Najbardziej chyba irytuja te centralne kadry, poza tym lekko nieostre ostatnie 2 zdjecia, ale ja sie tego nie lubie czepiac bo sam mam nie ostre ;p.
Poza tym jakbym mial wybierac to pierwsze zdjecie chyba najbardziej mi podeszlo, no pomijajac ten centralny kadr i ze jest za duzo u gory a za malo na dole.Ale spoko, foc dalej, napewno bedzie lepiej.
Pozdrowienia
Po pierwsze dawaj mniej zdjęćłatwiej ocenić
centralnie to nie zawsze błąd, 7 i 8 central mógł by być lecz gorzej z techniką
Czekam na więcej prac panuj nad kadrami
![]()
Skoro sam przepraszasz za centralne kadry, to znaczy, ze wiesz iz powinienes to zmnienic![]()
Na pewno na nastepnych fotkach bardziej zwrocisz na to uwage , jak rowniez postarasz sie nie obcinac raczek dzieciom i nozek zwierzetom![]()
Jesli przesladuje cie pokusa, uciekaj powoli aby mogla cie dogonic
2 ostatnie nie ostre , ciemno było jak diabli , a co do centralnego ustawienia to wiem że tak nie należy robić . Postaram się następne zdjecia zrobić lepiej .
Dzięki za ocenę, o to mi chodziło .
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
jak rowniez postarasz sie nie obcinac raczek dzieciom i nozek zwierzetom![]()
ciężko mi uchwycić córkę w odpowiedni kadr , nie jest jeszcze świadoma że tata chce jej zrobić ładne fotki i ma pięknie zapozować
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
dzięki za rady następne fotki mam nadzieje będą lepsze.
Fotka 4. zrobiona pod okno dlatego za duzo swiatla, ciekawy temat... a reszte to juz poprzednicy powiedzieli.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
dziewczynka bardzo przyjemna, jednak musisz popracować nad kadrem, tłem...
"Bo jak zrobisz akt to Ci go zawsze k**a mać przez pryzmat cycków i d**y oceniają. A potem się dziwić kobietom, że pozowanie do aktów jest traktowane jako pochodna dziwkarstwa."
Pozdrawiam, Nataszach
1 obcięte rączki nózki - kompozycja centralna
2 wydaje mi się że przy takim zdjęciu ciaśniejszy kadr mógł by być atutem
ale nie wiem )
4) Było by fajnie gdyby w takim zdjęciu mieć ujęcie z drugiej strony. tak aby było iwdać oczka i kota i nadii
5)kompozycja centralna - straszny bałagan w kadrze - z tyłu. można było ratować się małą głębią ostrości albo innym kadrowaniem - ciaśniejszym
6) kura jak kura - do tego centralnie skadrowana
dwa ostatnie kiepskie - w przedostatnim kadr nie przemawia.
w obydwu kiepska konwersja na czarnobiałe
Na pewno walcz z centralnym kadrem. Oczywiście sa momenty kiedy takie kadrowanie się sprawdza, ale tu
jest to typowy błąd początkującego![]()