Strona 47 z 50 PierwszyPierwszy ... 374546474849 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 461 do 470 z 499

Wątek: Panasonic GH1: Micro 4/3 + HD 1080

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cześć witam wszystkich na forum. Mam pyatnie kilka miesiecy temu robiłem aktualizacje firmware i wszystko było ok. Teraz mam drugi aparat gh1 firmware 1.0 pobieram ze strony panasonica 1.2 ładuje na karte pamieci przez czytnik na sam wierzch obok pozostałych folderów, bateria pełna i ... nic. Wogóle nie wgrywa się nowe oprogramowanie (już zapomniałem powinno byc wykryte automatycznie?) , co zrobić moze powienienem stopniowo najpierw 1.1? (tylko nigdzie nie można pobrać). Prosze o pomoc. Pozdrawiam.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Nacisnij PLAY (odtwarzanie zdjec).
    Powinno wystartowac.

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

[Za Odrą] zwrot 200 EUR GH1

http://tinyurl.com/24ruvvb

Aż boję się pomyśleć jak bardzo ten sprzęt jest overpriced
    Jest sony, jest impreza
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar moozg
    Mieszka w
    Bielawa
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    prezentuje dwie ostatnie produkcje z GH1 pokazujące jak sobie on radzi przy kreceniu filmow w gorszych warunkach oswietleniowych

iso 400-3200
    podpiety mikrofon Rode VideoMic Stereo

Kamera sony pwm ex3 niestety juz sobie tak nieradzila dobrze, mozna w playliscie 2 filmu zobaczyc calego LipDuba z tej wlasnie kamery.
    E-M1 mk II, worek słoików, Lumix GH4 | www.ahojmedia.pl

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Firmware GH1 zostal zlamany. Uwolniony zostal bitrate 50 Mbit 1080p (zero artefaktow kompresji!).

Jak sie okazuje - GH1 - od samego poczatku kryl w sobie duzo wiekszy potencjal, innymi slowy producent zdecydowal sie tak naprawde obciac funkcjonalnosc wersji pierwszej.

http://philipbloom.net/2010/06/11/3r...optimus-prime/

* * *
    - Hugely better image quality. 50MBit MJPEG shows zero compression artefacts, zero mud and much more photo-like gradients, tones and textures

- It’s better looking than the 5D Mark II’s H.264 and less compressed

- MPEG 50Mbit shows low noise and the noise is of a finer grain, more film-like

- The workflow improvements are immeasurable. The 50Mbit MJPEG, this can be edited directly, no transcoding required. As for AVCHD, thanks to Tester13 the native 24p can go straight into Log & Transfer without pulldown or deinterlacing work. Before I was waiting around 6 or 7 hours per project for Voltaic to transcode and deinterlace the GH1’s AVCHD to ProRes. Now the same amount of footage can be done in one step in Final Cut Pro Log & Transfer and takes 30 minutes.

- Non-native 24p 32Mbit AVCHD can be played back in-camera. Focus assist works in both AVCHD and MJPEG mode. It’s expected playback of native 24p AVCHD can be fixed in the near future once a patch is released by Abed.

- A JPEG is saved containing shot EXIF info, shutter speed, ISO, etc.

- The image is smoother looking and better scaled from the 12MP CMOS compared to the 5D Mark II which has 22MP to deal with. Pixel binning is in action, not line skipping.
    * * *

Ostatnio edytowane przez Jerry_R ; 11.06.10 o 23:56

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Opad szczeny.......... jakość po prostu rewelacyjna !!!!
    Coś pięknego. Dlaczego Nikon czegoś takiego nie daje

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Może tez tylko przyblokował firmwarem...

Brzydka praktyka, tak czy inaczej.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    No pewno przyblokowały gady (wszyscy tak robią.....), problem w tym że firmware Nikona jeszcze nikt do końca nie złamał.

Trudno -poczekam jeszcze troszkę, a jak nic nie urodzą do końca roku, to będę miał dylemat czy C550D czy GH1

qbic
    Gość
    Najważniejsze to pixel bining, reszta niewiele daje. MJPEG to dużo gorsza technika kompresji, zero zależności miedzy klatkami.

Ciekawi mnie teraz jakość GH1 na wysokim iso w ciemnych pomieszczeniach. Założę się ze wyłączyli to tylko po to żeby sprzedawać kamerę która bedzie to robiła domyślnie.

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    MJPEG to dużo gorsza technika kompresji, zero zależności miedzy klatkami.
    Jeśli chodzi o wydajność kompresji, to owszem rewelacyjny nie jest. Jeśli chodzi o jakość to przy takim przepływie danych jest po prostu REWELACYJNY. No i obróbka tego typu danych łatwiejsza...

Ciekawi mnie teraz jakość GH1 na wysokim iso w ciemnych pomieszczeniach. Założę się ze wyłączyli to tylko po to żeby sprzedawać kamerę która bedzie to robiła domyślnie.
    Zerknij sobie na porównanie jakie zrobili goście z Zacuto (plus cała grupa ekspertów, np. Bloom) -jest na ich stronie. GH1 radzi sobie całkiem nieźle -nawet zaskakująco dobrze.