przez NightCrawler ; 10.04.10 o 23:56
...ciiii - bo cenzura się obudzi...to forum a nie miejsce do rozmów...
Moje próby i Moja strona
PAJACYK
Właśnie tak oglądam jeszcze i podoba mi się nawet seria DB Katy.
Cenowo bardzo mi pasuje Lowepro Exchange Messenger.
Pewnie i tak w końcu skończy się na tym, że kupię któregoś z Crumplerów - po prostu spełniają wszystkie moje potrzeby poza ceną...
Może uda mi się podskoczyć gdzieś do Saturna albo Fotoceny i trafić coś fajnego.
...ciiii - bo cenzura się obudzi...to forum a nie miejsce do rozmów...
Moje próby i Moja strona
PAJACYK
Witam
Pytanie Czy ktoś używa Lowepro Cirrus 110 ? Czy zmieszcze w niego E-520 z szkłęm np 40-150 ? Zalezy mi na czyms małym gdzie włoże tylko aparat z szkłem bo nie zawsze chce mi się nosić plecak
Olympus E-520 + 14-42 + 40-150 + Helios 2/58 + Pentacon 4/200 + Mir 1b 2.8/37 + inne duperele