Chciałbym mieć taką komórkę![]()
Chciałbym mieć taką komórkę![]()
Ten wątek ogląda się z zapartym tchem![]()
Fajnie że znowu jesteśCzekam na więcej ciekawych zdjęć i komentarzy z Twojej kolejnej podróży.
Początek bardzo interesujący.
pozdrawiam
Jasiu z Rybnika
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Witam z powrotem
Wrzuuucaj zdjecia![]()
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Zaciekawiłaś mnie i nie tylko - dorzuć więcej !!!!!
Pozdrawiam AP
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
robi wrażenie - szczególnie na pierwszym zdjęciu ! pozdrawiam
mój wątek tutaj >>>klik<<<
Witaj po długiej przerwie
P.S. No niezła ta komórka![]()
Lola vel Sharlotta>>Sekretarka Prezesa TWA<<
<3 Pierwszy zmarzluch forumowy <3
Nie jestem starą babciąZlotowiczka: 7
A co wy tak wszyscy z ta komorka??
Przeciez to dzielo sztuki
Fajnie, ze wrocilas Anka. Taka relacja z czarnego ladu to prawdziwy hit.
Zabieraj sie do roboty, wrzucaj zdjecia oraz pisz jak najwiecej opowiesci do tych fot, bo to bardzo ciekawy wypad.
Jesli przesladuje cie pokusa, uciekaj powoli aby mogla cie dogonic
To może jeszcze kilka zdjęć z Lalibeli skoro jesteśmy przy tym temacie:
Kościoły przez ponad 800 lat stały sobie spokojnie nie wadząc nikomu, do dziś zachowały się w prawie nienaruszonym stanie, ale oczywiście do gry musiało wkroczyć UNESCO, które stwierdziło, że słońce niszczycielsko działa na kościoły i trzeba je przykryć. Efekt na poniższym zdjęciu :/ Na pewno kościoły straciły wiele ze swego uroku...
W prawym dolnym rogu modlący się mnisi. Warto zwrócić uwagę na jednego z nich, który kręci film komórką
W ogóle robienie zdjęć komórką czy kręcenie filmów jest chyba dość trendy w Etiopii. Podczas zwiedzania kościołów natknęliśmy się na młodą parę, która przyszła sobie na plenerek zrobić sesję ślubną. Pewnie wyobrażacie sobie gościa z kilkoma obiektywami, blendami, dodatkowym oświetleniem i bóg wie czym jeszcze.. Ale nie! Towarzyszył im jedynie gość z 10-cio letnią komórką (bez flasha!)... Żal mi się ich zrobiło, więc postanowiłam im zaproponować darmową sesję ślubną moim OlkiemPara prawie oszalała ze szczęścia i od razu popędziła do kościoła, gdzie było super ciemno (wręcz czarno) i nie można było używać lamp :/ Dodatkowo zaprosili do zdjęcia księdza, który był czarny jak węgiel, a jakby tego było mało, był ubrany na czarno
Jak się możecie domyślić.. zdjęcia nie wyszły :P Nie byłam im w stanie wytłumaczyć, żeby stanęli w słońcu, bo niestety po angielsku niet...
Poniżej jedno zdjęcie które udało mi się ustrzelić im jeszcze z przyczajki
Widoczek z jednego z Lalibelskich wzgórz. Niestety byliśmy tam w porze suchej, więc nie jest zbyt zielono. Wbrew powszechnemu twierdzeniu Etiopia zazwyczaj jest mocno zielona
Oraz dwa dodatkowe kościółki:
Jutro wrzucę kilka portretów, bo to chyba najwdzięczniejszy temat do fotografowania w EtiopiiAczkolwiek jest to nie lada wyzwanie, bo ludzie mają ciemną cerę, a słońce praży niemiłosiernie, więc na 70% fot mam czarną plamę na tle niebieskiego nieba
![]()
Dive now - Work later
Blondynka z aparatem: http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=15793
Podróże małe i duże: http://www.globtroteria.pl