Strona 8 z 38 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 375

Wątek: Olympus E-P2

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    W systemie m4/3 przydałaby się kwadratowa matryca (brak lustra i matówki ułatwia jej zastosowanie). Dzięki temu nie byłoby problemu z celownikiem elektronicznym podnoszonym jedynie przy kadrach poziomych. Jeśli nie wprowadzą kwadratowej matrycy, to pewnie kolejna wersja celownika będzie ruchoma w dwóch płaszczyznach ... Obecny celownik to błąd technologiczny, albo marketingowe dojenie klienta...
    Drugą niekonsekwencją jest blokowanie sanek lampy blyskowej przez celownik... może zaproponują następną lampkę z jakąś przejściówką umożliwiajacą założenie celownika
    Ostatnio edytowane przez irek50 ; 6.11.09 o 22:17

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    Rzucam okiem i pierwsza rzecz, która mi wpada do głowy to taka modlitwa ''o Manitu, spraw bym nie musiał nigdy tłuc kotletów''
    Bez urazy do ślubniaków, taka tylko refleksja na temat tego, co się dzieje w tej branży...
    Co się dziwisz, każdy orze jak może
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    41
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez irek50 Zobacz posta
    W systemie m4/3 przydałaby się kwadratowa matryca (brak lustra i matówki ułatwia jej zastosowanie). Dzięki temu nie byłoby problemu z celownikiem elektronicznym podnoszonym jedynie przy kadrach poziomych. Jeśli nie wprowadzą kwadratowej matrycy, to pewnie kolejna wersja celownika będzie ruchoma w dwóch płaszczyznach ... Obecny celownik to błąd technologiczny, albo marketingowe dojenie klienta...
    Jak sobie wyobrażasz kadrowanie w pionie przez ten wizjer ułożony równolegle do korpusu (będzie krótszy od korpusu)? Hmmm?
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan Zobacz posta
    Jak sobie wyobrażasz kadrowanie w pionie przez ten wizjer ułożony równolegle do korpusu (będzie krótszy od korpusu)? Hmmm?
    Chyba mnie nie zrozumiałeś -- Oryginalny optyczny wizjer Olympusa ma przecież regulację (przchył)dla pionu i poziomu ... (oczywiście mój także --pokazywałem to jeszcze w Kazimierzu )
    Przy obecnym celowniku elektronicznym w EP-2 zdjęcia macro można robić wygodnie jedynie w kadrze poziomym --to jakieś nieporozumienie...
    Ostatnio edytowane przez irek50 ; 6.11.09 o 21:51

| OlyJedi Awatar marecki
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Myślę, że Radkowi chodzi o to że długość tego wizjera nie pozwala na to żeby przyłożyć oko do niego gdy aparat jest w pionie i obracasz wizjer np. o 45st. Twój wizjer wystaje znacznie od korpusu i takiego problemu nie ma.
    mente et malleo

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez marecki Zobacz posta
    Myślę, że Radkowi chodzi o to że długość tego wizjera nie pozwala na to żeby przyłożyć oko do niego gdy aparat jest w pionie i obracasz wizjer np. o 45st. Twój wizjer wystaje znacznie od korpusu i takiego problemu nie ma.
    Więc skopali sposób zamocowania... Przy wizjerze elektronicznym rozwiązanie tych przechyłów jest łatwiejsze niż w celowniku optycznym - ruchomy LCD w E-3 jest najbliższym przykładem...
    ps: Obecnie możnaby zastosować jakiś mały przegub kulowy na sanki i połączenie wizjera kablem...
    Ostatnio edytowane przez irek50 ; 6.11.09 o 22:26

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    Co się dziwisz, każdy orze jak może
    Spoko, tydzień temu fotografowałem nocniki.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria
    We would like to sincerely apologise to you for the fact that you haven’t heard from us since the E-P1 launch. To be honest, we never expected such an overwhelming response to our offer to test a PEN. We knew this was a fantastic camera, we just didn’t anticipate such a fantastic response (now over 17 thousand!). Due to the great number of applications, we’re sorry to have to tell you that unfortunately, we are not able to keep up with this demand.

Now we’ve been wracking our brains here at Olympus trying to come up with some way to try and make it up to you – to thank you for your enthusiasm for PEN. So, we’d like to make you this exclusive offer:

If you still decide to get your hands on the PEN and buy it between 9.11.2009 and 31.12.2009, we would like to offer you a voucher for one night in a premium or first-class European hotel of your choice*! The overnight stay is for two people in a double room during a weekend and includes a complementary breakfast. Of course, this offer is also valid if you in the meantime already decided to acquire a PEN!

Go ahead, let loose with the PEN and let us offer you a night of sumptuous relaxation!

Have fun!

Sincerely,

Your Olympus team
    też żeście dostaliście ?

rodzyn
    Gość
    dostaliśmy -wczoraj w rumorsach było info o 47% wzroście dochodów Olka - stąd pytanie: czy zainwestowali w sieć hoteli.?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów