pierwsze na nie i krzywe trochę
14 i 15 na tak ze wskazaniem na 14![]()
pierwsze na nie i krzywe trochę
14 i 15 na tak ze wskazaniem na 14![]()
cześć ljuk11,
Zdecydowanie 15 Czeladź to jak do tej pory twoje najlepsze zdjęcie w tym wątku. 14 też mi się podoba.ale chyba lepiej byłoby w pionie, bez billboardu np.
Widzisz, tak to jest - najpierw czepiają się centralnych kadrów, a jak już nie masz centralnego, to że budynki krzywe... echa do 13 nie podszedłeś centralnie, to masz krzywo. Architektura dobrze jeśli jest przedstawiona tak, jak chciał architekt - czyli jeśli to prosty dom, to niech i na zdjęciu będzie prosty.
Może się walić, ale wówczas nie pokazuj dołu - wycinek, czy fragment góry /dachu - może się walić(ale nie musi).
Nadia - w zieleniach w swoim różowym sweterku wygląda świetnie - popracuj nad kadrem (posłuchaj! Dobasa) i będziesz mógł mieć sporo dobrych zdjęć swojej córeczki.
Jeśli wiesz, ze zdjęcia są kiepskie, ale chcesz je pokazać - to zamieść dodatkowo pytanie, jakiej pomocy oczekujesz - jak można ci pomóc, wówczas będzie łatwiej - i tobie zdobywać wiedzę, i innym podchodzić do zdjęć.
pozdrawiam,
Musimy wierzyć na słowo, że krzywy ale nie znaczy, że musi być krzywo na zdjęciu (patrz załącznik)
Nie to jest największą wadą tego zdjęcia. Budynek jest niedoświetlony a lampy i wejście przepalone. Gdybyś zrobił zdjęcie wcześniej, kiedy jest jeszcze trochę światła dziennego, mógłbyś wyeliminować te błędy.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
[QUOTE=ljuk11;572228]kolejne strzały w moim wykonaniu tylko tym razem Nikon D80 .
Jak w poprzednich wątkach czekam na wasze oceny .
15 Czeladź noc
Najbardziej udana...
Pozostale fotki nic nie wnosza..!
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
jakaś taka nieostra ta czeladź - budynek. Niestety, nie ma zmiłuj się, do zdjęć nocną porą tylko statyw i to ciężki, stabilny + wyłącz stabilizację i trochę mniejsze iso (200-400), bo lekko szumi. Przy pozostałych chyba majstrowałeś z photoshopem, bo kolory "przecukierkowane", mało subtelne i zbyt pastelowe. Pozdrawiam!
Dobrze niech się czepiają o to chodzi, rady bezcenne jak dla mnieSawa Widzisz, tak to jest - najpierw czepiają się centralnych kadrów, a jak już nie masz centralnego, to że budynki krzywe... ech![]()
W sumie o zdjęcia Nadii najbardziej mi chodzi bo nie mam innej modelki żebym mógł jej robić fotkiSawa Nadia - w zieleniach w swoim różowym sweterku wygląda świetnie - popracuj nad kadrem (posłuchaj! Dobasa) i będziesz mógł mieć sporo dobrych zdjęć swojej córeczki.żona nie chce pozować
Były to pierwsze foty lustrem jeszcze nie moim tylko pożyczonym . Dzięki za uwagi .helmuth Musimy wierzyć na słowo, że krzywy ale nie znaczy, że musi być krzywo na zdjęciu (patrz załącznik)
Nie to jest największą wadą tego zdjęcia. Budynek jest niedoświetlony a lampy i wejście przepalone. Gdybyś zrobił zdjęcie wcześniej, kiedy jest jeszcze trochę światła dziennego, mógłbyś wyeliminować te błędy.
Był statyw ale nie był zbyt stabilny , o wyłączeniu stabilizacji to nie wiedziałem że tak lepiejzaus jakaś taka nieostra ta czeladź - budynek. Niestety, nie ma zmiłuj się, do zdjęć nocną porą tylko statyw i to ciężki, stabilny + wyłącz stabilizację i trochę mniejsze iso (200-400), bo lekko szumi. Przy pozostałych chyba majstrowałeś z photoshopem, bo kolory "przecukierkowane", mało subtelne i zbyt pastelowe. Pozdrawiam!, majstrowałem przy kolorach , wydawało mi się że właśnie kolory są ok
![]()
Dzięki wszystkim za tak cenne uwagi jak coś popstrykam i będzie mi się wydawało że warto się podzielić to się podzielę![]()
16. swiatlo z prawej strony fotki daje jasna plame....( ustawienie oswietlenia nie do konca przemyslane) Co do pozostalych fotek, to takie zblizenia nie zawsze przynosza efekt zadawalajacy.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO