Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: Jakie mam Kupic akumulatory ???

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Jakie mam Kupic akumulatory ???

Witam Bardzo serdecznie wszystkich klubowiczów. Niedawno nabyłem (dosc zreszta przypadkowo) model aparatu OLYMPUS SP-350 tylko teraz rozładowała mi sie bateria CR-V3 i musze nabyc akumlatorki tylko nie mam zielonego pojecia jakie mam kupic zeby były najlepsze .... prosze napiszcie mi jakies wskazówki bede bardzo wdzieczny>
    Pozdrawiam

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Nie przenoście nam stolicy do Krakowa...
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Re: Jakie mam Kupic akumulatory ???

Cytat Zamieszczone przez klata
    Witam Bardzo serdecznie wszystkich klubowiczów. Niedawno nabyłem (dosc zreszta przypadkowo) model aparatu OLYMPUS SP-350 tylko teraz rozładowała mi sie bateria CR-V3 i musze nabyc akumlatorki tylko nie mam zielonego pojecia jakie mam kupic zeby były najlepsze .... prosze napiszcie mi jakies wskazówki bede bardzo wdzieczny>
    Pozdrawiam
    Z tego co wiem to musisz kupić akumulatory AA. Jest wątek na forum o tym.
    https://forum.olympusclub.pl/topics3...rmy-vt7177.htm
    Ja sam poleca GP. Przeszły zarówno test na temperaturę w granicach +40 jak i -20.
    pozdrawiam
    "A na resztę zamknij oczy moja miła
    pod powieką znacznie lepsze są obrazy
    i w tym nasza siła
    i w tym nasza siła
    że umiemy jeszcze czasem marzyć"

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    I nie kupuj takich, co sie niby w 15min laduja - szybko zmniejsza sie ich pojemnosc i padaja.
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Nie przenoście nam stolicy do Krakowa...
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dog_master
    I nie kupuj takich, co sie niby w 15min laduja - szybko zmniejsza sie ich pojemnosc i padaja.
    I ładowarka też nie może w jakimś rekordowym tempie ładować, a pojemność spokojnie 2100-2300, a więcej nie potrzebujesz.
    "A na resztę zamknij oczy moja miła
    pod powieką znacznie lepsze są obrazy
    i w tym nasza siła
    i w tym nasza siła
    że umiemy jeszcze czasem marzyć"

| OlyJedi
    Mieszka w
    Blisko Krakowa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Do SP 350 najlepsze akumlatorki to CRV3 np Maxxcell koszt to ok 70 zł z ładowarką .Nie kupuj akumlatorów AA bo ten aparat bardzo żle współpracuje z takimi akumlatorami nawet po aktualizacji firmware z 1.1 na 1.4!!

Awatar majstermod
    Mieszka w
    Wrocław [GAJ]
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Kupiłem na Allegro od użytkownika www--eltec--pl ładowarkę i akumulator CR-V3 .
    Ta ładowarka jako jedna z niewielu jest tylko do tych akumulatorów i nie ma żdanych adapterów, ani zewnętrznych zasilaczy.
    Jest mała i szybka.
    Ma prąd ładowania 650mAh.
    Akumulator o pojemności 2000mAh(ściema na etykiecie) ładuje 2h, więc tak na prawdę akumulator ma ok 1300mAh.
    Ten akumulator starcza spokojnie na 400 zdjęć.
    Zawsze używam wyświetlacza i połowa z tego była we wnętrzach, lub nocą, a wiec z lampą.
    Do tego wszystkie fotki przeglądam po 2 razy na aparacie, bo pokazuję dziewczynie, która nie ma komputera.
    Z takim zestawem można spokojnie robić minimum 300 fotek na jednym ładowaniu.

Jedyny minus to niedziałający wskaźnik naładowania w aparacie- cały czas świeci na zielono, bo akumulator ma wyższe napięcie od standardowych NiMH.
    Wszystko działa bez zarzutu, lampa się dość szybko ładuje i po ok 400 zdjęciach(w moim trybie używania aparatu) aparat się już nie włącza. Po prostu nie znasz dnia, ani godziny kiedy skończy sie akumulator. Nie ma czerwonego ostrzeżenia w aparacie. Warto co jakiś czas doładować w ciemno, jak się robi dużo fotek.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Dziekuje wszystkim za POMOC !!!
    Ale mam jeszcze jedno pytanie bo ja niestety nie znam sie na akcesoriach i wogole wogole na fotografii.... Posiadam Baterie orginalna OLYMPUSA CR-V3 ktora była w aparacie jak go kupiłem i mam teraz pytanie czy ja ja bede mógł naładowac ładowarka to co tuataj http://allegro.pl/item152171892_akum...r_v3_w_wa.html

czy te baterie sie juz nie nadaja do niczego ??? aha i jeszcze jedno pytanie na allegro jest bateria o mocy 2000 a czy nie ma mocniejszych ?? jesli sa to prosze zapodajcie mi jakiegos linka.

Pozdrawiam szczesliwego nowego roku!!!

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez klata
    Dziekuje wszystkim za POMOC !!!
    Ale mam jeszcze jedno pytanie bo ja niestety nie znam sie na akcesoriach i wogole wogole na fotografii.... Posiadam Baterie orginalna OLYMPUSA CR-V3 ktora była w aparacie jak go kupiłem i mam teraz pytanie czy ja ja bede mógł naładowac ładowarka to co tuataj http://allegro.pl/item152171892_akum...r_v3_w_wa.html

czy te baterie sie juz nie nadaja do niczego ??? aha i jeszcze jedno pytanie na allegro jest bateria o mocy 2000 a czy nie ma mocniejszych ?? jesli sa to prosze zapodajcie mi jakiegos linka.

Pozdrawiam szczesliwego nowego roku!!!
    Jak się nic nie zmieniło od czasów jak miałem kompakta, to tych baterii nie wolno ładować.
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

| OlyJedi Awatar Zybi_S
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Witam

To co jest podane w linku z Allegro to AKUMULATOR LITOWO-POLIMEROWY.
    Można go wielokrotnie ładować odpowiednią ładowarką dostosowaną do tych akumulatorów.
    W praktyce żadna tania ładowarka dostępna która jest opisana jako procesorowa w praktyce nie posiada mikroprocesora, co nie oznacza że nie naładuje poprawnie akumulatora.
    Akumulatory CRV3 (opisane jako 3V) po pełnym naładowaniu mają około 4,2 Volta.
    Można też dostać nieraz akumulatory CRV3 np MaxCell z informacją odnośnie pojemności Max 2500 mAh.
    http://www.allegro.pl/item153159991_...z740_cd40.html
    http://www.allegro.pl/item153164981_...2_960_990.html
    Osobiście posiadam taki akumulator. I wg mnie jest lepszy od 2 Akumulatorów NiMh po 1,2V.

Pozdrawiam

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Mój FE100 na AA 2500mAh robił tylko 5 zdjęć. Max. ładowały się do 1,42 V na potrzebne 2 x 1,5 V. Przy bardzo dużym poborze prądu następuje szybki spadek napięcia. Kupiłem na Allegro akumulator Li-Pol Maxcell CRV3 2500mAh 3V z ładowarką. Po oderwaniu owijki w celu usunięcia plastikowych zbędnych elementów (w celu wsunięcia do aparatu) na ogniwach ukazały się oznaczenia 3,7V. Przyrząd pomiarowy wyświetlił 3,6V. Według instrukcji powinno być 3V. Zaryzykowałem. Działa i od tego czasu nie mam problemu z zasilaniem aparatu.