Strona 6 z 20 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 193

Wątek: Moje fotki Olkiem E-420

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez marecki Zobacz posta
    O co ci wogóle chodzi? Wrzucasz zdjęcia testowe, potem jest duża krytyka a Ty się tłumaczysz że to tylko testowe i koło się zamyka. Skoro masz tak dużo tych fotek to wybierz 3 naj naj i ocenimy pewnie bardziej pozytywnie.
    Pozdrawiam
    Nie krytykuje oceny moich zdjec przez "cenzorow" nie podoba mi sie tylko ich nastawienie...! Jezeli osoba z forum zapytala sie dlaczego uzylem ISO 1600, to odpowiedzialem rzeczowo na zadane pytanie "testowlem sprzet".
    Nie bronilem fotki, ktora byla "kiepska" Co tu wielce tlumaczyc
    .. Jezeli osoby z forum wybieraja z "watku" to to im najlepiej pasuje, aby... to trudno nic na to nie poradze. To tak jak w zyciu jak chcesz komus "przywalic" szukasz punktu zaczepienia...!
    Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria

Moje fotki..

Praga.. (ED 17.5-45 f 3.5-5.6)
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P5020984.JPG
Wyświetleń:	143
Rozmiar:	373,3 KB
ID:	25526   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P5031135.JPG
Wyświetleń:	146
Rozmiar:	235,7 KB
ID:	25527   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P5020932.JPG
Wyświetleń:	143
Rozmiar:	622,9 KB
ID:	25528  

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Po co wrzucasz na forum zdjecia testujące sprzęt?

To z wnętrza, z ostatniego wrzutu... co ma przedstawiać?

Nie panujesz nad tym co się dzieje w kadrze. Chaotyczne cięcia, niepotrzebne elementy.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    Po co wrzucasz na forum zdjecia testujące sprzęt?

To z wnętrza, z ostatniego wrzutu... co ma przedstawiać?

Nie panujesz nad tym co się dzieje w kadrze. Chaotyczne cięcia, niepotrzebne elementy.
    Chcialem zrobic zblizenie obiektu , ktory jest pod oknem, ale blizej podejsc sie nie dalo a z tym obiektywem, to juz bylo maksymalne zblizenie.. Fotka byla zrobiona bez lampy ( obiekty muzealne) i z reki...!
    ISO duze! Kadr nieciekawy, bo nie zawsze da sie... sa rozne warunki...! Temat ten juz byl poruszany na forum.! Dzieki za cenne uwagi. Przy kolejnych zdjeciach, ktore bede pstrykal bede mial na uwadze, aby nie popelniac znaczacych bledow.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar MartinP
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    sam piszesz, że kadr nie ciekawy to po co go pokazujesz??
    czego się nie da?? przesunąć aparatu czy siebie samego z aparatem??
    Ostatnio edytowane przez MartinP ; 7.11.09 o 17:13
    E-520 i inne foto szpeje

| OlyJedi Awatar wojciech_gd
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    nie rozumiem tego wątku...

pewnie jak ocenię 3 ostatnie zdjęcia i powiem co w nich jest nie tak, to odpiszesz, że tak miało być i wiesz o tym.

skoro masz taką wiedzę, to oceniaj innych fotki, a swoje pokazuj tylko w galerii

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez wojciech_gd Zobacz posta
    nie rozumiem tego wątku...

pewnie jak ocenię 3 ostatnie zdjęcia i powiem co w nich jest nie tak, to odpiszesz, że tak miało być i wiesz o tym.

skoro masz taką wiedzę, to oceniaj innych fotki, a swoje pokazuj tylko w galerii

Momnet czy ja oceniam krytyke moich zdjec? Krytykuje tylko tych co niczego konstruktywnego nie wnosza do moich zdjec..a sie czepiaja.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez MartinP Zobacz posta
    sam piszesz, że kadr nie ciekawy to po co go pokazujesz??
    czego się nie da?? przesunąć aparatu czy siebie samego z aparatem??
    A gdzie mialem ten aparat przesunac w prawo czy w lewo? Facet daj spokoj, nie trudz sie ... Poprzednik juz sie wypowiedzial wyczerpujaco.
    Ostatnio edytowane przez waruga ; 7.11.09 o 17:47 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi Awatar wojciech_gd
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    no to zobaczymy co będzie.

