Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 62

Wątek: Absurdalne 730zł za klejenie gumy. [edit:Które to okazało się nie tylko klejeniem...]

| OlyJedi Awatar czmielek
    Mieszka w
    Sierakowice
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Równie dobrze moze być:

Absurdalne 730zł za usługe serwisową.

Taki tytuł nie wprowadza nikogo w błąd. no i po raz kolejny nie wiem po co zaproponowano mi wymianę sprawnego wizjera i wymianę matówki którą można wyczyścić.

| OlyJedi Awatar Jack
    Mieszka w
    Błonie
    Siła reputacji
    131
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez czmielek Zobacz posta
    ...nie wiem po co zaproponowano mi wymianę sprawnego wizjera i wymianę matówki którą można wyczyścić.
    Widać technik uznał za konieczne i zaproponował (nie zmuszał). Ponieważ porozumienie nie zostało zakończone, moim zdaniem powinieneś odczekać do wysokości rachunku końcowego, tylko za te czynności, na które wyrażasz zgodę i dopiero zakładać wątek pod tytułem, na przykład: "Klejenie gumy i wymiana tasiemki za 200, - dlaczego?". Kwota jest przykładowa, jednak matówka i wizjer - to pewnie byłoby ze 400,- zetów, albo może więcej.
    Jack

qbic
    Gość
    Fakt, kolega wpuścił w maliny forumowiczów.

| OlyJedi Awatar rafrog
    Mieszka w
    lubelskie
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    No to jak się okazuje, klejenie gumy było najmniej istotnym elementem tej wyceny

Kolega trochę ściemę puścił

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez piotrek204 Zobacz posta
    Wiem jakie ceny ma mercedes, wiem tez ze potrafi sprzedac lub DOROBIC brakujaca czesc do samochodow z lat 20-tych, ale nie maja cennika napraw z ryczaltem. Kupilbys samochod gdyby jakakolwiek naprawa kosztowala 50% wartosci i nie byloby mozliwosci zakupu samych czesci?...
    W ten sposob poznam twoje dokladne preferencje zakupowe itp itd co mnie zupelnie nie interesuje - taka dyskusja nie ma sensu, bo kazdy lubi co innego. Czy ja narzekam na BIC'a, ze nie sprzedaja luzem tuszu do dlugopisow? Przeciez wklad sie nadaje do powtornego uzycia - wystarczy wlac tam tusz, nie? A jak ci sie chlodnica w samochodzie pozapycha na amen, to zamawiasz paski aluminium i sam je sobie wyginasz w sliczne zeberka czy wymieniasz chlodnice? A jak padnie komputer, to lutujesz scalaki na plycie glownej? I tak dalej i tak dalej. Bez sensu.

BTW: wlasnie sie zastanawiam nad jakims staruszkiem z konca lat 60 do remontu- a tu z czesciami moze nie byc latwo
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mińsk Mazowiecki
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Niedawno skleilem gume w drugim swoim olku. Oczywiscie na klej do butow - trzyma dobrze, a jak bedzie potrzeba to mozna go oberwac bez zbytnich zniszczen. Wg mnie klejenie na tasme dwustronna to porazka i nie rozumiem parcia na ta technologie, chyba ze zaklada sie zywotnosc produktu na rok, a pozniej zakup nowego.
    4/3: E510, E410; m4/3: E-PM1

| OlyJedi Awatar czmielek
    Mieszka w
    Sierakowice
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jack Zobacz posta
    Widać technik uznał za konieczne i zaproponował (nie zmuszał). Ponieważ porozumienie nie zostało zakończone, moim zdaniem powinieneś odczekać do wysokości rachunku końcowego, tylko za te czynności, na które wyrażasz zgodę i dopiero zakładać wątek pod tytułem, na przykład: "Klejenie gumy i wymiana tasiemki za 200, - dlaczego?". Kwota jest przykładowa, jednak matówka i wizjer - to pewnie byłoby ze 400,- zetów, albo może więcej.
    Jack
    Wątek zacząłem jak po telefonie z serwisu usłyszałem wyceniono naprawę na 730zł Pytam dlaczego tak dużo? "Nie wiem odpowiada serwisant ale zapytam w Czechach". Dopiero dzis wyjaśnił mi dlaczego do tej pory myślałem że chodzi tylko o klejenie dmuchanie na matówkę i wymianę tasiemki pod filtrem. Co jest nie tak z wizjerem nie wiem do dziś gdyż tu cytat "z czech dostałem bardzo lakoniczne wyjaśnienie że należy wymienić wizjer" Na razie czekam zobaczymy ile powiedzą za SAMO klejenie.

Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez k@czy Zobacz posta
    Korzystales kiedys z serwisu np. Mercedesa? Wiesz jakie tam sa ceny? Co moglbys powiedziec na temat opinii jaka ta marka sie cieszy wsrod kierowcow?
    nie, nie mam, nie stać mnie, a poza tym nie lubię mercedesów

idąc twoim tokiem rozumowania im droższa naprawa tym większy prestiż
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez czmielek Zobacz posta
    Zgadza sie pod wpływem emocji zapomniałem o czyszczeniu matówki i wymianie tasiemki pod filtrem, ale o obrzucaniu błotem kogokolwiek nie ma i nie było mowy.

czasami trzeba trochę opanować emocje i przemyśleć to co się pisze, klejenie gumy w tej cenie wydawało mi się grubym nieporozumieniem, ale tu jest już grubsza ingerencja w aparat,
    jak dostaniesz wycenę samego klejenia gumy nie zapomnij o tym tu napisać
    Ostatnio edytowane przez muszyk ; 23.06.10 o 21:14 Powód: Automatyczne scalenie postów
    e-510 + 14-54 + 14-42 + 40-150, dcr-250, metz 36 af-4o, a720 is. super takumar 55 1.8

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez muszyk Zobacz posta
    nie, nie mam, nie stać mnie, a poza tym nie lubię mercedesów

idąc twoim tokiem rozumowania im droższa naprawa tym większy prestiż
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Gdzie ja cos takiego napisalem?
    Czytajac Twojego posta obawiam sie jednak, ze podazenie moim tokiem rozumowania przychodzi Ci jednak z trudem.
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez k@czy Zobacz posta
    Gdzie ja cos takiego napisalem?
    Czytajac Twojego posta obawiam sie jednak, ze podazenie moim tokiem rozumowania przychodzi Ci jednak z trudem.

mógłbym teraz napisać, że ty nie nadążasz za moim, ale nie kłóćmy się
    e-510 + 14-54 + 14-42 + 40-150, dcr-250, metz 36 af-4o, a720 is. super takumar 55 1.8