67 za bardzo amatorskie jak na Ciebiecała twarz jest ciemna
67 za bardzo amatorskie jak na Ciebiecała twarz jest ciemna
e520 + 14-42 + 40-150
Mój wątek -> http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=71233
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
67 ciemna twarz ale dziewczyna wyszła ładnie, kadr też MZ spoko
pzdr
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"
No i 66 się od razu lepiej prezentuje. Co do 68 to mi się osobiście jakoś nie widzi, nawet nie że błędy co po prostu odczucia własne![]()
NO 68 dużo lepiej prezentuje się niż poprzednie![]()
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"
Miło jak widać, że dochodzisz do coraz lepszego ujęcia w portrecie. Mnie także najbardziej spodobały się te z oddalenia a kolejne podejścia dają lepsze efekty. Ostatnie dobrze ale jeszcze przydały by się porawki oczu- jaśniejsze białka i bardziej kontrastowe źrenice, ostrzejsze rzęsy, wyraźniejszy kontur ust i lekkie zblurowanie cery. To sporo pracy ale co się nie robi dla efektu. Gitarzysta fajny motyw ale na obu za ciasno.
pozdrawiam Wiejo
Wiejo dzieki za konkretne sugestie. Mam jeszcze pare ujec modelki do obrobki wiec moze je wrzuce. Chocby po to zeby sie dowiedziec czy ujecia, kadry sa dobre. Ale to pozniej. Na razie mala przerwa i powrot do klimatow "scianowych".
69. City_mjuzak
70. Takich bram ci u nas dostatek...
71. Tu to mi sie srednio kadr podoba, ale nie mam pojecia co by z nim zrobic?
Natomiast zdecydowanie "koty" na drzwiach fajne sa.. no i to byloby na tyle chyba
Pozdroweczki
Tomek
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.