Robi sie ciekawie
Moze podobny program do ostatniego z E-P1??
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether
Zapraszam do watku o M9 na Optycznych...
Zdziwicie sie pewnie jak DO BOLU zaczalem zglebiac temat!
Akurat mam znajomego, ktory ma M8 i u43.
Zwroccie uwage - jak MOCNO AKCENTUJE stan i rozwoj u43 - wzgledem OSLAWIONEJ SUPER HIPER LEICI!
Nasze dyskusje o korekcjach programowych w u43 staja sie prawie smieszne przy tym co WYPRAWIA LEICA!!!
Jedyne czego ona nie robi - a jest w u43 - to czesc dystorsji (np. beczka). Cala reszta - typu winietowanie, aberracja chromatyczna - tam wystepuje, nawet wiecej - programowo more usuwaja, zreszta nieskutecznie, zafarby kolorowe rowniez usuwaja, malo tego! Dostaje sie RAW'a korygowanego, a jak wylaczycie korkekcje - to w EXIF'ie nie ma info np. o przyslonie i uzytym szklem, nawet jesli systemowe LEICI... To jest XXI wiek???
Caly czas uwazam ze M9 ma potencjal ogromny. Daje duzo. Ale ile jednoczesnie ma brakow i bug'ow!!!
Osobiscie uwazam, ze DUZO WIECEJ niz u43!
Milej lektury!!!
http://forum.optyczne.pl/viewtopic.p...=asc&start=118
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
Jerry_R, przeczytałem parę zdań, min to:
"u43 bije M8 jesli chodzi o IQ. Widzialem sample, magazyny fotograficzne w UK tez robily porownanie. Nie ma jakiejs przewagi M8."
Widziałem te sample i uważam ze jest odwrotnie, reszty mi się nie chce nawet czytać skoro nie widzisz różnicy na korzyść M8. Chyba mamy oczy o zupełnie innej konstrukcji (oraz aparat analizujący).
Czasami mam wrażenie czytania jakiejś hiper propagandy pro u4/3.
Masz prawo. Natomiast Ty nie uzywasz na codzien M8. Wiele osob, ktore uzywaja, a mialo mozliwosc zobaczyc co daje PEN, czy GF1 - uwaza, tak jak napisalem.
Alez nie mylisz sie! Arek - redaktor Optycznych - wysmiewa ten system w komentarzach pod newsami, nie podejmuje merytorycznej rozmowy, a jako argumentu uzywa wysokiej ceny.
Nie czuje zupelnie podejscia marketingowego u43 - nie rozumie, ze wiekszosc uzytkownikow u43 nie interesuje tak naprawde jakosc samego szkla, ale efekt koncowy ktory widza jako JPG, albo RAW w kompatybilnej wywolywarce RAW.
Staram sie troche zwiekszac jego otwartosc i swiadomosc. Taka mala krucjata, wolontariat, nie mam zadnych powiazan z zadna z firm produkujacych u43.
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43