I to wystarczy?
MZ nie ma tam nic interesującego.
I to wystarczy?
MZ nie ma tam nic interesującego.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Dzięki za uwagi. Fotka rzeczywiście słaba, bo robiona do artykułu i miała coś pokazywać atak bez kontekstu jest rzeczywiście nijaka. I okazuje się hdr też z niej kiepski. W każdym razie teraz okno w jednej z kamienic, które przyznaję, nie wiem jak ugryźć. Pewnie ktoś doświadczony od razu dostrzegłyby fajny motyw, a ja jakoś nie bardzo mogę to sfocić. Musze poczekać na lepsze światło, ale może ktoś podpowie jak to ująć w kadrze, żeby było ciekawej? A może dać sobie spokój?
W życiu!
Kadr wydaje się dobry, mógłbyś te spróbować centralnie: stanąć dokładnie na środku (lub jak najbliżej środka) i okno idealnie w środku kadru.
Trochę za dużo przepałów w oknie. Wydaje mi się, że powinieneś poczekać na słabsze światło (na zewnątrz) i doświetlić wewnątrz lampą. Można też spróbować hdr-a (ale bez przegięć).
No i koniecznie w kolorze.![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
I ostrosc ustaw na okno,a nie tam gdzie Ci sie uda.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Dzięki, muszę jeszcze poeksperymentować. Poczekać na inne światło. Chciałem mieć smugę światła, ale nie wyszło. Musze się tam jeszcze wybrać.
Kadr dobry, światło dobre, ekspozycja dobra, moim zdaniem - poza ostrością - jest OK, nie ma się czego czepić.
Najprościej zrobić dwa zdjęcia ze statywu - jedno z ekspozycją na okno, drugie na klatkę schodową. I w programie na warstwach i maskach to połączyć. 37 sek. roboty. Fota niestety nieostra.
Drugie podejście do okna. Co do statywu i długiego przebywania w tym miejscu nie wchodzi to w grę, z prostego powodu - bardzo nieciekawa okolica. Nie chcę ryzykować aparatu, który kosztował mnie, jak na moje zarobki, bardzo dużo, dla jedngo dobrego strzału.Udało mi się tam zajrzeć na moment dzisia i wyszło mi cos takiego, co prezentuję. Co byście doradzili, żeby z tego miejsca wyciągnąć to coś, co tam jak mi się wydaje, jednak tkwi?
Dawno mnie nie było. Zresztą nie miałem czasu na fotki. Teraz trochę próbek zabawy GO przy okazji zimnej jesieni. Co myślicie o tym i co byście poprawili. Ja wciąż nie jestem zadowolony... Niestety...![]()
pierwsze trzy - nieciekawe. na pierwszym ostrość miała być na całym liściu? bo wyszła tylko na końcu i do tego na trawie z lewej. dwa pozostałe - ostrość na liściu ale w odbiorze przeszkadza nieostra trawa na pierwszym planie(też mi się kiedyś za to dostało)
zdjęcie róży-nieostre choć muszę przyznać, że kadr mi się podoba
Ostatnio edytowane przez madziazywczak ; 6.10.10 o 14:08
"Zdradliwa wena, raz jest a raz jej nie ma"
http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=73327