Nie chodziło mi o bliżej a o niżej![]()
Nie chodziło mi o bliżej a o niżej![]()
Nizej to musialbym go postawic na ziemi, technicznie to ryzykowne... za to psperktywa o wiele lepsza a z zabiej pozycji niewiele by sie uzyskalo. Przy dluzszym szkle mozna sie pokusic (inna odleglosc obiektywu od obiektu fotografowania) a przy kitowym.. Dzieki za sugestie!
Pozdrawiam
heh, 'dzięki za sugestie' ale i tak dalej swoje będziesz robił? to po co pytasz się o opinie i porady?
Bezsensu
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Nie przesadzaj że tak znowu byś naraził sprzęt jakbyś się nieco bardziej schylił. Taka mała fontanna z tej perspektywy do bani i już. To już te płytki są ciekawsze bo jakby jeszcze równo było to jakaś symetria może by się pojawiła, a tak ... nic Wrzucaj następne pooglądamy
mente et malleo
Wodospady przyjemne lecz o obróbce już pisano. Dodam tylko, że dość umiejetnie wypatrzone. W fontannie najbardziej razi mnie nie zachowanie równoległości linii do krawędzi kadru. Ładnie za to prezentuje się fotografia miasteczka z kościołem w tle. Morskie widoki także sprawiają sympatyczne wrażenie.
pozdrawiam Wiejo
Uchwycenie takie malej to byl moment a juz "ukladnie" sie do zrobienia zdjecia tak aby wszystko mialo "rece i nogi" nie ryzykowalem. Co do perspektywy to sie zgodze.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Co do fontanny to juz pisalem, musialem szybko dzialac, gdybym mial wiecej czasu, to bym wszystko skorygowal o czym pisali poprzednicy. Tak prawde mowiac, aby zdjecie wyszlo potrzeba umiejetnosci technicznych, parametrow oswietlenia i oraz tzw. "wyczucia " samego fotografujacego.Chodzilo mi u uchwycenie takiej malej fontanny, bo duza nie robila wrazenia.! Wszystkie opinie cenie i milo mi jest, ze poswiecacie czas, aby te moje "pstrykanie" oceniac.
Ponizej fotka
Wracajac do tego co wczesniej pisalem, jezeli nie poswieci sie odpowiedniego czasu, aby przygotowac sie do ujecia (odpowiednie kadrowanie) i pstrykniecie, to pozniej sa efekty, obraz przesuniety itd. .. ! Przygotowanie do do zrobienia zdjecia jest bardzo waznym elementem, bo jak sie zdjecie sknoci, to trudno pozniej o cud...![]()
Ostatnio edytowane przez waruga ; 6.11.09 o 23:28 Powód: Automatyczne scalenie postów
prosze o ocene.. (ED 17.5-45)
Ostatnie zdjęcie wybitnie nieudane. Poczynając od kadru, przez tło, a kończąc na wypalonym kwiatku.
I dlaczego ISO 1600?![]()
Pozdrawiam, Jola