Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 47

Wątek: Wadliwy egzemplarz E-30?

| OlyJedi Awatar wulf
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    76
    Moja galeria
    Współczucie? Nie ma tego złego...
    Jak go naprawią to może i przy okazji przejrzą to i owo a w efekcie dostaniesz z powrotem urządzenie ze wszech miar sprawdzone a nie tylko pobieżnie jak przez KJ w fabryce.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Czuję się zobowiązany poinformować skoro dymu narobiłem
    E30 wróciło dzisiaj kurierem z serwisu, dokładnie 2 tygodnie!
    Wszystko w porządku Zniknęły także dziwne stukania przy uruchamianiu aparatu - najwidoczniej były powiązane z problemem ostrości (system stabilizacji?). Czas na zaprzyjaźnienie się z nowym body
    Plusik dla serwisu Olympusa.

Pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie tematem!

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar bikeart
    Mieszka w
    Trzebnica
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Moja puszka też wróciła z serwisu i wszystkie problemy AF naprawione (3 tygodnie) więc może być więcej takich spraw... dziwne jest tylko to, że kilka osób o tym pisało, a jak dzwoniłem do serwisu to powiedzieli, że to pierwszy taki zgłoszony przypadek.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Jak już niejednokrotnie pisano, problem produkcji masowej dotknął w końcu również OLKA. Coraz częstsze te przypadki wystąpienia wad, ale i coraz większa pewnie sprzedaż w tym segmencie...

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Wadliwy E-30?

Witam,
    Chciałem dzisiaj kupić w FJ, E-30 (sprawdziłem stan licznika - 144 zdjęcia). Wszystko wyglądało dobrze do chwili, gdy wykonałem pierwsze zdjęcie. Aparat zapisywał je bardzo długo tzn. paliła się kontrolka zapisu (odczekałem chyba z 30 sek) po czym go wyłączyłem. Po włączeniu odtwarzał zdjęcie zapisane wcześniej, natomiast po zrobieniu zdjęcia kontrolka zapisu paliła się cały czas i nie można było odtworzyć zdjęć zrobionych wcześniej. Ostatecznie zrezygnowałem z zakupu i zamówiłem nowy egzemplarz. Po godzinie otrzymałem telefon od sprzedawcy, że przywrócił ustawienia fabryczne i aparat jest sprawny. Wróciłem ponownie do sklepu, ale już bez kolejnej próby zrezygnowałem i poczekam do wtorku na nową dostawę. Mam pytanie, co mogło być przyczyną takiego zachowania się aparatu? Karta CF była moja i działa na moim E-510 bez problemów. Czy to tylko było jakieś ustawienie w aparacie, czy może wada, która wyjdzie ponownie za jakiś czas? Jak myślicie, proszę o odpowiedź? A, na koniec spisałem nr tego egzemplarza, tak żeby przez przypadek nie kupić go we wtorek.

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez SmakMiodu*PL Zobacz posta
    Witam,
    Chciałem dzisiaj kupić w FJ, E-30 (sprawdziłem stan licznika - 144 zdjęcia). Wszystko wyglądało dobrze do chwili, gdy wykonałem pierwsze zdjęcie. Aparat zapisywał je bardzo długo tzn. paliła się kontrolka zapisu (odczekałem chyba z 30 sek) po czym go wyłączyłem. Po włączeniu odtwarzał zdjęcie zapisane wcześniej, natomiast po zrobieniu zdjęcia kontrolka zapisu paliła się cały czas i nie można było odtworzyć zdjęć zrobionych wcześniej. Ostatecznie zrezygnowałem z zakupu i zamówiłem nowy egzemplarz. Po godzinie otrzymałem telefon od sprzedawcy, że przywrócił ustawienia fabryczne i aparat jest sprawny. Wróciłem ponownie do sklepu, ale już bez kolejnej próby zrezygnowałem i poczekam do wtorku na nową dostawę. Mam pytanie, co mogło być przyczyną takiego zachowania się aparatu? Karta CF była moja i działa na moim E-510 bez problemów. Czy to tylko było jakieś ustawienie w aparacie, czy może wada, która wyjdzie ponownie za jakiś czas? Jak myślicie, proszę o odpowiedź? A, na koniec spisałem nr tego egzemplarza, tak żeby przez przypadek nie kupić go we wtorek.
    Bardzo podobne zachowanie E-30 mogłem obejrzeć w ostatnią niedzielę. Nie wiem co mogło spowodować takie działanie aparatu, pewnie jakiś błąd oprogramowania wewnętrznego w połączeniu z niepełną sprawnością elektroniki.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Dziękuję za błyskawiczną odpowiedź. Ciężko było mi zostawić aparat w sklepie, boję się jednak, że problem będzie się powtarzał. Cóż, moja cierpliwość została wystawiona na próbę, ale zaczekam te kilka dni. Dziękuję i pozdrawiam.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria
    Też zdarzył mi się problem z zapisem. Zresztą na lokalnym spotkaniu w Ptasim Raju. pomógł reset ustawień. Do tej pory problem nie powrocił.
    Wyklikane z mobilka

| OlyJedi Awatar ziemia01
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    w kupionym ponad tydzień temu E-30 wszystko gra i nie stwierdziłem takiego zachowania.

Awatar kilimandzaro
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Koledzy przerażacie mnie! Niedługo jadę odebrać ten aparat, to moja 1 lustrzanka. Pomóżcie na co zwracać uwagę w sklepie, czy brać w ciemno i w domu na spokojnie...