Witam i proszę o ocenę.
Witam i proszę o ocenę.
Ostatnio edytowane przez JacekO ; 3.10.09 o 08:47
Pozdrawiam Jacek
E620+ZD14-42+ZD40-150
Malutkie... Wstaw wieksze. Bok na 800px
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Witam i proszę o pomoc.
Usiłuje wstawić zdjęcia ale za żadne skarby nic nie rozumiem.
Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić jak poprawnie wstawić zdjęcie?
Ja robię tak: GIMP->skaluj obraz->ustawiam na 800px->wstawiam na fotosik.pl a następnie dodaję załączniki jako URL. Chciałem wstawić przez ale też nic z tego.
Wiem, że dla większości z Was problem nie zasługuje na uwagę ale jeśli znajdzie się ktoś życzliwy to będę wdzięczny.
Pozdrawiam Jacek
E620+ZD14-42+ZD40-150
A dlaczego nie wstawisz bezpośrednio do wątku przez <Zarządzanie załącznikami>?
GIMP->skaluj obraz->ustaw na 800px->zapisz>wstaw do wątku przez Zarządzanie załącznikami
Ostatnio edytowane przez helmuth ; 4.10.09 o 20:55
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Ostatnia próba.
Wielkie dzięki (a to takie proste)
Ostatnio edytowane przez JacekO ; 4.10.09 o 21:26
Pozdrawiam Jacek
E620+ZD14-42+ZD40-150
.... troszkę obrabiaj też- zwiększaj lub zmniejszaj kontrast, nasycenie -ostrzyj po zmniejszeniiu- 2 ostatnie troszkę mdłe są...
Np coś takiego
Początkowo obrabiane były na laptopie ale niestety teraz widzę, że na innym kompie(to z tego teraz piszę) wyglądają faktycznie źle. Trochę to wina tych nieudanych prób wstawienia na forum. Faktycznie nie były wyostrzone po zmniejszeniu a i kontrast gdzieś poszedł. Ale teraz jak już opanowałem sztukę wstawiania zdjęcia to się lepiej postaram.
Dzięki za dobre słowo.
Pozdrawiam Jacek
E620+ZD14-42+ZD40-150
Iszi całkiem fajnie![]()
Zmieniłem laptopa na kompa córki, trochę poprawiłem i mam nadzieję, że choć trochę lepiej?
Pozdrawiam Jacek
E620+ZD14-42+ZD40-150