Strona 37 z 42 PierwszyPierwszy ... 273536373839 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 419

Wątek: Olympus, Nikon, Pentax, bądź Canon.. Który?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dzemski Zobacz posta
    dzemski
    W 100% się z Tobą muszę zgodzić. Zauważyłem bardzo podobne zjawisko na tym forum, które jest forum Olympusa!

Jest kilka osób, które chyba za swój cel wzięły sobie zdyskredytowanie Olympusa. Dochodzi do takich absurdów, że niektórzy tylko po to się rejestrują aby wbić szpilę (był jeden taki temat).

Co do Wantucha, to jak prześledziśz wypowiedzi qbica to dowiesz się, że Olympus mu najprawdopodobniej płaci tylko po to aby gość siedział w E-Systemie i mówił o nim przy każdej możliwej sytuacji.

A co do robienia zdjęć, to bardzo cenię to co mówi Rafał Czarny (który już nie foci Olkiem?), że każdym aparatem zrobiłby takie samo zdjęcie. To niektóym powinno dać do myślenia, zwłaszcza tym, którzy twierdzą, że określonym sprzętem zrobią lepszą fotę - szkoda, że później tego nie widać na "papierze", a tylko w słowach

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez jacek00 Zobacz posta
    W 100% się z Tobą muszę zgodzić. Zauważyłem bardzo podobne zjawisko na tym forum, które jest forum Olympusa!
    Czyli to oznacza ze należy zamilknąć na temat wad tegoż sprzętu? Jak mnie zapyta ktoś o wady Sony albo Canona dostanie również cala listę....

Co do Wantucha, to jak prześledziśz wypowiedzi qbica to dowiesz się, że Olympus mu najprawdopodobniej płaci tylko po to aby gość siedział w E-Systemie i mówił o nim przy każdej możliwej sytuacji.
    Gratuluje Watsonie, nie wiem czemu sponsoring wydaje się być taki be. To chyba normalne ze firmy posiadają fotografów "ambasadorów marki", niemniej wydaje mi się być nadużyciem podawanie ich jako przykład zadowolenia ze sprzętu.
    Ostatnio edytowane przez qbic ; 19.06.10 o 11:54

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar geo
    Mieszka w
    widzę Morze
    Siła reputacji
    49
    Moja galeria
    qbic: Oglądam od dawna Twoje zdjęcia i powiem Ci coś, czego może nikt inny Ci jeszcze nie powiedział. Zdjęcia jakie robiłeś olkiem były o niebo lepsze niż te z nowego aparatu. Artystycznie były znacznie lepsze, a technicznie nie zauważam żadnych różnic.
    ja ja mówiłem hahaha
    A7II słoiki
    jerzykulesza.zenfolio.com

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria
    pytanie jest tylko takie, co jeśli mimo tego fotograf uważa prywatnie, że mu się dobrze pracuje ? Poza tym pisanie, że mu płaci jest sporym nadużyciem nie pokazując jednocześnie dowodów na to. O linhofie napisałem nie ot tak sobie. Linhof, który posiada Wacek bije na łeb wszystkie cyfrowe aparaty jakie istnieją na rynku, ale jakoś nim nie foci, spytajcie dlaczego. Wacek focił olkiem zanim go olek wziął pod skrzydła, tak jest w przypadku 99% fotografów wspierających markę. Chcę tez nadmienić, że przynajmniej Wacek nie popełnia gaf, jak pewien pan ze świata obrazu, który zachłysnął się ff od S i naplótł bzdur jakich dawno nie widziałem Mimo mojego całego szacunku do twórczości tego Pana, stracił w moich oczach bardzo.

PS. Ja na swoich wystawach zazwyczaj pokazuję logo Olympus, mimo iż mnie olek nie płaci.
    Ostatnio edytowane przez dzemski ; 19.06.10 o 12:02

Alleg_pl
    Gość
    Joe McNally jest ambasadorem Nikona. Niejednokrotnie podkresla jego wady i zalety. Czy to ze tak a nie inaczej postępuje, umniejsza jego sztuce? Nie wydaje mi się.

[edit]ot zeby nie bylo, ze wstawiam kretynskie zdjecie, to jest pan McNally, bardzo fajne zdjęcie zresztą taki humor anglojezyczny, flasher ;D
    Ostatnio edytowane przez Alleg_pl ; 19.06.10 o 12:08

qbic
    Gość
    PS. Ja na swoich wystawach zazwyczaj pokazuję logo Olympus, mimo iż mnie olek nie płaci.
    Tobie opis Olyjedi wręcz się należy.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    jeśli ktoś Ci czasem pożyczy obiektyw jak ładnie poprosisz, to także z wdzięczności podpiszesz że Ci pomógł, a olek pomógł mi 2 razy i jestem mu za to wdzięczny. Poza tym, mimo czarnego PR chcę pokazać, że się da. Bo się da, nawet mikro4/3.
    Ostatnio edytowane przez dzemski ; 19.06.10 o 12:15

Alleg_pl
    Gość
    jeśli ktoś Ci czasem pożyczy obiektyw jak ładnie poprosisz, to także z wdzięczności podpiszesz że Ci pomógł, a olek pomógł mi 2 razy i jestem mu za to wdzięczny. Poza tym, mimo czarnego PR chcę pokazać, że się da. Bo się da, nawet mikro4/3.
    alez wszystkim sie da, pytanie jakim nakladem pracy. bo dla niektorych czas to pieniadz. dosłownie.

inną rzeczą jest pewnoego rodzaju zadufanie w sobie niektorych osób, ktore tutaj pomine.

Swoja droga kolego Emilu, nigdy ad person nie kierowalem zadnych uwag w twoim kierunku i ze tak to delikatnie ujmę, obrazasz mnie swoimi komentarzami dotyczacymi Krakusów. Opamietaj się czasem. Albo przynajmniej waż słowa. Bardzo Cie o to prosze.

[edit] zresztą wypowiedz w innym temacie odnosnie pijano/cpającej młodziezy bez celów równiez była dosc niesmaczna. I troche nie na poziomie pracownika naukowego uczelni wyższej.
    Ostatnio edytowane przez Alleg_pl ; 19.06.10 o 12:33

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice P-ń
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Sory za pytanie. Ktos Ci placi za pisanie na tym forum ?
    Rolleicord, Canon
    flickr

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez gibberpl Zobacz posta
    Sory za pytanie. Ktos Ci placi za pisanie na tym forum ?
    Zapewne Canon i Sony, po czym wnosisz ze ktoś płaci tak z ciekawości?