Strona 19 z 28 PierwszyPierwszy ... 91718192021 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 272

Wątek: Samyang - nowy gracz na rynku optyki?

| OlyJedi Awatar olifant
    Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Pozostaje mieć nadzieję, że wersja z mocowaniem 4/3 będzie współpracować z Olkami jak należy
    .

| OlyJedi Awatar sn00p
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez olifant Zobacz posta
    Pozostaje mieć nadzieję, że wersja z mocowaniem 4/3 będzie współpracować z Olkami jak należy
    Kurcze właśnie zanim AlleG posta napisał to się zastanawiałem.
    Czy aby dostosować rybie oko Samyanga 8mm do 4/3 wystarczy przerobić bagnet ?
    To jest obiektyw na APS-C i chyba trochę bardziej trza się narobić, żeby taki sam kąt widzenia uzyskać ?

olifant, obaj mieliśmy z 8mm problemy - Ty sprzedałeś obiektyw, a ja kupiłem Nikona
    Mleko na gazie tylko czeka aż się odwrócisz ...

S4INT
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez sn00p Zobacz posta
    Kurcze właśnie zanim AlleG posta napisał to się zastanawiałem.
    Czy aby dostosować rybie oko Samyanga 8mm do 4/3 wystarczy przerobić bagnet ?
    To jest obiektyw na APS-C i chyba trochę bardziej trza się narobić, żeby taki sam kąt widzenia uzyskać ?

olifant, obaj mieliśmy z 8mm problemy - Ty sprzedałeś obiektyw, a ja kupiłem Nikona
    Pytanie czy będzie im się chciało cokolwiek oprócz bagnetu przerabiać, czy zrobią jak Sigma. Jeśli bagnet zmienią to taki fish trochę bezsensowny będzie.

| OlyJedi Awatar sn00p
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Pytanie czy będzie im się chciało cokolwiek oprócz bagnetu przerabiać, czy zrobią jak Sigma. Jeśli bagnet zmienią to taki fish trochę bezsensowny będzie.
    I tak mi się wydawało właśnie ...
    Bagnet to ja se sam mogę zmienić Co prawda to oddali szkło od matrycy i wyjdzie jakieś 130 stopni.
    Jak zrobią obiektyw z bagnetem 4/3 to i będzie to jedyna zmiana to kąt widzenia będzie i tak mniejszy od 180 stopni.
    Lipton.
    No chyba że się w tych dywagacjach mylę ...
    Mleko na gazie tylko czeka aż się odwrócisz ...

| OlyJedi Awatar dominius
    Mieszka w
    Chocianów
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Przeglądając na stronach sprzedawców optyki obiektywy 500mm Falcon zauważyłem, że wersja z końcówką ED-P ma minimalną odległość ostrzenia 1,2m!! To jest moim zdaniem rewelacyjnie jak na obiektyw o ogniskowej 500mm. Podchodzę do tego trochę z niedowierzaniem. Czyżby wkradł się jakiś czeski błąd i na stronach z danymi technicznymi obiektywu zamiast 12m podali 1,2m? Każdy inny obiektyw tzn. bez literki "P" o tej samej ogniskowej tej firmy ma 50m, 10m, lub 5m.
    E-30,E-510,C-770UZ, ZD14-42, ZD 40-150 f3.5-4.5,ZD14-54,FL-36R, HLD-4,TCON-17, MCON-40, Marumi-CPL
    Moja galeria foto: http://fotowonder.digart.pl/digarty/

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar zigger
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    96
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Wieprz Zobacz posta
    Optyczne.pl (O): Czy Samyang planuje wprowadzenie obiektywów na mocowaniu 4/3?
    Gold Lee (GL): Właśnie rozszerzamy naszą ofertę o obiektywy 85 mm i 8 mm na mocowaniu 4/3. Pojawią się one w pierwszym kwartale 2010 roku, a docelowo wszystkie przyszłe produkty będą dostępne z bagnetem 4/3.
    Informacja na temat terminu wprowadzenia obiektywow Samyang z mocowaniem 4/3 zostala podana pod koniec roku 2009 na portalu Fotopolis. Czy sie sprawdzi, trzeba bedzie poczekac do przelomu marca/kwietnia br.
    http://www.fotopolis.pl/index.php?n=10155
    Moczarom... mówimy zdecydowane NIE!!!

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    ...i na stronie Samyang http://samyang.pl/art,2,nowosci
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi Awatar dominius
    Mieszka w
    Chocianów
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Jak się ma sprawa z potwierdzeniem ostrości dla tych obiektywów? Chodzi mi głównie o Falcon 500mm ED F.8.0
    E-30,E-510,C-770UZ, ZD14-42, ZD 40-150 f3.5-4.5,ZD14-54,FL-36R, HLD-4,TCON-17, MCON-40, Marumi-CPL
    Moja galeria foto: http://fotowonder.digart.pl/digarty/

| OlyJedi Awatar MicSzu
    Mieszka w
    Wioska
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dominius Zobacz posta
    Jak się ma sprawa z potwierdzeniem ostrości dla tych obiektywów? Chodzi mi głównie o Falcon 500mm ED F.8.0
    Wejdz na stronę producenta to się dowiesz
    E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    30.12.2009 Obiektywy Samyang w wersji do lustrzanek Olympus 4/3

Firma Samyang Optics poinformowała o wprowadzeniu na rynek obiektywów Samyang 8mm f3.5 fish-eye oraz Samyang 85mm f1.4 z mocowaniem do systemu Olympus 4/3. Uzupełnią one dotychczasową ofertę obejmującą mocowania dla Canona, Nikona, Sony oraz Pentaxa. Konstrukcja optyczna obu produktów nie ulegnie zmianie, dostosowany zostanie jedynie bagnet. Oba obiektywy dostępne będą w wersji z manualnym ustawieniem ostrości. W sprzedaży w Europie pojawią się za pośrednictwem generalnego dystrybutora produktów marki Samyang - firmy Delta. Oba obiektywy dostępne będą pod koniec marca 2010 roku wtedy też znane będą dokładne ceny.
    pewnie już ktoś pisał o tym powyżej.... najwyżej sie powtórzę

Ja mam jednak pytanko o inny obiektyw tej firmy. Coraz bardziej interesuje mnie ten model Samyang 500mm f/8 ED MC. Widziałem test z Canonem i nawet źle nie wyszedł (biorąc pod uwagę cenę a jakość).... czy ktoś miał przyjemność podczepić ten obiektyw do Olka lub jakiś inny o dużych ogniskowych??

pozdrawiam
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać