jeżeli mogę coś powiedzieć to wg. mnie i wg. mojego monitora to:
kontrast ok, może dałbym ciutek więcej,
kolory delikatne, nic nie przepalone,
brakuje mi nieco ostrości
pzdr
Bogatka uchwycona w tym bardzo rzadkim momencie pozowania. Wyraz docenienia w galerii.
pozdrawiam Wiejo
Wiejo, Tommy_G oraz wszystkim w galerii - dziękuję za zawitanie
Tommy - ostrość powiadasz, minimalnie mi jej brakuje, muszę wywołać tradycyjnie w olympus masterze i porównać. Swoją drogą czas fotki to 1/50 - dosyć ekstremalnie, jednak oryginał sie wydaje wystarczająco ostry.
3 suwaki w lightromie powiązane z czernią i bielą, niesamowicie ułatwiają wyprowadzenie fotki z przepałów czy niedoświetleń, jeżeli musiałem coś zmieniać na swoich zdjęciach - to przeważnie właśnie wyciągałem czarne miejsca - za pomocą ich obrysowywania - teraz jest to mega prostsze
pzdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Bogatka prezentuje się dumnie, oceniona![]()
Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/
Nie pytaj się mnie o takie rzeczyjestem totalnym laikiem, poznałem właśnie trochę lightrooma i te 3 suwaczki, no 2 ułatwią mi pracę w stosunku do tego co robiłem dotychczas - w sumie to nie robiłem dużo
wywołanie z Rawa, jpeg wrzucony do gimpa - wykadrowanie, zeskalowanie, wyostrzenie, nasycenie kolorów, czy to co pisałem o wyciąganiu czarnego. W lightroomie operuję na pliku raw, a jak wiadomo na jpega-ch wiele już nie można zrobić - bynajmniej ja nie potrafię
wanilia - dziękuję
pzdr
Witajcie
Ciągły brak czasu to wynik okresu przejściowego w jakim teraz jestem - zmiana pracy, od jutra jestem w nowym miejscu. Dzisiaj muszę poprzenosić kontakty do nowej komórki - nie cierpię tej robotydo tego walczę od 3 dni z nowym komputerem, przenoszenie danych itd. masakra.
Mam zdjęcia z Kazimierza Dolnego, pierwsze pokazane już w galerii, jak znajdzie się chwila to jeszcze zapodam kilka.
Wąwóz korzeniowy, Kazimierz Dolny
pzdr
Fajny wąwóz - aż by się chciało pospacerować...
Super to zdjęcie![]()