Strona 7 z 15 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 148

Wątek: A750 - jeszcze tańsze FF

| OlyJedi Awatar voovoo2
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    Skoro wmieszałeś w to Boga to powiem..............amen

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez voovoo2 Zobacz posta
    Skoro wmieszałeś w to Boga to powiem..............amen
    Albo nie zrozumiałem Twoich intencji, albo Ty nic nie zrozumiałeś z tego co napisałem

Pozdrawiam

qbic
    Gość
    Ja myślę ze to Xenu dał ****.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Gundi
    Mieszka w
    Muszyna / Kraków
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Ja myślę ze to Xenu dał ****.
    Nie wymawiaj imienia boga swego na daremno

A może to szło "nie pożądaj żony bliźniego swego na daremno"?

nie pamiętam
    Ostatnio edytowane przez Gundi ; 31.10.09 o 21:51

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar wujek.samo.h
    Mieszka w
    Lublin, Poland, Poland
    Siła reputacji
    42
    Moja galeria
    Dziwią mnie komentarze typu "po co kupować?, jeśli..." i tu padają argumenty albo w stosunku do podmiotu, czyli kupującego, albo przedmiotu, czyli rzeczy kupowanej.

Jeśli ktoś ma potrzebę zainwestować pieniądze w sprzęt producenta X,Y, Z (a nawet FF), to cóż w tym zdrożnego? Dla przykładu, czy to że nie gram jak Hendrix, SRV, czy John Frusciante uniemożliwia mi zakup Fendera Stratocastera z lat '60? Chyba nie. Czy będę posiadając taki sprzęt lepiej grał? Chyba nie, choć będę miał "to" brzmienie. Nie inaczej jest z rynkiem fotografii.

Pozatym proszę pamiętać że człowiek jest istotą poszukującą. To jak w epoce kamiennej: żyli sobie trzej bracia: jeden zjadł grzybki X: odwalił kitę - tak wynaleziono muchomory, drugi zjadł grzybki Y: miał widy - tak wynaleziono haluny, trzeci zjadł grzybki Z: - mniam, i tak wynaleziono borowiki. Na tym polega postęp. I selekcja naturalna. I potrzeba zmian też. Dlatego też tak ładnie nam w tym roku Fulfrejmem obrodziło. Ludzie chcą nowości, chcą zmieniać swój sprzęt - i producenci wychodzą naprzeciw tej potrzebie.
    MK

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria

offtopic

Cytat Zamieszczone przez wujek.samo.h Zobacz posta
    To jak w epoce kamiennej: żyli sobie trzej bracia: jeden zjadł grzybki X: odwalił kitę - tak wynaleziono muchomory, drugi zjadł grzybki Y: miał widy - tak wynaleziono haluny, trzeci zjadł grzybki Z: - mniam, i tak wynaleziono borowiki. Na tym polega postęp. I selekcja naturalna.
    Jaki piękny przykład kulturowego tabu. Słowianie robili świetny użytek z muchomora plamistego. Tylko naćpać można się było jedynie z ważnej okazji.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan Zobacz posta
    Jaki piękny przykład kulturowego tabu. Słowianie robili świetny użytek z muchomora plamistego. Tylko naćpać można się było jedynie z ważnej okazji.

Pozdrawiam
    Niepotrzebnie to napisałeś, zaraz wyjdzie jakaś ustawa zakazująca zbierania grzybów.

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Niepotrzebnie to napisałeś, zaraz wyjdzie jakaś ustawa zakazująca zbierania grzybów.
    Nie jestem taki majty, spoko mogę sobie pisać. Zresztą zacytowałem tylko profesora Vetulaniego.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

piotrek204
    Gość
    Dla odmiany napisze w temacie. Tak sie zlozylo ze od wczoraj przesiadlem sie na FF. O tyle smieszniej ze do puszki moglem na ta chwile podlaczyc tylko jeden obiektyw, canon EF 28-80 3.5-5.6, jak kosztowne to jest szklo mozna przekonac sie tutaj:
    http://allegro.pl/item797188227_cano..._5_5_6_ii.html

Bateria w pudelku nie wystarczyla na duzo zdjec, troche zabawy sama puszka, krecenia filmow i kilka zdjec zrobionych na spacerze.

Z porownaniu do cropa wielkosc wizjera zabija, w koncu cos widac.

Wrocilem do domu objerzec fotki z obiektywu ktory jest wart <100PLN, w polaczeniu z 21mpix zestaw powinien spowodowac rozpacz.

Ocencie sami:
    http://allegro.pl/item797188227_cano..._5_5_6_ii.html

Wniosek dla mnie krotki. Przez analogowe lata siedzielismy na 35mm, nikt nie narzekal ze klatka jest za duza, ze GO za mala, przez te lata powstaly tysiace mniej lub bardziej udanych szkiel, wiele z nich mozna kupic obecnie za smieszne pieniadze. Na cropie wiekoszosc z nich traci sens, do tego upakowanie pikseli ktore wymaga od nich sporych ilosci linii/mm. Wszystim zycze tego by w koncu lustrzanki wrocily do 35mm a cropy jak np udany u4/3 zostal w kompaktach.

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez piotrek204 Zobacz posta
    Wrocilem do domu objerzec fotki z obiektywu ktory jest wart <100PLN, w polaczeniu z 21mpix zestaw powinien spowodowac rozpacz.
    Kazdy rozsądny człowiek wie(powinien się domyśleć), ze na FF nawet badziewne szkła działają lepiej (pomijając winietę).