Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 62

Wątek: Absurdalne 730zł za klejenie gumy. [edit:Które to okazało się nie tylko klejeniem...]

piotrek204
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    Z jednej strony tak... z drugiej mogą się skupić na naprawach gwarancyjnych.

Gumę możesz przecież przykleić w każdym innym serwisie... serwis olka po prostu nie zarobi wystawiając zaporową cenę. Ot wolny rynek.

Aby tylko zlego slowa na firme nie powiedziec.

Jesli olek ma cennik ryczaltowy to jest to najwieksze zdzierstwo i wtopa na rynku. 700PLN w canonie kosztuje... wymiana migawki po gwarancji.

Canon naprawia do dzisiaj za darmo kompakty z wadliwymi matrycami sony ktore zostaly wyprodukowane 7 lat temu

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Ja sobie tylko gdybam dlaczego takie ceny dają. W najmniejszym stopniu nie uważam, ze zapodanie ceny 700zł za wymiane/przyklejenie gumy jest ok tak samo jak cennik zryczałtowany (przynajmniej z tak wysokim ryczałtem względem tego jaka wartość mają aparaty po 2 latach).
    A to, ze Ty czytasz, tak jak chcesz, to cóz.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    BTW czmielek: jak ta cena się rozkłada na body i gripa?
    Ostatnio edytowane przez grizz ; 22.06.10 o 14:36 Powód: Automatyczne scalenie postów
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

piotrek204
    Gość
    W sam ryczalt nie wierze, gdyby taki istnial to ceny bylby wyzsze od sprzetu nowego, taki idiotyzm jest w firmie hp, gdzie naprawa drukarki atramentowej kosztuje wiecej niz nowa. I za te pieniadze... daja nowa.

Nie wazne z jakiego powodu, nawet choroba wszystkich serwisantow to powinni podac normalna cene i ew powiadomic ze naprawia za miesiac.
    Takie abstrakcyjne ceny moga zabolec kiedy kupisz szklo za 10kPLN, przylozysz gdzies z wlasnej winy a oni za jedna soczewke policza jak za calosc.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez piotrek204 Zobacz posta
    W sam ryczalt nie wierze, gdyby taki istnial to ceny bylby wyzsze od sprzetu nowego, taki idiotyzm jest w firmie hp, gdzie naprawa drukarki atramentowej kosztuje wiecej niz nowa. I za te pieniadze... daja nowa.

Nie wazne z jakiego powodu, nawet choroba wszystkich serwisantow to powinni podac normalna cene i ew powiadomic ze naprawia za miesiac.
    Takie abstrakcyjne ceny moga zabolec kiedy kupisz szklo za 10kPLN, przylozysz gdzies z wlasnej winy a oni za jedna soczewke policza jak za calosc.
    z moich doświadczeń ryczałt u Olympusa czy np Garmina to zazwyczaj połowa ceny nowego sprzętu jeśli jest produkowany lub mniej więcej cena używki ale za to z gwarancją i jest szansa na nie używany sprzęt.
    Ja naprawiałem E-510 po gwarancji w OK Serwis, połowa ceny za wyświetlacz w wizjerze niż wynikało by to z ryczałtu Olympusa.

| OlyJedi Awatar czmielek
    Mieszka w
    Sierakowice
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    Ja sobie tylko gdybam dlaczego takie ceny dają. W najmniejszym stopniu nie uważam, ze zapodanie ceny 700zł za wymiane/przyklejenie gumy jest ok tak samo jak cennik zryczałtowany (przynajmniej z tak wysokim ryczałtem względem tego jaka wartość mają aparaty po 2 latach).
    A to, ze Ty czytasz, tak jak chcesz, to cóz.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    BTW czmielek: jak ta cena się rozkłada na body i gripa?
    Mieszkam na wsi, więc tylko wysyłka wchodzi w gre bo jechac do 3city to za paliwo wychodzi jak za kuriera. Co do szczegółów nic nie wiem bo pan z serwisu zapomniał do ,mnie dziś oddzwonic choc mi obiecywał że to zrobi. Nie wiem jak sie ta cena rozkłada na grip i puchę gdyż pan mnie o tym tez nie poinformował a ja w szoku pourazowym, nie spytałem. Co do ryczałtu to podobno nie obowiązuje on na topowe puchy Olka e-1 i e-3 więc ta cena 730zł to jest autentycznie wycena klejenia i ew wymiany gumy (choc jak pisałem wcześniej to wymiana tylko na gripie) Koszt tych materiałów to zapewne 5 euro wiąc roboczogodzina w serwisie wychodzi ponad 150 euro bo chyba dłuzej jak godzinę to się nie przykleja takiej gumy.
    Ostatnio edytowane przez czmielek ; 22.06.10 o 18:44

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Jak za drogo to zamowic mozna samemu wszystkie czesci wraz z klejem i samemu to zrobic.Po co krzyczec

http://www.viadavinci.de/shop/
    Ostatnio edytowane przez Mirek54 ; 22.06.10 o 21:25

Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez czmielek Zobacz posta
    Co do ryczałtu to podobno nie obowiązuje on na topowe puchy Olka e-1 i e-3 więc ta cena 730zł to jest autentycznie wycena klejenia i ew wymiany gumy
    z czego jest robiona ta guma w takim razie? produkcja na pewno i tak made in china więc koszty produkcji są groszowe, jeśli olympus będzie próbował zdzierać na serwisie opinia mu mocno poleci, dla mnie akceptowalnym wydatkiem na klejenie gumy to 150zł + przesyłka
    e-510 + 14-54 + 14-42 + 40-150, dcr-250, metz 36 af-4o, a720 is. super takumar 55 1.8

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Olympus kolejny raz daje ****. Wiedza ze to wada konstrukcyjna, powinni wymieniać bez gadania za friko (no chyba ze zwijają się z DSLR i chcą minimalizować straty).
    qbic w przypadku Nikona jest jeszcze gorzej.

Pozdrawiam

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez EuroLiberty Zobacz posta
    qbic w przypadku Nikona jest jeszcze gorzej.

Pozdrawiam
    Całkiem możliwe, ale na razie Nikon mi nie groź(ny/i)

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez muszyk Zobacz posta
    z czego jest robiona ta guma w takim razie? produkcja na pewno i tak made in china więc koszty produkcji są groszowe, jeśli olympus będzie próbował zdzierać na serwisie opinia mu mocno poleci, dla mnie akceptowalnym wydatkiem na klejenie gumy to 150zł + przesyłka
    Korzystales kiedys z serwisu np. Mercedesa? Wiesz jakie tam sa ceny? Co moglbys powiedziec na temat opinii jaka ta marka sie cieszy wsrod kierowcow?
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++