Współczucie? Nie ma tego złego...
Jak go naprawią to może i przy okazji przejrzą to i owo a w efekcie dostaniesz z powrotem urządzenie ze wszech miar sprawdzone a nie tylko pobieżnie jak przez KJ w fabryce.
Współczucie? Nie ma tego złego...
Jak go naprawią to może i przy okazji przejrzą to i owo a w efekcie dostaniesz z powrotem urządzenie ze wszech miar sprawdzone a nie tylko pobieżnie jak przez KJ w fabryce.
Czuję się zobowiązany poinformować skoro dymu narobiłem
E30 wróciło dzisiaj kurierem z serwisu, dokładnie 2 tygodnie!
Wszystko w porządkuZniknęły także dziwne stukania przy uruchamianiu aparatu - najwidoczniej były powiązane z problemem ostrości (system stabilizacji?). Czas na zaprzyjaźnienie się z nowym body
Plusik dla serwisu Olympusa.
Pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie tematem!
Moja puszka też wróciła z serwisu i wszystkie problemy AF naprawione (3 tygodnie) więc może być więcej takich spraw... dziwne jest tylko to, że kilka osób o tym pisało, a jak dzwoniłem do serwisu to powiedzieli, że to pierwszy taki zgłoszony przypadek.
Jak już niejednokrotnie pisano, problem produkcji masowej dotknął w końcu również OLKA. Coraz częstsze te przypadki wystąpienia wad, ale i coraz większa pewnie sprzedaż w tym segmencie...
Witam,
Chciałem dzisiaj kupić w FJ, E-30 (sprawdziłem stan licznika - 144 zdjęcia). Wszystko wyglądało dobrze do chwili, gdy wykonałem pierwsze zdjęcie. Aparat zapisywał je bardzo długo tzn. paliła się kontrolka zapisu (odczekałem chyba z 30 sek) po czym go wyłączyłem. Po włączeniu odtwarzał zdjęcie zapisane wcześniej, natomiast po zrobieniu zdjęcia kontrolka zapisu paliła się cały czas i nie można było odtworzyć zdjęć zrobionych wcześniej. Ostatecznie zrezygnowałem z zakupu i zamówiłem nowy egzemplarz. Po godzinie otrzymałem telefon od sprzedawcy, że przywrócił ustawienia fabryczne i aparat jest sprawny. Wróciłem ponownie do sklepu, ale już bez kolejnej próby zrezygnowałem i poczekam do wtorku na nową dostawę. Mam pytanie, co mogło być przyczyną takiego zachowania się aparatu? Karta CF była moja i działa na moim E-510 bez problemów. Czy to tylko było jakieś ustawienie w aparacie, czy może wada, która wyjdzie ponownie za jakiś czas? Jak myślicie, proszę o odpowiedź? A, na koniec spisałem nr tego egzemplarza, tak żeby przez przypadek nie kupić go we wtorek.
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Dziękuję za błyskawiczną odpowiedź. Ciężko było mi zostawić aparat w sklepie, boję się jednak, że problem będzie się powtarzał. Cóż, moja cierpliwość została wystawiona na próbę, ale zaczekam te kilka dni. Dziękuję i pozdrawiam.
Też zdarzył mi się problem z zapisem. Zresztą na lokalnym spotkaniu w Ptasim Raju. pomógł reset ustawień. Do tej pory problem nie powrocił.
Wyklikane z mobilka
w kupionym ponad tydzień temu E-30 wszystko gra i nie stwierdziłem takiego zachowania.
Koledzy przerażacie mnie! Niedługo jadę odebrać ten aparat, to moja 1 lustrzanka. Pomóżcie na co zwracać uwagę w sklepie, czy brać w ciemno i w domu na spokojnie...