Wtrące moje 5 groszy jeżeli mozna. Świeczka po obróbce duzo gorzej. Zobacz na otoczke płomienia, pixeloza wychodzi. Za ostro. Proponuje ostrzyc na masce a miejsca czułe na działanie narzedzia z wyczuciem wygumkować.
Wtrące moje 5 groszy jeżeli mozna. Świeczka po obróbce duzo gorzej. Zobacz na otoczke płomienia, pixeloza wychodzi. Za ostro. Proponuje ostrzyc na masce a miejsca czułe na działanie narzedzia z wyczuciem wygumkować.
Podobnie jak w galerii Ci napisałem to płomień świecy nieodzownie kojarzy się z ciepłym żywym ogniem który roztacza wokół siebie charakterystyczny czar blasku coś takiego jak ognisko, płonace polana w kominku itp. Na załączonej fotografii zarówno tej orginalnej jak i tej po obróbce nie ma tego czaru płomienia. Może być centralnie ale gdzieś tam w oddali dobrze aby jakiś delikatny kształt jakiegoś motywu zamajaczył dopełniając całości. Z uwagą przegladałem Twoje zdjęcia z rejsów jachtem. Mogę o nich powiedzieć, że są w miare dobre technicznie i wiernie oddają aspekty pływania ale bardziej od strony fachowej i rzekłbym takiej dla znawców. Ja patrząc na nie chciałbym usłyszeć i zobaczyć napięte wiatrem żagle, ich łopot, smagajace o burtę lub dziób fale, widzieć przestrzeń którą trzeba pokonać. Jestem pewien, że doczekam sie w następnym sezonie takich widoków.
pozdrawiam Wiejo
Wiejo i dr_feelgood dzieki za rzeczowa ocene, nie mam wyczucia co do wyostrzenia musze nadal pracowac nad poprawa ..! Wiejo co do fotek z rejsu to beda na pewno, trwaja przgotowania do wyparwy na Alandy w sierpniu, bede prowadzil rejsik, wiec bedzie i czas na fotki..![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
41 znacznie lepiej niż 41a ale i tak nie jest zbyt fajnie. W tle jakiś element dekoracyjny ściany czy coś psuje prostotę fotki. Zgadzam się z Wiejo, że przydałby się jakiś fajny element ale dobrze dobrany kształtem no i może nie tak centralnie.
Pozdrawiam
mente et malleo
Marecki dzieki za wskazkowki, bede probowal dalej, moze cos wyjdzie po "n" probachZapraszam znow do odwiedzin watku..!
Takich konkretnych rad to Ci nie udzielę bo sam dopiero zaczynam ale trzymam kciuki. Popróbuj jeszcze z tym ogniem może uda się go ocieplić.(coś w tym kierunku co Wiejo sugerował).
Pozdrawiam Jacek
E620+ZD14-42+ZD40-150
Widze że e420 ma potencjał.
Trzeba każdą fotkę przemyślećZastanowić się jak to zrobić
![]()