Strona 36 z 76 PierwszyPierwszy ... 26343536373846 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 752

Wątek: Olympus E-PL1

Moderator - opiekun giełdy Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar Iwo
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria

Thumbs up Recenzja na podstawie krótkiego posiadania e-pl1

Hej. Znajoma miała pożyczonego przez parę dni e-pl1 i kręciła sporo filmików, głównie wywiady ze znajomymi z okazji urodzin kolegi. Jestem pod bardzo pozytywnym wrażeniem jakości nagrań, zarówno jeśli chodzi o wideo jak i dźwięk. Robiła je dosyć nieumiejętnie bo na AF i nie pilnując punktu af, przez co ostrość czasami latała, ale i tak wielki plus dla Pena jako kamery. Soczyste fajne kolory, szum praktycznie niewidoczny nawet przy średnim oświetleniu. Mikrofon gubił się dopiero na wietrze na zewnątrz, a tak to nie ważne, czy to pokój, czy korytarz - zbiera super. Sama maszynka solidnie wykonana, masywna, bez plastikowości rodem z alf a2xx i a3xx. Jako aparat niestety jak dla mnie za wolny, dlatego wolę póki co swoje lustro, ale dla osób dla których jakość kompaktu nie wystarcza, a nie mają ochoty nosić torby ze szklarnią, opcja jak najbardziej praktyczna.
    Ostatnio edytowane przez Iwo ; 27.04.10 o 18:43
    Kupię 100-400mm lub zamienię za Panasonic 70-300mm

Mieszka w
    W-WA
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Roba66 Zobacz posta
    Muszę przyznać, że po aktualizacji oprogramowania AF radzi sobie sporo lepiej.
    Witam. Też chciałbym zaktualizować firmware, ale ani ib oraz OLYMPUS Master 2.3 nie widzą mojego aparatu. Tzn widzą jako dysk, automatycznie pobierają zdjęcia, ale nieaktywne są funkcje zakładki Aparat. Nie bardzo wiem co dalej sprawdzać - może ktoś rozwiązał taki problem. Pozdrawiam

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Dziadek
    Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez bowie15 Zobacz posta
    Witam. Też chciałbym zaktualizować firmware, ale ani ib oraz OLYMPUS Master 2.3 nie widzą mojego aparatu. Tzn widzą jako dysk, automatycznie pobierają zdjęcia, ale nieaktywne są funkcje zakładki Aparat. Nie bardzo wiem co dalej sprawdzać - może ktoś rozwiązał taki problem. Pozdrawiam
    Mam ten sam problem
    pozdrawiam

Jasiu z Rybnika

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Ja zrobiłem programem tylko do updatów firmware - jest na Mac-a i PC. Bez problemów rozpoznał i zrobił 1.1 (robiłem to na Mac-u).
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Mam pytanie czy można do tego Olympusa używać lampy błyskowej Canona 430 - czy nie działa lub może coś spalić?
    Chcę po weekendzie dokupić ta małą oryginalną lampę - choć szkoda że nie ma regulacji błysku do góry żeby światło było odbite.
    A w słońcu wizjer by się przydał więc lista zakupowa rośnie.
    Ostatnio edytowane przez tommyXTM ; 28.04.10 o 10:22 Powód: Automatyczne scalenie postów

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    187
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez tommyXTM Zobacz posta
    Mam pytanie czy można do tego Olympusa używać lampy błyskowej Canona 430 - czy nie działa lub może coś spalić?
    Lampa nic nie spali.
    Ale będzie współpracować tylko w trybie Manualnym, 0 automatyki.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez nightelf Zobacz posta
    Lampa nic nie spali.
    Ale będzie współpracować tylko w trybie Manualnym, 0 automatyki.
    Automatyka lampy powinna działać.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar Tobik
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Dzwoniłem ostatnio z ciekawości do działu technicznego i poinformowano mnie że przy przejściówce na 4/3 działa AF w trybie CA-F przy szkłach SWD.
    Natomiast na oficjalnej stronie Olympusa podana jest informacja że wszystko jest ok ale tylko w przypadku SA-F. No i w co tu wierzyć ?

Mieszka w
    W-WA
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez tommyXTM Zobacz posta
    Ja zrobiłem programem tylko do updatów firmware - jest na Mac-a i PC. Bez problemów rozpoznał i zrobił 1.1 (robiłem to na Mac-u).
    Dzięki za pomoc - po zainstalowaniu programu Cameraupdatetool w ib (kto wymyślił taką kretyńską nazwę) w zakładce Aparat uaktywniła się opcja Sprawdź najnowsze oprogramowanie sprzętowe, która ........zamyka ib i otwiera Camera.... Firmware zaktualizowało się bez problemu a inne opcje w zakładce Aparat są nadal nieaktywne. Chyba ib zniknie z mojego komputera.
    Aparat jest super, akurat dla takiego amatora jak ja - mały, ładny i znowu zmusza mój rozleniwiony kompaktami umysł do myślenia. Po 20 latach wracam do lustra(no prawie), przypominają mi się stare dobre czasy Zenita, Praktic , filmów Orwo i nocy spędzanych w ciemni - eh.

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Odnośnie ostrzenia na obiektywie z 4/3 przez przejściówkę - to 40-150 działa wolno. Nie wiem czy to wina słabego obiektywu, softu czy że przez przejściówkę. Zoom m4/3 14-42 działa dobrze i zadowalająco.

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Po weekendzie i zabawą z 50-150 na zewnątrz nie jest tak źle jak początkowo myślałem. Kolejne dni z PL-1 pozytywne po lustrze Canona. Może nie jest tak szybka i zdjęcia oglądane na 100% mają mniej szczegółów, ale oglądane na wydruku, tv, kompie na cały ekran są super. JPG z puszki super kolory i AWB. Ja miałem lustro bo kompakty były za słabe, a lubię czasem sam ustawić czas i przesłonę oraz punkt ostrości. Zoomowanie musi być na obiektywie. Ten aparat daje mi wszystko czego potrzebuje, a dodatkowo jest mały i szkła m4/3 i 4/3 są tanie i dobre.
    Teraz czekam na test 14-150 m4/3 (byłby 1 zamiast 2 szkieł) i dokupuje stałkę panasa 1.7. A przejściówka do 15-54 II 4/3 2.8-3.2 się przyda.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów