Strona 8 z 76 PierwszyPierwszy ... 6789101858 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 752

Wątek: Olympus E-PL1

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez merti Zobacz posta
    Jedno mnie tylko martwi, że Olek ciągle siedzi na tej samej matryc. Stąd tylko jeden wniosek - albo czyszczą magazyny wsadzając 12mpix do niszowego body u4/3 i i mają w zanadrzu nowe matryce CMOS BSI do droższych puszek u4/3 (po cichu w to wierzę) ALBO co najgorsze, że panowie nie zauważyli w ogóle tych matryc, co raczej dobrze na przyszłość nie wróży linii u4/3.
    trudno, żeby do amatorskiego/tańszego modelu wsadzać coś lepszego niż do ledwo co wypuszczonych droższych braci.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Gorzów Wlkp.
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Używając starszej matrycy do taniego modelu pewnie w ten sposób Olympus "czyści magazyny" jak to zauważył merti.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Jakiej starszej matrycy? To jest już jakaś nowsza?

A tak przy okazji, wyciekły materiały prasowe. Są bardzo zabawne:

Don’t worry about learning technical things like f-stops, shutter speed and white balance; jump right in by composing, adjusting exposure and more before the shot is taken.

(...)

Automate Everything
    W skrócie: po co masz się martwić o jakieś tam przysłony, migawki, balanse bieli? My ci wszystko zautomatyzujemy!
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez merti Zobacz posta
    co raczej dobrze na przyszłość nie wróży linii u4/3.
    Wróżenie zostaw jasnowidzącej Larysie.

Co do matryc, myślę ze Panasonic się nieco przebudził, czego przejawy już widać w GH-1, jest wiec szansa ze będą tylko odrobinę gorsi od dobrych APS-C.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Jakiej starszej matrycy? To jest już jakaś nowsza?

A tak przy okazji, wyciekły materiały prasowe. Są bardzo zabawne:

W skrócie: po co masz się martwić o jakieś tam przysłony, migawki, balanse bieli? My ci wszystko zautomatyzujemy!
    I dobrze... muszą trafiać do tych co sie boją jakieś zaawansowanych aparatów z odłączanymi obiektywami.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Co do matryc, myślę ze Panasonic się nieco przebudził, czego przejawy już widać w GH-1...
    E tam, przecież to ta sama technologia, co w matrycy z E-30/E-620, tylko Panas dodał trochę przymusowego odszumianka do rawów. Widać to na samplach z iso 400 i 800, które dziwnym sposobem szumią tak samo, albo nawet iso 800 mniej. Ale najwyraźniej to wystarczy, żeby wykresy oszalały.

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    E tam, przecież to ta sama technologia, co w matrycy z E-30/E-620, tylko Panas dodał trochę przymusowego odszumianka do rawów. Widać to na samplach z iso 400 i 800, które dziwnym sposobem szumią tak samo, albo nawet iso 800 mniej. Ale najwyraźniej to wystarczy, żeby wykresy oszalały.
    Rozumiem ze masz kontakt z insiderem w fabrykach Panasa

Spadek SNR na wykresach nie jest załamany jak to sugerujesz po swoim teście organoleptycznym.

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    I dobrze... muszą trafiać do tych co sie boją jakieś zaawansowanych aparatów z odłączanymi obiektywami.
    Najlepiej trafić do nich poprzez produkt, który eliminuje ich obawy. Czyli taki, który nie ma odłączanego obiektywu. Ostatnio kilka takich produktów Olek pokazał (niezłe g..., tak swoją drogą).

| OlyJedi Awatar merti
    Mieszka w
    kajś miedzy Hanysomi a Góralomi
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    >>grizz, ja wiem że do nowego "niszowego" body wsadza się to co już jest ale... Panowie pośpieszyli się z E-P2 bo mogli wtedy pościć E-PL1, w między czasie do niego "wydać na świat" elektroniczny wizjer, po cichu dopracowując drugiego PENa z CMOSem. No, ale to tylko gdybania...
    Ostatnio edytowane przez merti ; 2.02.10 o 21:59
    E-420 +14-300 oraz inne szpeje
    From The Earth

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Rozumiem ze masz kontakt z insiderem w fabrykach Panasa
    Tak.

Spadek SNR na wykresach nie jest załamany jak to sugerujesz po swoim teście organoleptycznym.
    Nie wiem, o których wykresach mówisz, bo każdy wygląda inaczej, w zależności od tego, jaki serwis go opublikował. Ja piszę o tym, co widać na zdjęciach. A na tych widać mniej więcej to samo, niezależnie od tego, z jakiego serwisu je ściągniesz.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów