W 1 i 2 ostrość gdzieś w lesie lub za małe GO, co do 3 to sam nie wiem, coś mi tutaj nie pasuje.
Jak masz jeszcze jakieś to dawaj![]()
W 1 i 2 ostrość gdzieś w lesie lub za małe GO, co do 3 to sam nie wiem, coś mi tutaj nie pasuje.
Jak masz jeszcze jakieś to dawaj![]()
Wstawiłem lekko poprawione, to znaczy delikatnie podostrzone po zmiejszeniu. Co do zdjęcia z flagą, to ostrość rzeczywiście poszła na głowę osoby przed nią, ale na usprawiedliwienie dodam, że robiłem je na ślepo ponad głowami, więc to raczej slepy traf, niż moja zasługa. Co do drugiego, to nie rozumiem, co tam jest nie tak z ostrością. A małe GO wynika z długiej ogniskowej, bo robione z dośc daleka. Ostatnie cyknięte już wracając. Taka sobie fotka.
W każdym razie dzięki za opinię.
Johnypj, rzeczywiście podostrzyłeś pierwsze z kolei, a własciwie warszawa2
Jeśli chodzi o Warszawa1 to nie ma nic wspólnego GO z długą lub krótka ogniskową. Z tego co widzę w EXIF'ie to miałeś ustawiona ogniskową na ƒ/6.3 Jak byś ustawił większa 11, 13 to większy obszar kadru miałbyś ostry, mówiąc inaczej ostrość była by zachowana głębiej w zdjęciu.
No to jeszcze dwa z Krakowskiego Przedmieścia...
Dawno mnie nie było. Fotka z ostatniego spaceru w dwóch wersjach. mam nadzieję, że zniosę miażdżącą krytykę...![]()
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
chyba przedobrzyłeś:P
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Trzeba było go pomalpwaćna zielono![]()
Dawno mnie nie było. Dzisiaj kilka fotek z ptakami, zwykłymi, ale miłymi. I znów prośba o konsktruktywną krytykę. Focone kitowym obiektywem 42-150 na pełnym zoomie.