Strona 35 z 40 PierwszyPierwszy ... 253334353637 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 398

Wątek: Lampa błyskowa Metz 48 AF-1

| OlyJedi Awatar MicSzu
    Mieszka w
    Wioska
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KrisKocis Zobacz posta
    Mam aparat E-510 i w menu serwisowym R~13 tys (ilość zrobionych zdjęć)
    S~5tys (ilość zdjęć z lampą) Ale z tego co wiem to jest suma zdjęć z lampą zewnętrzną i z lampą wbudowaną. No chyba, że pod inną literką są te dane albo się myle.
    jak robisz z wybudowaną tą problem z dokładniejszym określeniem poza tym JAKI W TYM MASZ CEL?
    E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Poprostu chcę ją sprzedać a kupujący pytał się o to.

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Dawid
    Mieszka w
    Pomorze :)
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Mam pytanie ; mianowicie lampa mi nie zoomuje, palnik się nie rusza a na wyświetlaczu coś miga. Z aparatem się łączy bo zasięg błysku się zmienia

| OlyJedi Awatar leodan
    Mieszka w
    W-WA
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Forever_k3w Zobacz posta
    Mam pytanie ; mianowicie lampa mi nie zoomuje, palnik się nie rusza a na wyświetlaczu coś miga. Z aparatem się łączy bo zasięg błysku się zmienia

Spróbuj delikatnie popukać w palnik , powinno pomóc .
    Moja się tak zacięła i to pomogło .
    Pozdrawiam LEO
    E-1 , 40-150 , Helios MC 44M-4 , Pentacon 4/200 , Metz 48AF-1 ,
    statyw Hakuba S-4500

| OlyJedi Awatar spogi
    Mieszka w
    Poniatowa / Lublin
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam.
    Mam trzy pytania:
    1) Czy ktoś z forumowiczów używa 48-ki z Olkiem E-500 ? Jeśli tak to proszę napiszcie jak się sprawuje.
    2) Czy zakup 2-letniej lampy jest dobrym rozwiązaniem ? Czy taka lampa powinna jeszcze trochę bezawaryjnie "pobłyskać" ? Ile błysków/lat to dla lampy wiek dojrzały ?
    3) Na co zwrócić uwagę przy zakupie tej lampy ?

Z góry serdecznie dziękuję za pomoc
    www.galeria.stalowcy.com --> Wojtka T. fotoreportaże z meczów Stali Poniatowa I nie tylko !!!

| OlyJedi Awatar kolba
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry, Lasowice
    Siła reputacji
    160
    Moja galeria
    Ja mam metza z olkiem e 500. Sprawuje się moim zdaniem bardzo dobrze. Ponad rok ją mam i nie zawodzi. Polecam. Nie mam wielkiego doświadczenia ale mam porównanie z fl-ką 36 którą dostałem jako gratis do e 30. Moim zdaniem metz jest lepszy (dużo szybciej się ładuje i ma większą moc) choć na pewno zaletą flki jest jej mała wielkość (ją zabieram przeważnie na wycieczki i urlop itp ze względu właśnie na wagę i rozmiar. Gdybym miał jednak mieć tylko jedną lampę to na pewno z tych dwóch wybrałbym metza. Bierz ją i się nie zastanawiaj z e 500 fajnie współpracuje.
    E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
    http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=

| OlyJedi Awatar NightCrawler
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    A ja odwołam się do 2 części pytania - wszystko zależy jak i ile była przez kogoś używana.
    Może być 2 letnia lampa, która błyskała 500 razy na urodzinach u Cioci, a może być 2 letnia lampa, która zaliczyła 20 wesel i milionpińćset innych błysków.
    Niestety jeżeli nie jesteś pewny sprzedającego to jest to loteria.
    Ja kupiłem używanego FL'a kiedyś od jednego z forumowiczów i do dziś działa już w kolejnych rękach.
    ...ciiii - bo cenzura się obudzi...to forum a nie miejsce do rozmów...
    Moje próby i Moja strona
    PAJACYK

| OlyJedi Awatar Maestro1984
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Mam takie pytanko co do Metz'a - otóż jak obrócę palnik lampy w obojętnie którą stronę (oprócz pozycji "właściwej") nie działa mi zoom (po prostu ustawia się w jedno położenie, na wyświetlaczu mam kreseczkę i nie przestawia się wraz ze zmianą ogniskowej) - czy to normalne?

I jeszcze drugie pytanie - co dokupić do rozproszenia światła, jakiś odbłyśnik czy może dyfuzor?

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Maestro1984 Zobacz posta
    Mam takie pytanko co do Metz'a - otóż jak obrócę palnik lampy w obojętnie którą stronę (oprócz pozycji "właściwej") nie działa mi zoom (po prostu ustawia się w jedno położenie, na wyświetlaczu mam kreseczkę i nie przestawia się wraz ze zmianą ogniskowej) - czy to normalne?

I jeszcze drugie pytanie - co dokupić do rozproszenia światła, jakiś odbłyśnik czy może dyfuzor?
    1. To normalne.
    2. Dyfuzor daje minimalne efekty, odbłyśnik jest mniej wygodny. Poszukaj na forum, jest kilka obszernych wątków na ten temat - wraz z przykładami.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar m_kola
    Mieszka w
    Zduńska Wola
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Jak już wątek jest o wszystkim dotyczącym tej lampy to zapytam czy ktoś kupował jakieś dobre etui (pokrowiec) do tej lampy? Przestaje mi się mieścić w torbie i chyba wyląduje w zewnętrznej kieszeni. Możecie coś polecić?
    Na uczelni poranna fizyka zagina czas. Po 30 minutach jest 08:05.
    Kość piszczelowa - urządzenie do znajdywania mebli w ciemnym pokoju..