Strona 20 z 23 PierwszyPierwszy ... 101819202122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 228

Wątek: Canon EOS 7D - się dzieje... ale czemu nie FF ?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Na jedno wychodzi, Olympus kosztuje więcej - wiec i jakość masz wyższa pomijając wpadkę z rezonansem.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________

Wyjątki się zdarzają.
    Kiedyś się nie zdarzały. U Canona to coś nie wyjątki tylko reguła ostatnio. Producenci przerzucili testowanie sprzętu z działów jakości na użytkowników, uważam to za świństwo. Zresztą nie tylko u Canona sie to zdarza (d300, d5000, d3000, e3). Powinno się to potępiać, a nie pisać, że się zdarza. Kłamstwo 1000 razy powtórzone staje się prawdą. Takim sposobem to niedługo dostaniesz w pudełku części i sam będziesz sobie musiał poskręcać i napisać soft, a najlepsze będzie to, że części nie będą do siebie pasowały.
    Ostatnio edytowane przez dzemski ; 27.10.09 o 22:52

qbic
    Gość
    Nie mowie ze to dobre. Jak mnie się trafi lemon to robię ultra awantury i firmy chcą żebym umarł.

Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria
    Nie mowie ze to dobre. Jak mnie się trafi lemon to robię ultra awantury i firmy chcą żebym umarł.
    Spoko. Wiesz, ja rozumiem, że raz na jakiś czas coś gdzieś nie działa jak powinno. Ot złośliwość rzeczy martwych. Ale żeby cała produkcja, lub cale partie sprzętu miały wady to to już nie jest wyjątek, ale wyraźne oszczędzanie na produkcji, a raczej KJ, a żerowanie na użytkownikach i traktowanie ich jak królików doświadczalnych. Na to się nie zgodzę.

qbic
    Gość
    Myślę ze taka sytuacja jest związana z cyklem życia korporacji, dopiero jak coś porządnie trzepnie giganta po kieszeni to coś zmieni....

Moderator - opiekun giełdy Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar Iwo
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    Po takich wpadkach zaczynam doceniać politykę małych kroczków u Olympusa (np.e400-e410-e420-e450) i wcześniej Sony (a200-a300-a350). Mniej rewolucji typu 18MP, super hiper HD, a solidne szlifowanie i sukcesywne wprowadzanie udoskonaleń i będzie git.
    Fajna sprawa z tą wpadką...:
    - kochanie, a co to za panienka na zdjęciu z Tobą?
    Weź się wytłumacz, że wcześniej pożyczyłeś aparat koledze...

Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria
    Myślę ze taka sytuacja jest związana z cyklem życia korporacji, dopiero jak coś porządnie trzepnie giganta po kieszeni to coś zmieni....
    no nie wiem. C ostatnio mota się strasznie i nie wie co robić. Traci rynek dość ostro i zaczyna robić głupoty. Wypuszcza profi aparat czysto PR-owo nie mając go jeszcze dopracowanego. To nie wygląda dobrze. Zamiast przyćmić konkurencję to zrobił z siebie głupa.

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    76
    Moja galeria
    Obawiam się Dżemski, że ludzie i tak kupią. To jest kwestia marki. To są ciągle magiczne nazwy... o ile firma X musi harować jakością na swoją pozycję, o tyle wypracowana marka tuszuje wpadki. Oczywiście myślę, że do czasu... chociaż kto tam ich wie. Wszystko i tak zależy od klientów.
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    41
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mysikrolik Zobacz posta
    Obawiam się Dżemski, że ludzie i tak kupią. To jest kwestia marki. To są ciągle magiczne nazwy... o ile firma X musi harować jakością na swoją pozycję, o tyle wypracowana marka tuszuje wpadki. Oczywiście myślę, że do czasu... chociaż kto tam ich wie. Wszystko i tak zależy od klientów.
    Na olimpiadzie za rok może być odwrotnie jak w Atenach. Cała trybuna Nikonów. Jeden Canon... No, może przegiąłem, bo te kilka lat temu Nikon był w większych tarapatach po stronie profi.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

Banned | OlyJedi
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    hahahahahahaha

piotrek204
    Gość
    Wpadki zawsze byly, w czasach "analgowych" rowniez, dla uzytkownika wazne jak producent to zalatwi.
    Sony do dzisiaj sponsuruje felerne matryce ccd 3mpix z kompaktow. Dwa miesiace temu wymienialem matryce za darmo
    Jesli w ciagu miesiaca wyjdzie nowy fv sprawa ucichnie i tyle w temacie, jesli sprawa okaze sie sprzetowa to firma na tym troche poplynie.
    Dla uzytkownika wazne ze firma sie oficjalnie przyznala.
    To oczywiscie idealna wiadomosc dla osob ktore zyja z takich sensacji, ale zeby daleko nie szukac to narazie olympus milczy w temacie rezonansu w E-P1 i firmware w E-3 ktory dlugo czeka na stabilna swieza wersje.