Równie dobrze moze być:
Absurdalne 730zł za usługe serwisową.
Taki tytuł nie wprowadza nikogo w błąd. no i po raz kolejny nie wiem po co zaproponowano mi wymianę sprawnego wizjera i wymianę matówki którą można wyczyścić.
Równie dobrze moze być:
Absurdalne 730zł za usługe serwisową.
Taki tytuł nie wprowadza nikogo w błąd. no i po raz kolejny nie wiem po co zaproponowano mi wymianę sprawnego wizjera i wymianę matówki którą można wyczyścić.
zapraszam do siebie http://czmielek.wix.com/chmielewski
Widać technik uznał za konieczne i zaproponował (nie zmuszał). Ponieważ porozumienie nie zostało zakończone, moim zdaniem powinieneś odczekać do wysokości rachunku końcowego, tylko za te czynności, na które wyrażasz zgodę i dopiero zakładać wątek pod tytułem, na przykład: "Klejenie gumy i wymiana tasiemki za 200, - dlaczego?". Kwota jest przykładowa, jednak matówka i wizjer - to pewnie byłoby ze 400,- zetów, albo może więcej.
Jack
Fakt, kolega wpuścił w maliny forumowiczów.
No to jak się okazuje, klejenie gumy było najmniej istotnym elementem tej wyceny
Kolega trochę ściemę puścił![]()
W ten sposob poznam twoje dokladne preferencje zakupowe itp itd co mnie zupelnie nie interesuje - taka dyskusja nie ma sensu, bo kazdy lubi co innego. Czy ja narzekam na BIC'a, ze nie sprzedaja luzem tuszu do dlugopisow? Przeciez wklad sie nadaje do powtornego uzycia - wystarczy wlac tam tusz, nie? A jak ci sie chlodnica w samochodzie pozapycha na amen, to zamawiasz paski aluminium i sam je sobie wyginasz w sliczne zeberka czy wymieniasz chlodnice? A jak padnie komputer, to lutujesz scalaki na plycie glownej? I tak dalej i tak dalej. Bez sensu.
BTW: wlasnie sie zastanawiam nad jakims staruszkiem z konca lat 60 do remontu- a tu z czesciami moze nie byc latwo![]()
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
Niedawno skleilem gume w drugim swoim olku. Oczywiscie na klej do butow - trzyma dobrze, a jak bedzie potrzeba to mozna go oberwac bez zbytnich zniszczen. Wg mnie klejenie na tasme dwustronna to porazka i nie rozumiem parcia na ta technologie, chyba ze zaklada sie zywotnosc produktu na rok, a pozniej zakup nowego.
4/3: E510, E410; m4/3: E-PM1
Wątek zacząłem jak po telefonie z serwisu usłyszałem wyceniono naprawę na 730zł Pytam dlaczego tak dużo? "Nie wiem odpowiada serwisant ale zapytam w Czechach". Dopiero dzis wyjaśnił mi dlaczego do tej pory myślałem że chodzi tylko o klejenie dmuchanie na matówkę i wymianę tasiemki pod filtrem. Co jest nie tak z wizjerem nie wiem do dziś gdyż tu cytat "z czech dostałem bardzo lakoniczne wyjaśnienie że należy wymienić wizjer" Na razie czekam zobaczymy ile powiedzą za SAMO klejenie.
zapraszam do siebie http://czmielek.wix.com/chmielewski
nie, nie mam, nie stać mnie, a poza tym nie lubię mercedesów
idąc twoim tokiem rozumowania im droższa naprawa tym większy prestiż
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
czasami trzeba trochę opanować emocje i przemyśleć to co się pisze, klejenie gumy w tej cenie wydawało mi się grubym nieporozumieniem, ale tu jest już grubsza ingerencja w aparat,
jak dostaniesz wycenę samego klejenia gumy nie zapomnij o tym tu napisać
Ostatnio edytowane przez muszyk ; 23.06.10 o 21:14 Powód: Automatyczne scalenie postów
e-510 + 14-54 + 14-42 + 40-150, dcr-250, metz 36 af-4o, a720 is. super takumar 55 1.8
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++