Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 62

Wątek: Absurdalne 730zł za klejenie gumy. [edit:Które to okazało się nie tylko klejeniem...]

piotrek204
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez k@czy Zobacz posta
    Korzystales kiedys z serwisu np. Mercedesa? Wiesz jakie tam sa ceny? Co moglbys powiedziec na temat opinii jaka ta marka sie cieszy wsrod kierowcow?
    Wiem jakie ceny ma mercedes, wiem tez ze potrafi sprzedac lub DOROBIC brakujaca czesc do samochodow z lat 20-tych, ale nie maja cennika napraw z ryczaltem. Kupilbys samochod gdyby jakakolwiek naprawa kosztowala 50% wartosci i nie byloby mozliwosci zakupu samych czesci?

Oto cennik olympusa:
    http://www2.olympus.pl/consumer/down...nik_napraw.pdf

W wypadku pola "wycena" nie chca wycenic zadnej uslugi, tzn gdy mamy mzoliwosc kupic aparat E-3 z ulamana klapka nie dowiemy sie ile kosztuje naprawa, sprzet musimy wyslac.

Zastanawiam sie czy naprawa zryczaltowana dziala gdy dostarczymy np obiektyw ktory spadl z drugiego pietra na wymiane wszystkich czesci.

Naprawa kazdej lustrzanki poza linia E-x to zryczaltowane 820PLN, moze to cieszyc w wypadku drobnych napraw

Jak zdarzy sie przypadek i np ulamiecie stopke w FL-50 to szykujcie 635PLN ryczalt, naprawa takiej usterki w canonie to 100PLN.

| OlyJedi Awatar cadman
    Mieszka w
    Szczecinek
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Ja nie dawno sprzedałem E-1 na gwarancji za 650 zł. Cena zryczałtowana, to cena zaporowa. Chyba ten serwis jest tylko po to, aby wywiązywać się z obowiązku usług gwarancyjnych. Pozostali klienci... niech spadają! Na szczęście mamy wolny rynek. Tylko patrzeć jak ktoś da ogłoszenie na forum: "Klejenie gum i drobne naprawy. Ekspresowo."
    Czarny aparat z gorszego systemu
    Moja galeria: http://picasaweb.google.com/Cadman1959

Awatar java
    Mieszka w
    Piła i okolice
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    A ja uszkodziłem niemal umyślnie (tak, tak z głupoty) gumę w E330 i wymienili mi za darmo. Wprawdzie aparat był na gwarancji ale było to uszkodzenie, które każdy inny serwis zakwalifikowałby jako powstałe z winy użytkownika i wystawił mi stosowny dokument sprzedaży.

Faktem też jest, że było to 1,5 roku temu więc "parcie na cięcie" kosztów też było inne nawet w serwisie Olka.

Nie wiem może zwyczajnie lepiej było ich się nie pytać ile to będzie kosztowało? Ja się nie pytałem a nastawiłem jedynie na negocjowanie po fakcie

Poz.

| OlyJedi Awatar Jack
    Mieszka w
    Błonie
    Siła reputacji
    131
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez czmielek Zobacz posta
    Zapewne niektórzy z was zauwazyli mój poprzedni wątek w którym pytałem ile moze kosztowac klejenie gumy w body E-1 i gripie po gwarancji. Na to pytanie serwis nie odpowiedział mi przez telefon tylko kazali wysłać sprzęt gdyż co do E-1 i E-3 robia indywidualne wyceny. Dziś dostałem odp. 730zł!!!!. Przecież to jest cena chyba z kosmosu. Ten klej jest i tak beznadziejny skoro trzeba kleić raz w roku, więc skąd ta cena? W domu mam 3 body olka i sporą szklarnie i szlag mnie trafia jak sobie pomyśle o cenach ewentualnych napraw pogwarancyjnych. Jak się spytałem czemu tak duzo to Pan z serwisu powiedział że zapyta w Czechach i oddzwoni więc cierpliwie czekam bo sam nie mogę się doczekać co mi powie.
    Mamy zdaje się pewne błędy w komunikacji. Z tego, co ustaliłem, zgłoszenie E-1 do wyceny dotyczyło klejenia gumy i wymiany pochłaniacza kurzu pod filtrem SSWF, natomiast technik w Centrum Serwisowym zaproponował dodatkowo wymianę matówki i wymianę wizjera, a wszystko to razem za łączną kwotę 730,- Wiem również, że temat nie został dokończony z punktu widzenia komunikacji serwisu z użytkownikiem, więc temat watku jest bardzo nieprawidłowy!
    Pozdrawiam
    Jack

