Strona 11 z 38 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 375

Wątek: Olympus E-P2

rodzyn
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Jerry_R, przeczytałem parę zdań, min to:

"u43 bije M8 jesli chodzi o IQ. Widzialem sample, magazyny fotograficzne w UK tez robily porownanie. Nie ma jakiejs przewagi M8."

Widziałem te sample i uważam ze jest odwrotnie, reszty mi się nie chce nawet czytać skoro nie widzisz różnicy na korzyść M8. Chyba mamy oczy o zupełnie innej konstrukcji (oraz aparat analizujący).

Czasami mam wrażenie czytania jakiejś hiper propagandy pro u4/3.
    Czyli tylko S900 godnym konkurentem M9 -Przy tym pozostańmy!
    Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 14.01.10 o 18:02

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    ...wiekszosc uzytkownikow u43 nie interesuje tak naprawde jakosc samego szkla, ale efekt koncowy ktory widza jako JPG, albo RAW w kompatybilnej wywolywarce RAW.
    Hmm, ciekawe. Dobry efekt końcowy bez dobrej jakości szkła - jak to możliwe?

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Staram sie troche zwiekszac jego otwartosc i swiadomosc. Taka mala krucjata, wolontariat...
    Jerry_R, boję się Ciebie
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez rodzyn Zobacz posta
    Czyli tylko S900 godnym konkurentm M9 -Przy tym pozostańmy!
    No wreszcie kumasz.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Cuda u4/3, może trzeba do Jamesa Randiego wyskoczyć na wycieczkę z aparatem i zgarnąć milion dolarów?
    Ostatnio edytowane przez qbic ; 14.01.10 o 18:01 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Tutaj grono harcowników większe... Przestańcie trolować :/
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Pewnie jakis czas temu, podczas jakiejs burzy mozgow - marketing, finanse - najprawdopodobniej ktos kto nie zna sie na produkcji, a moze nawet i na fotografii - postawil pytanie - jak mozna poprawic efekt koncowy.

Czy NAPRAWDE potrzeba kosztownych surowcow, projektow, testow zwiazanych z produkcja szkiel w fabryce?

Ktos inny wstal i dodal - bo wiecie - naszym CELEM nie jest najwyzsza mozliwa jakosc, prawie ze nie baczac na cene. Taki cel to w LEICE.

Innymi slowy ktos spytal, jak nakladami wiekszymi o tylko 20% mozemy osiagnac az 80% zamierzonej, oczekiwanej docelowej jakosci.

I nagle z maty wstala glowna ksiegowa, z brylami -10 i w zapyzialym sweterku, ze schylona w sobie tylko znanym stylu glowa i powiedziala: moj syn Miruko ostatnio mi CAD'a pokazywal, a potem opowiadal o mozliwosci zwiekszenia wytrzymalosci mostu przy mniejszej masie i nakladzie. A przy tym wytrzymalszym na skrajne temperatury.

Wstal oburzony glowny tester, 5 lat przed emerytura: JAK TO! Ale taki most nie wytrzyma 10 w skali Richtera! Ile ludzi moze zginac!

Wkroczyl glowny dyrektor finansowy - Panie Sakato - przy takim trzesieniu to i z naszej fabryki niewiele zostanie... Wystarczy ze tyle i tyle wytrzyma! Ten most nie jest dla ARMII! Tylko dla zwyklych codziennych cywilow!

Inzynierowie, juz po naradzie, jak uslyszeli od swojego przelozonego o wstrzymaniu nakladow na kontynuacje projektu poprawiajacego wlasciwosci, a odpaleniu setek godzin analiz komputerowych roznych rozwiazan alternatywnych - tak jak przy planowaniu BOEINGA - jednoznacznie stwierdzili: SEPPUKU! SAYONARA!

Nastepnego dnia siedzieli w ciszy. Zony jak uslyszaly w domu o sytucji - zagrozily wyjazdem do Stanow. Koniec tego Samurajskiego podejscia i honoru! YAME! Koniec!

Jedna pokazala swoje japonki kupione miesiac temu: - Patrz, swieze pachnace, czyste! Za miesiac kupie nowe! A TY w tych starych drewniakach po dziadku Funakoshim chodzisz!!! Idz i pomedytuj! Wtedy, jak juz uspokoisz ducha - zobaczysz, ze UDA WAM SIE zwiekszyc wydajnosc o ktora prosi FIRMA! Idz juz!

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Hehehe.

Rozumiem, że można pozwolić sobie na pewne kompromisy w jakości dla zmniejszenia kosztów produkcji. Tylko gdzie te niskie ceny? Jakoś nie widzę. A niezbyt dobrą jakość dostrzegam nawet bez zbytniego przyglądania się.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

qbic
    Gość
    Ja czekam na kolejny etap "poprawiania jakości", mianowicie czekam na elementy w obiektywach ze szkła organicznego.

Niewątpliwą zaleta tego rozwiązania jest możliwości napisania iż szkło jest ekologiczne.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Hehehe.

Rozumiem, że można pozwolić sobie na pewne kompromisy w jakości dla zmniejszenia kosztów produkcji. Tylko gdzie te niskie ceny? Jakoś nie widzę.
    Ceny będą niższe. Chyba, ze samsung spali nx-a na starcie...
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

jungli
    Gość
    jerry nie strzep jezora, szkoda sily, czasu etc, to forum jak wszystkie inne, setki idace w tysiace postow gosci, ktore nic nie wnosza do tematu, a trzeba je monotonnie klikac, by wylowic cos sensownego z wypowiedzi innych, az zal za dupe sciska, to chyba tylko Polaki takie buraki....

Mam nadzieje, ze Leja juz leci do cie?

pozdroofka

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    hmmmm EP2.
    Dziś widziałem, macałem dotykałem i powiem że jestem pod wieeeelkim wrażeniem.

Konstrukcji bo ani o zdjęciach anio filmie się nie wypowiem. tylko pomacałem, popatrzyłem a zdjęcia żadnego nie wykonalem

śliczny !!

Wizjer z sanek tez swietne wrażenie robi. I taki mega kątowy jest

rewelka jak bym miał luźny pieniądz na wydanie to bym se sprawił

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów