A mnie się fotka 13 podoba.
A mnie się fotka 13 podoba.
“A negative judgment gives you more satisfaction than praise, provided it smacks of jealousy.” (Jean Baudrillard) <:
Witaj.
Jeśli mogę wybierać to z poprzednich 4 i 11. Fajne zapomniane miejsca na ostatnich. 14 chyba wolałbym albo środek na tory albo więcej budynku. No i wyprostować by trzeba bo słupy i budynek się wali.![]()
Pozdrawiam Jacek
E620+ZD14-42+ZD40-150
11. jak dla mnie.. plus!
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Też jestem początkująca, ale jak dla mnie 11. jest godne pochwały - amatora :P
Pozdrawiam ;*
PS. Ja dopiero zbieram swoje fotki![]()
To ja spróbuję napisać
17. Zupełnie nie ostra, i mało ciekawa
18. Temat super ale nie ostro...podszedł bym do tego inaczej...stanął bym bliżej budynków i z dużą GO całość bym łapał, tych budynków wydaje się być dużo tam ...fajnie mogło by być...koniecznie tam wróć !
19. Krzywo...i szerzej spróbuj , aby całość uchwycić
Poczytaj jeszcze troszkę o kompozycji i takich tam, a na pewno będzie lepiej![]()
Jakość tych zdjęć jest kiepska - mam wrażenie, jakby były mocno zaszumione. I za przedmówcą - nieostro.
Poza tym, z ostatniej wrzuty wskazanie na ten kościół/ bazylikę. Ale - krzywo, krzywo, krzywo... Gdyby wyprostować i ciaśniej skadrować, to mogłoby wyjść coś ciekawego, bo sporo tam figur geometrycznych.
“A negative judgment gives you more satisfaction than praise, provided it smacks of jealousy.” (Jean Baudrillard) <:
MSZ na zdjęciu nr 19 obiektyw zadarłeś do góry i powstał efekt dystorsji.
Staraj się trzymać oś obiektywu w poziomie /nie zadzieraj go do góry/ aby uniknąć "walących się domów"
Aby tego unikać możesz wypróbować te trzy sposoby:
- Jeśli masz za soba miejscie, oddalasz się i zwiększasz ogniskową.
- Jak nie masz za sobą zbyt dużo miejsca, robisz zdjęcie na szerokim kącie /mała ogniskowa/. Oś obiektywu w poziomie.
- jak masz możliwość to wejdź wyżej aby objąć cały budynek.
A jak nie masz żadnej z tych możliwości, pozostaje prostowanie w programie
Dobrze mieć wtedy "zapas" w kadrze.![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA