Strona 43 z 76 PierwszyPierwszy ... 33414243444553 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 421 do 430 z 752

Wątek: Olympus E-PL1

Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Kupiłem ten model bo innego nie było!
    Gdybym miał wybór - E-p1 , E-p2 lub E-pl1 to nie byłoby tego postu. Oczywiście masz racje - nie przestał robić dobrych fotek.
    Moim zdaniem Olek pospieszył się z wypuszczeniem E-P1 (szybka kasa)
    Powinny wyjść jednocześnie E-p2 i pl1 , z ta samą jakością obrazowania.I wtedy sprawa byłaby jasna - stać mnie -kupuje p2 , mam mniej kasy -pl1.No ale w obecnych czasach mało realne - a szkoda.
    Pozdrawiam

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Tak dla przypomnienia - Olympus to korporacja. Przedsiebiorstwo. Głównym zadaniem przedsiębiorstw jest wypracowywanie zysku. I patrząc na wyniki sprzedaży e-p1 można domniemywać, ze wypuszczenie go błędem nie było.

Nikt Ci go kazać nie kupował.

Marudzisz i tyle. Tak samo czynisz jak kupujesz procesor i ten nim do Ciebie dotrze że sklepu staje się już gorszy i niezadowalający, bo w międzyczasie konkurencja wypuściła lepszą alternatywę? Bo cene procesora, który zamówiłeś w międzyczasie spadła i pojawiły się lepsze jego wersje?
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Olympus to też marka, a sposób generowania zysków może być bardziej lub mniej akceptowalny przez klientów(jak w każdej firmie) - a kto na tym może stracić?- tylko marka. Niestety nie jest to ten sam Olympus za czasów OM4 , OM10 (mam i nigdy nie sprzedam).
    Oczywiście nikt nie zmuszał mnie do zakupu ep1 (zawsze można sprzedać) Gdybym wiedział że Olympus idzie w ślady Sonego(kasa kasa kasa) - poczekałbym i wybrał.
    A porównanie z tym procesorem troche nietrafione.
    Pozdrawiam i więcej nie marudzę

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Dziadek Zobacz posta
    Jerry_R o co Ci chodzi?
    Nie podoba Ci się model, to go nie kupuj, daj też innym mieć swoje zdanie a nie zaśmiecaj tego wątku swoim marudzeniem.
    Nie wiem jak dlugo jestes w sekcji u43. Nie wiem, czy byles z nami, jak system sie rodzil.
    Nie tylko watki poswiecone jednemu aparatowi, ale rowniez poswiecone u43 ogolnie (Oly + Panas) jak i konkurencji.

Troche tu jestem, pisalem sporo o aspektach na plus, jak i na minus.
    Jestem przyzwyczajony, ze jak ktos wie cos, co moze sie przydac uzytkownikom lub potencjalnym nabywcom - trzeba o tym pisac. Otwarcie. Bez wazeliny, czy Olitalibanu. Mial wiele wad i Panas, pisalem o tym ja, jak rowniez wiele innych osob. Dzielilismy sie spostrzezeniami.
    Tak samo jak na Canon Desce nikt nie wychwala Canon'a tylko dlatego, ze jest to forum Canon'a - chyba ze jest powod (wtedy nic nie stoi na przeszkodzie).

Do tego jestem przyzwyczajony. Jak widze ile ostatnio jest powtarzanych bajek (powtarzanych pewnie po przeczytaniu portali, bez posiadania np. E-PL1 i ktoregos Lumixa w reku) - postanowilem zaprotestowac.

Jezeli Ty wolisz same peany, wazeline oraz bajki - prosze bardzo.

Cytat Zamieszczone przez Bojomir Zobacz posta
    Moim zdaniem Olek pospieszył się z wypuszczeniem E-P1 (szybka kasa)
    Powinny wyjść jednocześnie E-p2 i pl1
    Ech, moze ostatnie wtracenie z mojej strony, przypomnienie historii...

E-P1 musial sie ukazac, gonily terminy. Pamieta ktos jeszcze odliczania do premiery PEN'a???
    Panas mial wtedy G1.

A jak wyszedl GF1, nikt juz nie chcial kupic E-P1, przynajmnije na zachodzie (slabsze optycznie, wolniejsze szklo, brak mozliwosci podpiecia elektronicznego wizjera, slabszy AF, mocniejszy filtr AA, slabsze video).

Stad na szybko wyszla poprawka, czyli E-P2, adresujace przede wszystkim brak wizjera.
    Ostatnio edytowane przez Jerry_R ; 7.06.10 o 15:44

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Mowa jest srebrem, milczenie zlotem.

Zycze wszystkim, aby Forum Olympusclub nadal zostalo najlepszym portalem w Polsce - jesli chodzi o tematyke u43.

W systemie, rodzinie - mamy na ta chwile dwie marki, ktore przynajmniej czesciowo - sa komplementarne (chociazby malo kto kupuje lampy "P" do systemu u43). Niech w przyszlosci jeszcze wiecej wspolpracuja, niz konkuruja.

Litera "O" niech nie przeslania innych widokow, ale pokazuje m. in. nowatorskosc, jak to bylo w przeszlosci. A szklarnia systemu "O" u43 niech jakoscia jak najbardziej podaza za jakoscia systemu "O" 43.

Pozdrawiam serdecznie, jesli kogokolwiek urazilem - to przepraszam, na pewno nie bylo to moim celem!

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Jerry - piękna samokrytyka Jak kogoś oburza że użyszkodnik danego systemu go krytykuje to niech lepiej nie wchodzi na forum Pentaxa, bo przypłaci to trwałym kalectwem

Piwko dla wszystkich

| OlyJedi Awatar Wieprz
    Mieszka w
    Wwa
    Siła reputacji
    119
    Moja galeria

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Bojomir Zobacz posta
    Mam nadzieję że Olympus nie pójdzie w ślady Sonego - miesiąc bez nowego A ileśtam to miesiąc stracony.
    Pozdrawiam
    Ja mam nadzieje, że pójdzie. Duży wybór i stały postęp. Dobre produkty w coraz atrakcyjniejszych cenach. Ja zamówiłem NEX-5 z 16mm za 2350zł z wysyłką. Źle?

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Litera "O" niech nie przeslania innych widokow[...]
    Jerry_R Twoja aktywność jest zawsze ukierunkowana na udowadnianie wyższości tego, co aktualnie posiadasz.

W przypadku m4/3 nie zauważam Olymuru. Wręcz przeciwnie. Nikt nie udowadnia, że m4/3 w wykonaniu Olympusa jest the best.

Wyluzuj. Twój Panasonic jest najlepszy. Ten sprzed ery "ach moja M9" też był. Pamiętaj, by był nim nadal jak zmienisz, go znowu na Leica... lub SONY

Pozdrawiam

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice P-ń
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez EuroLiberty Zobacz posta
    Ja mam nadzieje, że pójdzie. Duży wybór i stały postęp. Dobre produkty w coraz atrakcyjniejszych cenach. Ja zamówiłem NEX-5 z 16mm za 2350zł z wysyłką. Źle?
    Napisz cos wiecej, jak juz przyjdzie i go wytestujesz.
    Generalnie wychodzi, ze obrazowanie jest jakies nierowne. Raz ISO3200 i ideal a potem ISO200 i szumy w cieniach.
    Ja poczekam do wrzesnia.
    Rolleicord, Canon
    flickr

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez gibberpl Zobacz posta
    Napisz cos wiecej, jak juz przyjdzie i go wytestujesz.
    Generalnie wychodzi, ze obrazowanie jest jakies nierowne. Raz ISO3200 i ideal a potem ISO200 i szumy w cieniach.
    Ja poczekam do wrzesnia.
    Świadomie ryzykuję. Musimy się polubić, bo nie ma czym go zastąpić. Z drugiej strony i tak nie mam zbyt wiele czasu na fotografowanie, a będzie jeszcze mniej. Dlatego все равно.

Pozdrawiam

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów