Strona 45 z 50 PierwszyPierwszy ... 354344454647 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 441 do 450 z 499

Wątek: Panasonic GH1: Micro 4/3 + HD 1080

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    grizz miałem na myśli, że nie wiem jak wygląda ekspozycja w Gdańsku. Co do tego, że przepis nakazuje sprzedać w takiej cenie jakiej jest na półce to wątpliwości nie ma.

Co do błędnych metek to nie dajmy się zwariować. Jak ma się pod opieką kilka tysięcy artykułów, które ludzie ustawicznie przerzucają, to jasne, że może się coś pomieszać lub o czymś zapomnieć. Ilekroć sam coś kupuję w dużym sklepie to upewniam się, że dana cena dotyczy danego towaru. Klient nasz Pan powiadają ale nie czuję się upośledzony umysłowo by nie wysilić się na czytanie...

Pamiętać należy jednak, że jak na metce napisane będzie(zmyślam) "Tamron 70-200 f/2,8 VR - 2499zł" a leży Nikon 70-200 f/2,8 VR to nie ma takiej opcji, by się o coś wykłócać. Dopiero gdy metka i błędna cena dotyczy danego towaru, to można liczyć na zmianę ceny.

marecki jeśli nie było NA TEN TOWAR ceny - nie masz o czym gadać. A nawet jeśli jest to przecież towar może być np.w rezerwacji. Nie słyszałem o przepisie nakazującym sklepowi chowanie towaru zarezerwowanego. Bardzo popularne jest to, że towar stoi dalej na sklepie a czasem po prostu doklejona jest karteczka "Rezerwacja", która jednak klient może zerwać i to rezerwacji przecież nie anuluje

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Ja ostatnio spotkalem sie jeszcze z czyms innym: stoi sprzet, jest atrakcyjna cena - jak co do czego dowiaduje sie, ze nie ma pudelka, pilota, kabla. Ale samo urzadzenie moge wziac za atrakcyjna cene. Mimo, ze na karteczce z cena - nie bylo napisane o brakach. Byl to market, nie maly sklep.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    O takich rzeczach często słyszałem w Electrowordzie ale ponowie pytanie. Czy znacie jakiś przepis, który nakazuje z góry informować klienta o składzie zestawu? Co najwyżej się klient zrazi i poczuje oszukany ale to już problem sklepu. Z drugiej strony atrakcyjna cena może wynikać właśnie z tego

| OlyJedi Awatar marecki
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Lailonn Zobacz posta
    grizz miałem na myśli, że nie wiem jak wygląda ekspozycja w Gdańsku. Co do tego, że przepis nakazuje sprzedać w takiej cenie jakiej jest na półce to wątpliwości nie ma.

Co do błędnych metek to nie dajmy się zwariować. Jak ma się pod opieką kilka tysięcy artykułów, które ludzie ustawicznie przerzucają, to jasne, że może się coś pomieszać lub o czymś zapomnieć. Ilekroć sam coś kupuję w dużym sklepie to upewniam się, że dana cena dotyczy danego towaru. Klient nasz Pan powiadają ale nie czuję się upośledzony umysłowo by nie wysilić się na czytanie...

Pamiętać należy jednak, że jak na metce napisane będzie(zmyślam) "Tamron 70-200 f/2,8 VR - 2499zł" a leży Nikon 70-200 f/2,8 VR to nie ma takiej opcji, by się o coś wykłócać. Dopiero gdy metka i błędna cena dotyczy danego towaru, to można liczyć na zmianę ceny.

marecki jeśli nie było NA TEN TOWAR ceny - nie masz o czym gadać. A nawet jeśli jest to przecież towar może być np.w rezerwacji. Nie słyszałem o przepisie nakazującym sklepowi chowanie towaru zarezerwowanego. Bardzo popularne jest to, że towar stoi dalej na sklepie a czasem po prostu doklejona jest karteczka "Rezerwacja", która jednak klient może zerwać i to rezerwacji przecież nie anuluje
    Parę dni temu dziewcze ze sklepu nie sprzedało mi pewnejgo artykułu za 120 pln bo jej w komputerze "kosmos wyskoczył" jak kliknęła czytnikiem kodu. Była tak zdenerwowana, że z litości sobie zupełnie odpuściłem swoją upierdliwość.
    mente et malleo

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Z moich obserwacji wynika, ze z obiektywami manualnymi szaleje lampa wbudowana oraz zewnetrzna. Natomiast z GF1 dziala OK.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Warto obejrzec z wlaczonym dzwiekiem:
    ( GH1 + SIGMA 105mm 2.8 )

| OlyJedi
    Mieszka w
    JGA
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    rewelka filmik

BTW, czy ktos moze wie gdzie za sensowne pieniadze dostane adapter z m4/3 na 4/3, chcialbym kupic 14-54, ale bez adaptera to na wiele mi sie nie zda...
    Panasonic LC1 > Panasonic GF1 > Panasonic GF3 > Panasonic GX1 > Panasonic GH1 > Panasonic GX80 > Panasonic G80 > Sony A7

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar moozg
    Mieszka w
    Bielawa
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    od niedawna ciesze sie GH1 i zaprezentuje pierwszy filmik nakrecony rankiem po sylwestrowej nocy...
    w uzyciu ZD

Skały Pasterskie
    E-M1 mk II, worek słoików, Lumix GH4 | www.ahojmedia.pl

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Dzieki Grzesiek za podzielenie sie!!!

Mam wrazenie, ze Youtube silnie skompresowal? Robiles w 1080p?
    Sam film ciekawie sie oglada, na 7mm byloby jeszcze mocniejsze wrazenie, a moze bol glowy jak za blisko sie siedzi

Ale mozliwosci sprzetu raczej nie pokazuje, slaba rozdzielczosc. Czasem chyba dobrze by bylo skompensowac ekspozycje na minus.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar moozg
    Mieszka w
    Bielawa
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    renderowane do 720, niestety kompresja zawsze zjada, wiec takie filmy nie sa miarodajne co do samej jakosci obrazu, najlepiej to ogladac surowe pliki

jeszcze podziele sie 2 videosami nakreconymi przy uzyciu obiektywu ZD 50mm f/2

macro test - mineraly
    tu oprocz 50tki w niektorych ujeciach uzylem konwertera raynoxa dcr-250
    oswietlenie: 2 zarowki energooszczedne 500w o temp. barwowej 5500k + namiot bezcieniowy
    http://gr.io2o.com/gh1_mineraly.divx
    E-M1 mk II, worek słoików, Lumix GH4 | www.ahojmedia.pl