Zdecydowanie zgadzam się z kolegą Krolik77
również nie polecam!! GP
miałem GP 2500 wysiadły bardzo szybko możliwe że trafiłem na kiepską partie ale więcej tego dziadostwa nie kupie!!!
wszystko inne byle nie GP!!!!
Z GP się pożegnałem po tym jak po kolei padały, teram mam Eneloop i zadowolony jestem.
E-3, E-510
A ja jakiś nietypowy jestem. trzy komplety GP (1600 plus dwa 2300), najstarsze kupione chyba z pięć lat temu i dość intensywnie eksploatowane i wszystkie trzy jakoś żyją. Ale trzeba przyznać ze ładowarka kupiona z drugim kompletem GP2300 była wyjątkowo tandetna.
Ile te Eneloopy trzymają? Czy np. po miesiącu nieużywania i nieładowania idzie jeszcze odpalić FL 50 żeby się naładowała?
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Sądzę, że spokojnie tak. Ja po kilku m-cach nieużywania Fl-36 wziąłem ją i zrobiłem sporo zdjęć. Eneloopy cały czas w niej były, a wcześniej zrobiły sporo zdjęć na jakiejś imprezie u mnie w pracy. Pod względem "trzymania" są rewelacyjne. Zresztą fabrycznie zakupione są naładowane i również mają wówczas sporą wydajność.
Ja mam zastaw:
ładowarka BC-900
4x Energizer 2450mAh
4x Varta Ready2use 2100 mAh
4x Varta Professional 2700 mAh
I nie mogę o żadnych powiedzieć złego słowa. Lampa śmiga na nich jak złoto
Mam też 4x Energizer 2500mAh, kupione kilka lat temu razem z taką malutką ładowarką, i też śmigają do dzisiaj (co prawda w sprzęcie domowym, ale jednak)
PS.Ready2use są jak Eneloopy...
Ostatnio edytowane przez herbie_mp ; 14.02.10 o 20:51
"Fotografując staraj się pokazać to, czego bez ciebie nikt by nie zobaczył." Robert Bresson
Jako, że nikt nie wspomniał, to ja polecam Duracell..
Dawno temu były 1800mAh, które siedzą teraz w jakimś pilocie ,a od roku mam 2650mAh.
Leżą w aparacie po dwa miesiące, przekładam do latarki, maegahałasującego karabinu, którym młody strzela do wszystkiego, potem znów do aparatu, a one dalej działają..
W sumie to się już zastanawiam, czy to nie jakieś aku, których może nie trzeba wcale ładować![]()
Witam !
Stosuje Eneloopy i sa bardzo dobre.
Trzeba uwazac aby nie ladowac tych ogniw zbyt duzym pradem
bo komplet 4 ogniw ugotowalem.
Aby bylo ok.
Daje prad wyladowania 350 mA i ladowania 700 mA ale
chyba lepiej 250 mA / 500 mA.
Pozdrawiam
Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak