Swoją drogą to ciekawe - aparaty w sumie nówki a dylemat odwieczny...![]()
Swoją drogą to ciekawe - aparaty w sumie nówki a dylemat odwieczny...![]()
autor wątku najwyraźniej chciał żeby ładnie brzmiał![]()
E-30, E-510 + Dual Kit + ZD 14-54 II + ZD 50 + Samyang 85 + ex-25 + Metz 48 + Fl-36R
ogłoszenia internetowe nauka jazdy Gorlice
a mnie bardzo razi test E-30 na optycznych. Skrzywdzili trochę ten aparat, wg ich testów jedynie iso 800 jest ostre, natomiast ta sama matryca w E620 w testach nie ma problemów z ostrością w zakresie iso 100-400 - wychodzi na to że mieli chyba wadliwy model, powinni jeszcze raz przetestować inną puszkę modelu E-30![]()
Na E-30 mam chrapkę już staniał nieco w stosunku do pierwotnej kwoty![]()
Czułość w E-30 jest softwarowo podnoszona do odpowiedniego poziomu - czy to w aparacie w przypadku jpegów, czy to w programie do wywoływania rawów. Mimo tego zabiegu szumy są na podobnym poziomie, a w E-30 dodatkowo nie występuje banding na wyższych czułościach.
To z pewnością zainteresuje Cię takie porównanie:
https://forum.olympusclub.pl/showpos...postcount=1363
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
W piątek 02.10.2009 kupiłem E-30 i już żałuję... że nie zrobiłem tego wcześniejale za to skożystam z promocji na HLD-4
Aparat jak dla mnie rewelka.
E-3 przegrał u mnie i jakoś wcale nie żałuję... a macałem oba modele...
myślę że promo na gripa lub lampę jest celowe i dobrze przemyslanę przez marketingowców olympusa - wiele osób czeka na dobry moment z kupnem ale nie są zdecydowani - efekt taki ze kasa nadal siedzi w skarpeciea tak - niezdecydowani a oszczędni już do końca roku zapewne staną się szczęśliwymi posiadaczami E-30 - tłumacząc sobie i światu ze E-30 to lepsiejszy sprzęt ! pozdro
mój wątek tutaj >>>klik<<<
Lepszy sprzęt to pojęcie względne.
Dla jednego lepszy będzie E-3, bo to i tamto, a dla drugiego lepszy będzie E-30, bo to i tamto... No i właśnie dla tego dylemat - ta czy tamta pucha - bedzie istniał wiecznie...
Ja wybrałem tak a nie inaczej i jestem w 100% usatysfakcjonowany bo te cechy, w których E-3 jest ewidentnie lepszy, akurat dla mnie nie mają istotnego znaczenia.
A promocja to taki miły dodatek, ale zapewniam, że to nie ona wpłyneła na moją decyzję...![]()
Ostatnio edytowane przez michalzolnowski ; 5.10.09 o 20:41
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
E-30, E-510 + Dual Kit + ZD 14-54 II + ZD 50 + Samyang 85 + ex-25 + Metz 48 + Fl-36R
ogłoszenia internetowe nauka jazdy Gorlice