Strona 63 z 67 PierwszyPierwszy ... 13536162636465 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 621 do 630 z 667

Wątek: Blondynka z aparatem ;)

| OlyJedi Awatar Tomashhh
    Mieszka w
    Staszów
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    a ja bym prosil o mniejsze i lzejsze zdjecia nastepnym razem
    Olympus E420 + 14-42 + 40-150 + 70-300 + duuuuzo checi

| OlyJedi Awatar diveata
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Ok Będą mniejsze I dziś nawet mniej tekstu będzie.. ale to tylko dziś Za to więcej zdjęć!

Po powrocie z ortodoksyjnej dzielnicy złapałam lekkiego doła, że nie mam żadnych fajnych zdjęć, więc wybraliśmy się pod ścianę płaczu z zamiarem rozstawienia się gdzieś na uboczu z tele na statywie i polowaniu na ludzi, niczym paparazzi W zasadzie to chyba nawet nie trzeba było robić takiej wielkiej konspiracji, bo tam już ludzie o wiele przychylniejszym okiem patrzyli na obiektyw. Jedni nawet sami dopraszali się o zdjęcie:

Na innych trzeba było zapolować z daleka, ale mimo swojej niewiedzy i tak z gracją pozowali

Jeszcze inni próbowali zabić wzrokiem:

Ale mimo wszystko obyło się bez zamachu na moje życie, no i aparat też cały

Fontanna okazała się być dość wdzięcznym tematem do zdjęć:

I nawet udało mi się zapolować na żołnierki, które właśnie cykały sobie pamiątkową słitaśną focię na naszą klasę ;]

Muszę przyznać, że dzień był dość męczący i pod koniec statyw służył mi już tylko do tego:

Na dziś tyle Jutro zabiorę was do muzeum Yad Vashem, albo może do terytoriów Palestyńskich. Zobaczymy Miłego oglądania zdjęć!
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	134.jpg
Wyświetleń:	277
Rozmiar:	154,6 KB
ID:	31824   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	135.jpg
Wyświetleń:	258
Rozmiar:	115,5 KB
ID:	31825   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	136.jpg
Wyświetleń:	284
Rozmiar:	511,7 KB
ID:	31826   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	137.jpg
Wyświetleń:	258
Rozmiar:	391,1 KB
ID:	31827  

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	138.jpg
Wyświetleń:	274
Rozmiar:	376,3 KB
ID:	31828   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	139.jpg
Wyświetleń:	281
Rozmiar:	398,2 KB
ID:	31829  
    Dive now - Work later
    Blondynka z aparatem: http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=15793
    Podróże małe i duże: http://www.globtroteria.pl

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria
    Kolejna ciekawa wrzutka...
    Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO

| OlyJedi Awatar diveata
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    W między czasie, żeby trochę przypomnieć sobie wakacje, zrobiłam galerię zdjęć z mojej ostatniej podróży do Gruzji. Jest dużo opisów. Serdecznie zapraszam do oglądania pod adresem: http://obiezyswiat.org/index.php?gallery=11373
    Dive now - Work later

| OlyJedi Awatar toko
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Kolejna świetna prezentacja.

| OlyJedi Awatar technik219
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Mówicie o judaizmie i zakazach/nakazach Talmudu. To nie są zakazy takie ot, żeby zakazać. Za tym stoi 5 tysięcy lat obserwacji i wyciąganych wniosków. Np. koszerna kuchnia. Dopiero teraz udowodniono, że przeniesienie bakterii żyjących na nabiałach na produkty mięsne może spowodować powstanie jakichś szczególnych toksyn. A czy nie obiło się wam o uszy (opowieści babć), że miesiączkująca kobieta nie powinna przygotowywać jedzenia przeznaczonego do przechowywania? My teraz skłonni jesteśmy dopatrywać się w tym postaw seksistowskich, ale w warunkach sprzed 2000, 3000 lat była to mądrość, której przestrzeganie decydowało o byś albo nie być całej społeczności. Oczywiście pewne przepisy Talmudu uległy w czasie rozbudowaniu, nabrały cech magii, stały się bardziej obrzędem niż zaleceniem higienicznym. Bez dogłębnego przestudiowania, nie odrzucałbym wszystkich tych nakazów/zakazów (przynajmniej trzeba by zapytać rabina).
    PS - zdjęcia bardzo fajne, Żydówki urodziwe (niektóre) i wydają się sympatycznie nastawione.