zacznij numerować fotki.

co do ostatnich zdjęć z Pragi:
    pierwsze - za wysokie ISO, trzeba było wydłużyć czas i ustawić na statywie aparat albo chociażby oprzeć o ławki które są widoczne na zdjęciu. Poza tym to co sie dzieje przy oknie jest tragiczne. Najlepszym rozwiązaniem byłoby zrobienie paru zdjęć ze statywu a potem złączeniu w nie przedobrzoną hdrkę, żeby okno nie było plamą.

drugie - krzywo aparat trzymasz, uciąłeś szczyt wieży. Poza tym kadr jest nieciekawy. Trzeba było odsunąć się lub w ogóle zdjęcia nie robić.

trzecie - kolejny przypadkowy pstryk. Miejsce piękne a pokazujesz taki mały wysinek. Panorama by się przydała z paru ujęć. W necie masz masę programów do łączenia zdjęć, a i na tym forum temat był poruszany.

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez waruga Zobacz posta
    Krytykuje tylko tych co niczego konstruktywnego nie wnosza do moich zdjec..a sie czepiaja.
    Facet daj spokoj, nie trudz sie ... Poprzednik juz sie wypowiedzial wyczerpujaco.
    Wydaje mi się, że źle znosisz krytykę
    Skoro pokazujesz swoje zdjęcia na forum, gdzie jest więcej oglądających niż jeden, musisz być przygotowany na więcej komentarzy. Mogą się w nich powtarzać zastrzeżenia, ale to powinno dać Ci do myślenia!
    Jeżeli będziesz zniechęcał oceniających krytycznie, za chwilę możesz nie mieć w ogóle komentarzy
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez helmuth Zobacz posta
    Wydaje mi się, że źle znosisz krytykę
    Skoro pokazujesz swoje zdjęcia na forum, gdzie jest więcej oglądających niż jeden, musisz być przygotowany na więcej komentarzy. Mogą się w nich powtarzać zastrzeżenia, ale to powinno dać Ci do myślenia!
    Jeżeli będziesz zniechęcał oceniających krytycznie, za chwilę możesz nie mieć w ogóle komentarzy
    Tu jakies nieporozumienie z Twojej strony, wlasnie chodzi mi o konstruktywne komentarze a nie docinki...., ktore niczego nie wnosza. Jezeli ktos wypowiada sie na temat zdjecia to niech to robi rzeczowo. Mysle, ze wypowiadam sie jasno a jezeli opiniodawcy "wskakuja" na forum po to tylko, aby zaznaczyc swoja pozycje na forum to jest nieporozumienie. Nikogo nie mam zamiaru zniechecac do oceniania moich udanych czy nie udanych zdjec! To tyle.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez wojciech_gd Zobacz posta
    no to zobaczymy co będzie.

zacznij numerować fotki.

co do ostatnich zdjęć z Pragi:
    pierwsze - za wysokie ISO, trzeba było wydłużyć czas i ustawić na statywie aparat albo chociażby oprzeć o ławki które są widoczne na zdjęciu. Poza tym to co sie dzieje przy oknie jest tragiczne. Najlepszym rozwiązaniem byłoby zrobienie paru zdjęć ze statywu a potem złączeniu w nie przedobrzoną hdrkę, żeby okno nie było plamą.

drugie - krzywo aparat trzymasz, uciąłeś szczyt wieży. Poza tym kadr jest nieciekawy. Trzeba było odsunąć się lub w ogóle zdjęcia nie robić.

trzecie - kolejny przypadkowy pstryk. Miejsce piękne a pokazujesz taki mały wysinek. Panorama by się przydała z paru ujęć. W necie masz masę programów do łączenia zdjęć, a i na tym forum temat był poruszany.

Dzieki za konstruktywny komentarz i zachecam do kolejnych opinii.
    Ostatnio edytowane przez waruga ; 7.11.09 o 18:43 Powód: Automatyczne scalenie postów