| OlyJedi Awatar czmielek
    Mieszka w
    Sierakowice
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Racja, była ode mnie proźba na wymianę tasiemki i wyczyszczenie matówki o czym zapomniałem napisać w 1wszym poście. Za matówką mam 3 paprochy. Wizjer przed wysyłka był w 100% sprawny więc nie wiem czemu mieliby wymieniać. Dziś otrzymałem telefon że chcą to zrobić. Na moje pytanie dlaczego nie uzyskałem odp. Zrezygnowałem z dodatkowych czynności (tasiemka, dmuchniecie w matówkę i wymiana według mnie sprawnego wizjera- nie zgłaszałem jego usterki!) i poprosiłem o cenę za samo klejenie gum. Teraz czekam na ponowna wycenę
    Ostatnio edytowane przez czmielek ; 23.06.10 o 13:34

| OlyJedi Awatar m_kola
    Mieszka w
    Zduńska Wola
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Racja, była ode mnie proźba na wymianę tasiemki i wyczyszczenie matówki o czym zapomniałem napisać w 1wszym poście. Za matówką mam 3 paprochy. Wizjer przed wysyłka był w 100% sprawny więc nie wiem czemu mieliby wymieniać. Dziś otrzymałem telefon że chcą to zrobić. Na moje pytanie dlaczego nie uzyskałem odp. Zrezygnowałem z dodatkowych czynności (tasiemka, dmuchniecie w matówkę i wymiana według mnie sprawnego wizjera- nie zgłaszałem jego usterki!) i poprosiłem o cenę za samo klejenie gum. Teraz czekam na ponowna wycenę
    Cóż mogę powiedzieć.. Mam wrażenie, że z jakiś powodów chciałeś koniecznie obrzucić błotem serwis Olympusa. Nie komentuję tutaj niektórych ryczałtów bo sięgają kosmosu (z tego co piszecie, ja nie korzystałem jeszcze z serwisu).
    Chodzi mi o sposób wypowiedzi z góry skazujący serwis, o tytuł... Aż tu nagle po poście Pana Jacka okazuje się, że "zapomniałeś" dodać dwóch drobnych szczegółów. Uważam, że to nie fair.
    Na uczelni poranna fizyka zagina czas. Po 30 minutach jest 08:05.
    Kość piszczelowa - urządzenie do znajdywania mebli w ciemnym pokoju..

Mieszka w
    Sierakowice
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Ręce opadają... Życze Tobie i sobie tez brak jakichkolwiek awarii. Sory "czyszczenie matówki", a nie wymiana, jak chce zrobić serwis i wymiana tasiemki (nic więcej nie pisałem) rzeczywiscie potrajają koszta naprawy i ta kwota to luz w sumie to mozna by rzec że promocja nawet

| OlyJedi Awatar m_kola
    Mieszka w
    Zduńska Wola
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Ja nie ustosunkowałem się do ceny czy jest słuszna czy nie. Powiedziałem tylko, że nie w porządku jest wprowadzanie swoją wypowiedzią w błąd czytelników.
    Na uczelni poranna fizyka zagina czas. Po 30 minutach jest 08:05.
    Kość piszczelowa - urządzenie do znajdywania mebli w ciemnym pokoju..

Mieszka w
    Sierakowice
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Zgadza sie pod wpływem emocji zapomniałem o czyszczeniu matówki i wymianie tasiemki pod filtrem, ale o obrzucaniu błotem kogokolwiek nie ma i nie było mowy.
    Ostatnio edytowane przez czmielek ; 23.06.10 o 14:25

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Zgadza sie pod wpływem emocji zapomniałem o czyszczeniu matówki i wymianie tasiemki pod filtrem, ale o obrzucaniu błotem kogokolwiek nie ma i nie było mowy.
    Tak... tylko jak brzmi Twój pierwszy post...

"730zł za klejenie gumy"

brzmi trochę ten tego w porównaniu, do:

"730zł za klejenie puchy i gripa, wymianę taśmy SSFW, matówki i wizjera..."

Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.