Moje pierwsze zdjęcie na forum, proszę Was o opinię.............i łagodny wymiar kary![]()
Moje pierwsze zdjęcie na forum, proszę Was o opinię.............i łagodny wymiar kary![]()
To Twoją cyfrówką robione? Aż nie chce mi się wierzyć :-) Świetne kolory, szkoda, że kadr taki niezdecydowany - za mało na dole, za dużo na górze, głowa w środku. Ale kolory bardzo na plus.
Chyba za szeroko kadrowane.
a kolorki to można w ps-ie zrobić![]()
Pierwsze wrażenie: zdjęcie z analoga. Dopiero po chwili przyglądania się poczułem jego cyfrowość, ale i tak bym dał się nabrać. Świetne kolory i doskonale uchwycona mimika, poza małego dziecka.
Na temat kadru już ktoś wspomniał - tendencja do ucentrowienia twarzy w tym wypadku chyba nie sprawdziła się. Kusiłbym się o poziomy kadr z większą przestrzenią po stronie, w którą dziecko patrzy. Tak bym odruchowo skadrował taką sytuację, co nie znaczy, że to jedyna możliwość. Na upartego można by pociąć to zdjęcie![]()
No to, śmiało, pochwal się.Zamieszczone przez Switch
Ktoś na cyfrowej napisał ostatnio, że bogate społeczeństwo mamy, bo każdy ma ostatnią wersję Photoshopa. To naprawdę niesamowite!
@-M:
Odniosłem to samo wrażenie! :-)Pierwsze wrażenie: zdjęcie z analoga.
Udany debiut. Co do kadru, to podzielam zdanie przedpiszców.
Jak wyżej, ale jako debiut udane.
Zamieszczone przez lgrabun
LoL!![]()
Zdecydowanie zdjęcie nie było robione moją nową cyfrówką, jak na razie chciałem poznać Waszą opinie na temat tego co już zrobiłem. SP-510 staram się dopiero rozgryźć (problem z ziarnem i ostrością).Mam parę fotek, ale nic szczególnego, a forum nie chce zaśmiecać. Jak tylko coś ciekawego się pojawi na pewno wrzucę do oceny. Dzięki za Wasze opinie.
Pozdrawiam
Ja też pomyślałem, że to analog. Najpierw byłem pewien, dopiero potem zobaczyłem jaki to aparat. Kolorki bardzo fajne i plastyka obrazu właśnie sprawiają wrażenie, jakby to była analog. Kadr rzeczywiście jest za szeroki, szczególnie za dużo miejsca jest na górze.
Pzdr