Strona 9 z 15 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 148

Wątek: A750 - jeszcze tańsze FF

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    @EL, proszę! Przeginasz ze słownictwem.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Darekw1967 Zobacz posta
    Ostatnio w TV az do znudzenia... Martyna Wojciechowska stale reklamuje
    Sony ALFA 380.
    To dobrze, może dzięki temu mój ukochany system nie upadnie, identyfikacja z marka posiadanego aparatu to podstawa !

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Kazdy rozsądny człowiek wie(powinien się domyśleć), ze na FF nawet badziewne szkła działają lepiej (pomijając winietę).
    zapomniales tez o mydle na rogach oraz o wiekszej dystorsji ktora sie pojawi na ff

ale aberacja bedzie mniejsza a rozdzielczosc wieksza

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez MaxMartini Zobacz posta
    zapomniales tez o mydle na rogach oraz o wiekszej dystorsji ktora sie pojawi na ff

ale aberacja bedzie mniejsza a rozdzielczosc wieksza
    Byc może, żadne ze szkieł które posiadam nie przejawia cech które wymieniłeś, łącznie z plastikowym kitem Minolty (lezącym na szafie). Możliwe jest również ze ich nie dostrzegam bo nie przykładam linijki do ekranu.

Dla mnie osobiście crop 1,7-1,5 nie ma żadnych cech które wydaja się atrakcyjne, nie wątpię ze są użytkownicy którzy znajdują jego zalety....
    Ostatnio edytowane przez qbic ; 2.11.09 o 18:01

Moderator - opiekun giełdy Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar Iwo
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria

primo: Sony odwaliło kawał dobrej roboty dając głodnym dzieciom możliwość FF względnie niskim kosztem.
    secundo: Sony popełniło bardzo dobry aparat w postaci a700.
    tertio: Sony dogaduje się z bardzo dobrym rezultatem z Zeissem.
    i tyle.
    Takie to straszne, że Martyna nie potrafi powiedzieć nic więcej o aparacie niż to co ma napisane na pudełku? Straszne. Dla mnie wesołe. Od jakiegoś czasu Reklamy Sony to albo pokazać dużymi literami "14MP", stablizacja w korpusie", albo "Martyna poleca". Kto ma rozum się uśmiechnie, a kto nie... no cuż, Sony nie jest badziewiem, by im współczuć przecież, więc osoby "mniej obeznane" i tak się nie poznają. Nie uświadamiajmy ich, że 18-70mm jest do KITu, niech się cieszą, że mają dłuższy KIT od reszty. Ci co wiedzą co chcą kupią np. a700 z Tamronem 17-50mm i już. Ja bym nie obraził się z takiego prezentu.

Bywam często na ogólnym forum fotograficznym "foto.recenzja.pl" i martwi mnie od dłuższego czasu inna rzecz. Nie tylko powiązana z Sony. Forum zrzesza raczej amatorów i poziom nie jest często wysoki, ale jest sporo teoretyków, troli i paru "praktyków" jak tu. Generalnie mnóstwo ludzi pyta o "zestaw ślubny". Głupia sprawa, bo względnie niskie ceny FF sprawiają, że mnóstwo fotoziutków, robi dzięki temu na ślubach itp. I to jest prawdziwy problem, a nie to, że ktoś sobie kupi a900, bo tak.
    Poza tym jeden z przedmówców mądrze napisał, o prawach rynku - jak lud się rzuci na FF to FF stanieje, bo już nie będzie dla zawodowców, którzy i tak droższe kupią, bo muszą. Popyt kształtuje podaż, a te kształtują cenę. Myślałem, że jest to zbyt banalne.
    Jak ktoś kupuje dla lansu aparat, to jego sprawa. Fanie ktoś kiedyś opisał:
    Co to jest lans: kupowanie rzeczy, które nie są Ci potrzebne, by pokazać się ludziom, którzy Cię nie lubią".
    Czym jest reklama? Pobudzeniem na coś apetytu. Czy to jest etyczne? Kogo to obchodzi.
    Kupię 100-400mm lub zamienię za Panasonic 70-300mm

piotrek204
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Iwo Zobacz posta
    Generalnie mnóstwo ludzi pyta o "zestaw ślubny". Głupia sprawa, bo względnie niskie ceny FF sprawiają, że mnóstwo fotoziutków, robi dzięki temu na ślubach itp. I to jest prawdziwy problem, a nie to, że ktoś sobie kupi a900, bo tak.
    Poza tym jeden z przedmówców mądrze napisał, o prawach rynku - jak lud się rzuci na FF to FF stanieje, bo już nie będzie dla zawodowców, którzy i tak droższe kupią, bo muszą. Popyt kształtuje podaż, a te kształtują cenę. Myślałem, że jest to zbyt banalne.
    Posiadanie lustrzanki upowaznia do bycia slubnym. Ale to nic nowego, podczas czasow analogowych bylo podobnie. Jak klient rozsadny to poprostu oceni porfolio nie pytajac czy robione FF,cropem czy kompaktem.

Jak dla mnie crop w lustrzankach nie sprawdzil sie. Powstal bo musial, byl rynek na dslr'y a nie bylo technicznych mozliwosci na FF. Nie dopisujmy totaj zludnych wytlumaczen iz crop powstal po przeanalizowaniu wad FF, zalety dopisali marketingowcy. Nie widze istotnej roznicy w rozmiarze cropa i FF, wystarczy porownac stare tanie analogowe lustrzanki, optyka nie jest istotnie wieksza a puszki wieksze nie byly. To ze jest to czas przejsciowy i FF niebawem zejdzie polke nizej widac po optyce C/N/S. Topowe modele sa budowane pod FF, canon zadnej L-ki na cropa nie zrobil i pewnie nie zrobi.
    Historia juz okreslila ze w lustrzance 35mm to idealny kompromis wielkosci zestawu vs wielkosc.
    Mialem zainwestowac w szkla, wole inwestowac w FF, bedzie jeden worek do analogi i cyfry.

jungli
    Gość
    A mnie sie ostatnio mlodzi pytali nie czym robie, tylko czy nie beda mieli czerwonych oczu na zdjeciach

pozdrawiam

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jungli Zobacz posta
    A mnie sie ostatnio mlodzi pytali nie czym robie, tylko czy nie beda mieli czerwonych oczu na zdjeciach

pozdrawiam
    I co im powiedziałeś?
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Martyna W. potrafi fotografować. Mnie ta reklama drażni z zupełnie innego powodu, ale to by już był kompletny offtopic.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

Moderator - opiekun giełdy Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar Iwo
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan Zobacz posta
    Martyna W. potrafi fotografować. Mnie ta reklama drażni z zupełnie innego powodu, ale to by już był kompletny offtopic.

Pozdrawiam
    Co tu nie jest OFFtopic... śmiało.
    Kupię 100-400mm lub zamienię za Panasonic 70-300mm