www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Ostatnio edytowane przez qbic ; 14.01.10 o 18:01 Powód: Automatyczne scalenie postów
Tutaj grono harcowników większe... Przestańcie trolować :/
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Pewnie jakis czas temu, podczas jakiejs burzy mozgow - marketing, finanse - najprawdopodobniej ktos kto nie zna sie na produkcji, a moze nawet i na fotografii - postawil pytanie - jak mozna poprawic efekt koncowy.
Czy NAPRAWDE potrzeba kosztownych surowcow, projektow, testow zwiazanych z produkcja szkiel w fabryce?
Ktos inny wstal i dodal - bo wiecie - naszym CELEM nie jest najwyzsza mozliwa jakosc, prawie ze nie baczac na cene. Taki cel to w LEICE.
Innymi slowy ktos spytal, jak nakladami wiekszymi o tylko 20% mozemy osiagnac az 80% zamierzonej, oczekiwanej docelowej jakosci.
I nagle z maty wstala glowna ksiegowa, z brylami -10 i w zapyzialym sweterku, ze schylona w sobie tylko znanym stylu glowa i powiedziala: moj syn Miruko ostatnio mi CAD'a pokazywal, a potem opowiadal o mozliwosci zwiekszenia wytrzymalosci mostu przy mniejszej masie i nakladzie. A przy tym wytrzymalszym na skrajne temperatury.
Wstal oburzony glowny tester, 5 lat przed emerytura: JAK TO! Ale taki most nie wytrzyma 10 w skali Richtera! Ile ludzi moze zginac!
Wkroczyl glowny dyrektor finansowy - Panie Sakato - przy takim trzesieniu to i z naszej fabryki niewiele zostanie... Wystarczy ze tyle i tyle wytrzyma! Ten most nie jest dla ARMII! Tylko dla zwyklych codziennych cywilow!
Inzynierowie, juz po naradzie, jak uslyszeli od swojego przelozonego o wstrzymaniu nakladow na kontynuacje projektu poprawiajacego wlasciwosci, a odpaleniu setek godzin analiz komputerowych roznych rozwiazan alternatywnych - tak jak przy planowaniu BOEINGA - jednoznacznie stwierdzili: SEPPUKU! SAYONARA!
Nastepnego dnia siedzieli w ciszy. Zony jak uslyszaly w domu o sytucji - zagrozily wyjazdem do Stanow. Koniec tego Samurajskiego podejscia i honoru! YAME! Koniec!
Jedna pokazala swoje japonki kupione miesiac temu: - Patrz, swieze pachnace, czyste! Za miesiac kupie nowe! A TY w tych starych drewniakach po dziadku Funakoshim chodzisz!!! Idz i pomedytuj! Wtedy, jak juz uspokoisz ducha - zobaczysz, ze UDA WAM SIE zwiekszyc wydajnosc o ktora prosi FIRMA! Idz juz!
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
Hehehe.
Rozumiem, że można pozwolić sobie na pewne kompromisy w jakości dla zmniejszenia kosztów produkcji. Tylko gdzie te niskie ceny? Jakoś nie widzę. A niezbyt dobrą jakość dostrzegam nawet bez zbytniego przyglądania się.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Ja czekam na kolejny etap "poprawiania jakości", mianowicie czekam na elementy w obiektywach ze szkła organicznego.
Niewątpliwą zaleta tego rozwiązania jest możliwości napisania iż szkło jest ekologiczne.
jerry nie strzep jezora, szkoda sily, czasu etc, to forum jak wszystkie inne, setki idace w tysiace postow gosci, ktore nic nie wnosza do tematu, a trzeba je monotonnie klikac, by wylowic cos sensownego z wypowiedzi innych, az zal za dupe sciska, to chyba tylko Polaki takie buraki....
Mam nadzieje, ze Leja juz leci do cie?
pozdroofka
hmmmm EP2.
Dziś widziałem, macałem dotykałem i powiem że jestem pod wieeeelkim wrażeniem.
Konstrukcji bo ani o zdjęciach anio filmie się nie wypowiem. tylko pomacałem, popatrzyłem a zdjęcia żadnego nie wykonalem
śliczny !!
Wizjer z sanek tez swietne wrażenie robi. I taki mega kątowy jest
rewelka jak bym miał luźny pieniądz na wydanie to bym se sprawił![]()
Ostatnio edytowane przez dobas ; 14.01.10 o 20:58