Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 62

Wątek: pierwsze focenie OLKIEM E-520

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Dawid
    Mieszka w
    Pomorze :)
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    pierwsze na nie i krzywe trochę
    14 i 15 na tak ze wskazaniem na 14

Awatar ljuk11
    Mieszka w
    Zagłębie
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    pierwsze na nie i krzywe trochę
    Budynek jest lekko krzywy i tak wyszła ta fotka , chodnik i schody są prosto

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Sawa
    Mieszka w
    Pruszcz Gdanski
    Siła reputacji
    120
    Moja galeria
    cześć ljuk11,

Zdecydowanie 15 Czeladź to jak do tej pory twoje najlepsze zdjęcie w tym wątku. 14 też mi się podoba.ale chyba lepiej byłoby w pionie, bez billboardu np.
    Widzisz, tak to jest - najpierw czepiają się centralnych kadrów, a jak już nie masz centralnego, to że budynki krzywe... ech a do 13 nie podszedłeś centralnie, to masz krzywo. Architektura dobrze jeśli jest przedstawiona tak, jak chciał architekt - czyli jeśli to prosty dom, to niech i na zdjęciu będzie prosty.
    Może się walić, ale wówczas nie pokazuj dołu - wycinek, czy fragment góry /dachu - może się walić(ale nie musi).
    Nadia - w zieleniach w swoim różowym sweterku wygląda świetnie - popracuj nad kadrem (posłuchaj! Dobasa) i będziesz mógł mieć sporo dobrych zdjęć swojej córeczki.

Jeśli wiesz, ze zdjęcia są kiepskie, ale chcesz je pokazać - to zamieść dodatkowo pytanie, jakiej pomocy oczekujesz - jak można ci pomóc, wówczas będzie łatwiej - i tobie zdobywać wiedzę, i innym podchodzić do zdjęć.

pozdrawiam,

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    351
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ljuk11 Zobacz posta
    Budynek jest lekko krzywy i tak wyszła ta fotka , chodnik i schody są prosto
    Musimy wierzyć na słowo, że krzywy ale nie znaczy, że musi być krzywo na zdjęciu (patrz załącznik)
    Nie to jest największą wadą tego zdjęcia. Budynek jest niedoświetlony a lampy i wejście przepalone. Gdybyś zrobił zdjęcie wcześniej, kiedy jest jeszcze trochę światła dziennego, mógłbyś wyeliminować te błędy.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	13H.jpg
Wyświetleń:	383
Rozmiar:	157,6 KB
ID:	26359  
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria
    [QUOTE=ljuk11;572228]kolejne strzały w moim wykonaniu tylko tym razem Nikon D80 .
    Jak w poprzednich wątkach czekam na wasze oceny .

15 Czeladź noc

Najbardziej udana...

Pozostale fotki nic nie wnosza..!
    Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO

Awatar zaus
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    jakaś taka nieostra ta czeladź - budynek. Niestety, nie ma zmiłuj się, do zdjęć nocną porą tylko statyw i to ciężki, stabilny + wyłącz stabilizację i trochę mniejsze iso (200-400), bo lekko szumi. Przy pozostałych chyba majstrowałeś z photoshopem, bo kolory "przecukierkowane", mało subtelne i zbyt pastelowe. Pozdrawiam!

Awatar ljuk11
    Mieszka w
    Zagłębie
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Sawa Widzisz, tak to jest - najpierw czepiają się centralnych kadrów, a jak już nie masz centralnego, to że budynki krzywe... ech
    Dobrze niech się czepiają o to chodzi, rady bezcenne jak dla mnie

Sawa Nadia - w zieleniach w swoim różowym sweterku wygląda świetnie - popracuj nad kadrem (posłuchaj! Dobasa) i będziesz mógł mieć sporo dobrych zdjęć swojej córeczki.
    W sumie o zdjęcia Nadii najbardziej mi chodzi bo nie mam innej modelki żebym mógł jej robić fotki żona nie chce pozować

helmuth Musimy wierzyć na słowo, że krzywy ale nie znaczy, że musi być krzywo na zdjęciu (patrz załącznik)
    Nie to jest największą wadą tego zdjęcia. Budynek jest niedoświetlony a lampy i wejście przepalone. Gdybyś zrobił zdjęcie wcześniej, kiedy jest jeszcze trochę światła dziennego, mógłbyś wyeliminować te błędy.
    Były to pierwsze foty lustrem jeszcze nie moim tylko pożyczonym . Dzięki za uwagi .

zaus jakaś taka nieostra ta czeladź - budynek. Niestety, nie ma zmiłuj się, do zdjęć nocną porą tylko statyw i to ciężki, stabilny + wyłącz stabilizację i trochę mniejsze iso (200-400), bo lekko szumi. Przy pozostałych chyba majstrowałeś z photoshopem, bo kolory "przecukierkowane", mało subtelne i zbyt pastelowe. Pozdrawiam!
    Był statyw ale nie był zbyt stabilny , o wyłączeniu stabilizacji to nie wiedziałem że tak lepiej, majstrowałem przy kolorach , wydawało mi się że właśnie kolory są ok

Dzięki wszystkim za tak cenne uwagi jak coś popstrykam i będzie mi się wydawało że warto się podzielić to się podzielę

Awatar pamart
    Mieszka w
    Czeladź
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mysikrolik Zobacz posta
    Wbudowanej lampie błyskowej mówimy nie!
    to jest dobra rada

Awatar ljuk11
    Mieszka w
    Zagłębie
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam po krótkiej przerwie daje do waszej oceny kilka fotek z udziałem mojej żony

16 Wife
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	01.jpg
Wyświetleń:	335
Rozmiar:	170,9 KB
ID:	26863

17 Wife
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	02.jpg
Wyświetleń:	330
Rozmiar:	155,2 KB
ID:	26864

Czekam na wasze opinie.
    Dzięki
    Pozdrawiam
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	03.jpg
Wyświetleń:	316
Rozmiar:	72,6 KB
ID:	26865  
    Ostatnio edytowane przez ljuk11 ; 5.12.09 o 00:22

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria
    16. swiatlo z prawej strony fotki daje jasna plame....( ustawienie oswietlenia nie do konca przemyslane) Co do pozostalych fotek, to takie zblizenia nie zawsze przynosza efekt zadawalajacy.
    Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO