Strona 18 z 28 PierwszyPierwszy ... 81617181920 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 272

Wątek: Samyang - nowy gracz na rynku optyki?

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez via Zobacz posta
    No to chyba nie pozostaje nic innego jak podpiąć tego samyanga pod Nikona i wykonać kilka testowych zdjęć. Będziesz wówczas mógł z grubsza porównać ostrość tego szkła.
    w razie czego mogę takie fotki zrobić/udostępnić....

jak dla mnie na f3.5 w D90 jest średnio -używalnie jest dopiero jak zeskaluję fotę na 6Mpix, syostrzę lokalnie i zwiększę kontrast -w przeciwnym wypadku za dużo "duchów" jest na brzegach kadru...........

rodzyn
    Gość
    Test na Optycznych obiektywu Samyang 14 mm f/2.8 IF ED MC Aspherical
    http://www.optyczne.pl/2279-nowość-T...spherical.html

| OlyJedi Awatar Wieprz
    Mieszka w
    Wwa
    Siła reputacji
    119
    Moja galeria
    z optyczne.pl - wywiad z gosciem od SO
    Optyczne.pl (O): Czy Samyang planuje wprowadzenie obiektywów na mocowaniu 4/3?
    Gold Lee (GL): Właśnie rozszerzamy naszą ofertę o obiektywy 85 mm i 8 mm na mocowaniu 4/3. Pojawią się one w pierwszym kwartale 2010 roku, a docelowo wszystkie przyszłe produkty będą dostępne z bagnetem 4/3.

Alleg_pl
    Gość
    to teraz jescze czekac jak wprowadza 85/1.4 z af'em i automatyka i bedzie cud miód

| OlyJedi Awatar sn00p
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Alleg_pl Zobacz posta
    to teraz jescze czekac jak wprowadza 85/1.4 z af'em i automatyka i bedzie cud miód
    I Zeissy z AF
    Raczej wąąąąąąąąąąąąąąąąątpie
    Mleko na gazie tylko czeka aż się odwrócisz ...

piotrek204
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Alleg_pl Zobacz posta
    Niech dodadza szczatkowa elektronike dla przyslon i potwierdzenia AF'a to bedzie dobrze. Bawilem sie 85/1.4, GO jest na tyle mala ze ciezko trafic na seryjnej matowce. Praca na roboczej przeslonie tez nie zawsze sie sprawdza.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Przydaje sie EVF.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Dolny śląsk
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez piotrek204 Zobacz posta
    Niech dodadza szczatkowa elektronike dla przyslon i potwierdzenia AF'a to bedzie dobrze. Bawilem sie 85/1.4, GO jest na tyle mala ze ciezko trafic na seryjnej matowce. Praca na roboczej przeslonie tez nie zawsze sie sprawdza.

taka elektronika jest już wprowadzona w modelach pentaxa (pokrętłem z body moge zmienić sobie przysłone np z f/8 na f/16 =] no i potwierdzenie ostrości też jest ale kijowo trochę działa ) ale w pentaxie jest to o wiele prostsze do zrobienia .
    Jestem taką marionetką nieasertywną
    "Pojęcie szumu jest pojęciem względnym."

| OlyJedi Awatar sn00p
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rennsport Zobacz posta
    taka elektronika jest już wprowadzona w modelach pentaxa (pokrętłem z body moge zmienić sobie przysłone np z f/8 na f/16 =] no i potwierdzenie ostrości też jest ale kijowo trochę działa ) ale w pentaxie jest to o wiele prostsze do zrobienia .
    Pentax to ewenement i słynie z b.dobrej współpracy z manualami. Nie ma się co dziwić
    Mleko na gazie tylko czeka aż się odwrócisz ...

Alleg_pl
    Gość
    to czy potwierdzanie ostrosci dziala, i czy automatyka dziala z manualami to raczej kwiesta wyposazenia "body".
    w D80 dziala tylko ostrosc (cyfrowy dalmierz),
    w D200 dziala i swiatlomierz i dalmierz
    kwestia tego co jest w olympusach "wbudowane"

ja osobiscie sie przymierzam na dniach do samyanga pod N, i ciesze sie z tego bardzo bo to swietne szklo, ostre od pelnej dziury, i bardzo fajnie wykonane. i nie moge sie doczekac wersji z dzialajaca automatyka pod kazdym body(chip) i sterowaniem przyslony z body(chociaz akurat pierscien przyslony chodzi tam na tyle gladko ze mogloby zostac na pierscieniu, mi by styklo zeby mi wyswietlalo w wizjerze jaka mam obecnie wartosc )

ogolnie fajnie ze Samyang wchodzi w 4/3 bo dostaniecie kupe fajnych szkiel (tani fisz, tania swietna 85, i napewno pare inych jescze tez)