| OlyJedi Awatar diveata
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez technik219 Zobacz posta
    Mówicie o judaizmie i zakazach/nakazach Talmudu. To nie są zakazy takie ot, żeby zakazać. Za tym stoi 5 tysięcy lat obserwacji i wyciąganych wniosków. Np. koszerna kuchnia. Dopiero teraz udowodniono, że przeniesienie bakterii żyjących na nabiałach na produkty mięsne może spowodować powstanie jakichś szczególnych toksyn. A czy nie obiło się wam o uszy (opowieści babć), że miesiączkująca kobieta nie powinna przygotowywać jedzenia przeznaczonego do przechowywania? My teraz skłonni jesteśmy dopatrywać się w tym postaw seksistowskich, ale w warunkach sprzed 2000, 3000 lat była to mądrość, której przestrzeganie decydowało o byś albo nie być całej społeczności. Oczywiście pewne przepisy Talmudu uległy w czasie rozbudowaniu, nabrały cech magii, stały się bardziej obrzędem niż zaleceniem higienicznym. Bez dogłębnego przestudiowania, nie odrzucałbym wszystkich tych nakazów/zakazów (przynajmniej trzeba by zapytać rabina).
    PS - zdjęcia bardzo fajne, Żydówki urodziwe (niektóre) i wydają się sympatycznie nastawione.
    Zdaję sobie sprawę, że za tymi nakazami stoją tysiące lat historii i może nawet niektóre z nich mają sens do dziś. Ale większość jednak jest mocno naciąganych.. Przykład: koszerne restauracje.. Jedzenie tam jest minimum dwa razy droższe, a wiadomo, że żaden szanujący się Żyd nie zje w nie-koszernej restauracji. Jednym słowem maszynka do robienia pieniędzy. A jak się wejdzie do środka do kuchni to niestety z koszernością ma to niewiele wspólnego :/ Tak samo McDonalds.. Wielkie napisy, że koszerne jedzenie, osobna część mięsna i osobno nabiał. Jeden kumpel zamówił hamburgera, drugi shake'a i obie te rzeczy przyrządziła jedna baba.

Druga rzecz.. te całe peruki... Czy to nie jest hipokryzja, że włosy są złe i powinno się je ukrywać, a sztuczne włosy to już całkiem spoko mimo, że dla każdej osoby na ulicy wyglądają dokładnie tak samo?!

A co do miesiączkujących kobiet to proszę cię... nie przeginaj. Myślę, że każdy z nas ma w dzisiejszych czasach w domu mydło.. :/

Podsumowując, nie chcę, żeby ktoś odebrał mój post jako obrażający religię i czyjeś wyznania. Szanuję przekonania innych i w żadnym wypadku się z nich nie wyśmiewam. Zmierzam tylko do tego, że wiele osób jest przymuszanych do wykonywania pewnych czynności i do przestrzegania pewnych reguł, które tak naprawdę nie mają już większego uzasadnienia w dzisiejszych czasach. A tak nie powinno być, w czasach kiedy podobno mamy wolność wyboru i wyznania.
    Dive now - Work later

Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Spoko . Wyraźnie napisałem, że miało to na pewno sens 2000 lat temu i w czasach młodości naszych babć (to a'propos mydła). Jeśli chodzi o koszerne restauracje, to sorry Mojżeszu, ale geszeft jest geszeft. Nie mówmy też o hipokryzji Żydów w myśl zasady: kto z was/nas jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci kamieniem. Zalecam kieliszeczek pejsachówki (koszernej), co pozwoli dostrzec sprawę szerzej i w innym aspekcie.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar masakrer
    Mieszka w
    Denia -Costa Blanca
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    Jerozolimski street bardzo fajny.
    O zwyczajach lepiej nie ma co dyskutowac, poniewaz to trudny temat.
    Jesli przesladuje cie pokusa, uciekaj powoli aby mogla cie dogonic

Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez masakrer Zobacz posta
    O zwyczajach lepiej nie ma co dyskutowac, poniewaz to trudny temat.
    No właśnie! Jeszcze dojdzie do jakiegoś dżihadu lub krucjaty