Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 62

Wątek: Absurdalne 730zł za klejenie gumy. [edit:Które to okazało się nie tylko klejeniem...]

| OlyJedi Awatar czmielek
    Mieszka w
    Sierakowice
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria

Absurdalne 730zł za klejenie gumy. [edit:Które to okazało się nie tylko klejeniem...]

Zapewne niektórzy z was zauwazyli mój poprzedni wątek w którym pytałem ile moze kosztowac klejenie gumy w body E-1 i gripie po gwarancji. Na to pytanie serwis nie odpowiedział mi przez telefon tylko kazali wysłać sprzęt gdyż co do E-1 i E-3 robia indywidualne wyceny. Dziś dostałem odp. 730zł!!!!. Przecież to jest cena chyba z kosmosu. Ten klej jest i tak beznadziejny skoro trzeba kleić raz w roku, więc skąd ta cena? W domu mam 3 body olka i sporą szklarnie i szlag mnie trafia jak sobie pomyśle o cenach ewentualnych napraw pogwarancyjnych. Jak się spytałem czemu tak duzo to Pan z serwisu powiedział że zapyta w Czechach i oddzwoni więc cierpliwie czekam bo sam nie mogę się doczekać co mi powie.

edit: https://forum.olympusclub.pl/showpos...0&postcount=24 -cena za klejenie okazała się ceną za klejenie, wymianę taśmy SSFW, matówki i wizjera...

edit: A SKOŃCZYŁO SIE TAK: https://forum.olympusclub.pl/showpos...3&postcount=42
    Ostatnio edytowane przez grizz ; 16.07.10 o 21:19 Powód: dodano wyjaśnienia, zeby na przyszłość ktoś nie był w błą d wprowadzany.

| OlyJedi Awatar MicSzu
    Mieszka w
    Wioska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Tak jak ci mówiłem, zdecydowanie nie opłacalna sparwa W nikonie D300 wymiana gum to około 230zł więc w porównaniu do tego co proponują tobie to tanio a i tak według mnie zdcydowanie za drogo(nawet to 230zł), do tego doliczyc przesyłki i robią się takie sumki, że niezłą foto-wycieczkę by można sobie za nie zrobic CHoc zdaje mi się, że swego czasu wymieniali gumy gratis nawet pogwarancyjnie ( w E-1).
    E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Tak formalnie: 730zł za klejenie gumy, czy wymianę?

p.s. od 5 lat w e-1 guma siedzi i ani nie myśli o odklejaniu się :P

p.p.s. sam pomysł wysyłania tego do serwisu (koszt kuriera!), nawet gdyby robili za darmo jest dosć hmm rozrzutny.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar czmielek
    Mieszka w
    Sierakowice
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Właśnie nie wiem bo Pan z serwisu tez nie wie. Na body to raczej tylko klejenie bo spuchła a na gripie chyba wymiana bo się rozciągneła.

Co do rrozrzutności to racja, ale chciałem mieć PRO robotę i naiwnie myslałem że ze 100zł wezmą.
    Ostatnio edytowane przez czmielek ; 22.06.10 o 13:24

| OlyJedi Awatar Dar-i-jush
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Sam pomysł pogwarancyjnych napraw ryczałtowych jest moim zdaniem rozbojem. Czy trzeba przykręcić śrubkę, czy wymienić całe bebechy, cena jednakowa. A taka kosmetyka za 730zł to już skandal. Czy nie można by delikatnie wpłynąć na politykę napraw? Takie nieśmiałe pytanie do adminów. Przynajmniej niech ta kosmetyka będzie tania. Czyszczenie i klejenie za 100zł to chyba rozsądna kwota. Zwłaszcza, że też do niedawna czytałem, że kleją za darmo. To taki ich ewidentny bubel z puchnącą gumą i odłażącym klejem.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Wesoły Miś Zobacz posta
    Sam pomysł pogwarancyjnych napraw ryczałtowych jest moim zdaniem rozbojem. Czy trzeba przykręcić śrubkę, czy wymienić całe bebechy, cena jednakowa. A taka kosmetyka za 730zł to już skandal. Czy nie można by delikatnie wpłynąć na politykę napraw? Takie nieśmiałe pytanie do adminów. Przynajmniej niech ta kosmetyka będzie tania. Czyszczenie i klejenie za 100zł to chyba rozsądna kwota. Zwłaszcza, że też do niedawna czytałem, że kleją za darmo. To taki ich ewidentny bubel z puchnącą gumą i odłażącym klejem.
    Z jednej strony tak... z drugiej mogą się skupić na naprawach gwarancyjnych.

Gumę możesz przecież przykleić w każdym innym serwisie... serwis olka po prostu nie zarobi wystawiając zaporową cenę. Ot wolny rynek.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

qbic
    Gość
    Olympus kolejny raz daje ****. Wiedza ze to wada konstrukcyjna, powinni wymieniać bez gadania za friko (no chyba ze zwijają się z DSLR i chcą minimalizować straty).
    Tak swoja droga Sony pościło kiedyś felerna serie matryc CCD w jakimś F717(?). Wymieniali w każdym w którym padła nawet bez papierów, po 2-3 latach.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez czmielek Zobacz posta
    Pan z serwisu powiedział że zapyta w Czechach i oddzwoni więc cierpliwie czekam bo sam nie mogę się doczekać co mi powie.
    Because this is very special piece of plastic, and very very special glue resulting in very very special price for our dear valued customers.
    Ostatnio edytowane przez qbic ; 22.06.10 o 14:03 Powód: Automatyczne scalenie postów

Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Olympus kolejny raz daje ****. Wiedza ze to wada konstrukcyjna, powinni wymieniać bez gadania za friko (no chyba ze zwijają się z DSLR i chcą minimalizować straty).
    Tak swoja droga Sony pościło kiedyś felerna serie matryc CCD w jakimś F717(?). Wymieniali w każdym w którym padła nawet bez papierów, po 2-3 latach.
    Olympus wyrobił sobie dobrą opinię o serwisie na podobnych przypadkach. Dużo było na Forum np. o wymianach "bez gadania". Do tej pory szwankowała tylko naprawa af. Teraz dopiero zaczyna się dziać coś niepokojącego. Może to jednorazowa wpadka. Tam siedzą tylko ludzie. Wystarczy jeden ciężko rozgarnięty na etapie rozpatrywania zgłoszeń i już opinia leci. Moje kontakty z serwisem na etapie zgłaszania były bardzo przyjemne dopóki nie obsłużyła mnie inna pani niż zwykle.

Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    Gumę możesz przecież przykleić w każdym innym serwisie... serwis olka po prostu nie zarobi wystawiając zaporową cenę. Ot wolny rynek.
    Odklejona to nie problem, można samemu podkleić, gorzej jeśli spuchła. Przycinanie jej i przyklejanie to już zabawa nie dla każdego. Mogli by chociaż wysyłać nową gumę i przyklej sobie sam.
    Ostatnio edytowane przez Dar-i-jush ; 22.06.10 o 14:14

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Olympus wyrobił sobie dobrą opinię o serwisie na podobnych przypadkach. Dużo było na Forum np. o wymianach "bez gadania". Do tej pory szwankowała tylko naprawa af. Teraz dopiero zaczyna się dziać coś niepokojącego.
    ...albo po prostu akurat się kumulacja na forum zrobiła w całych 2 wątkach. Albo się olek sprzedaje znacznie lepiej niż powszechnie się uznaje i mają większe obciążenie na serwisie, stąd nie mogą sobie pozwolić na klejenie za darmo.
    Albo sto innych powodów. Idę się do Jacka poskarżyć, moze coś szkrobnie.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Odklejona to nie problem, można samemu podkleić, gorzej jeśli spuchła. Przycinanie jej i przyklejanie to już zabawa nie dla każdego. Mogli by chociaż wysyłać nową gumę i przyklej sobie sam.
    Pisałem o zewnętrznych serwisach...
    Ostatnio edytowane przez grizz ; 22.06.10 o 14:16 Powód: Automatyczne scalenie postów

Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    Pisałem o zewnętrznych serwisach...
    Ano jeśli serwisy przytną estetycznie i przykleją, to super. W moim mieście jest z tym problem i i tak musiałbym gdzieś wysyłać.