Strona 208 z 435 PierwszyPierwszy ... 108158198206207208209210218258308 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2.071 do 2.080 z 4348

Wątek: Odp: wanilia - moim okiem

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar wanilia
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria

Nie tnij się bardzo Cie proszę.
    Fotka była bardzo podobna, to jest inne ujęcie z tego samego wypadu. Inna perspektywa. Rzeczywiście zbliżone. To obrabiałam inną metodą.
    Wycisz się, zamknij oczy, pomyśl o śpiewie ptaków, powieki stają sie coraz cięższe....
    odin, dwa, tri,.......
    Ostatnio edytowane przez wanilia ; 17.09.09 o 20:50
    Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
    zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/

| OlyJedi Awatar kasprzyk
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    89
    Moja galeria

Tak się zaczął mój pobyt w szpitalu z moją córeczką:

Pielęgniarka bierze do ręki jakieś papiery i dużą łyżkę stołową i nas prowadzi (po co jej ta łyżka - się zastanawiałem.. ) eureka ! - przecież windę trzeba jakoś otworzyć
    następne dni - to niekończące się przeprowadzki z sali do sali - bo okna plastykowe trzeba było na inne plastyki wymienić

ostatni dzień - to dzień zjeb...k - najpierw salowa - jakim prawem spałem na łóżku z dzieckiem! Jak już się wkurzyłem i kazałem jej samej na krześle spać (oczywiście inny personel nie miał nic przeciwko, kilka dni obiecywali osobne łózko) to salowej żarówka zabłysła - przecież są łózka polowe - szkoda że po tygodniu się jej przypomniało.

Później zjeb...ka od ordynatorki - co pan robił dzisiaj w nocy na oddziale!! ? Kobiety się krępują - ugryzłem się w język, chciałem się zapytać czy wszystkie invitro zapłodnione i nigdy przedtem facetów nie widziały.

I na koniec na dokładkę żona - bo spałem z młodą dziewuchą na sali, mieli nas rozdzielić i tak tydzień to trwało. Miła uprzejma, ale przecież nic nie zaszło no ale dla zasady trzeba opierpapier dostać

No nic, najważniejsze, że mała prawie zdrowa w domu.
    Beata - jak zaśmieciłem wątek, to usunę.

PZdr
    Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kasprzyk Zobacz posta

Tak się zaczął mój pobyt w szpitalu z moją córeczką:
    ...
    PZdr
    k... k... k... kumulacja
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria

Beata - jak zaśmieciłem wątek, to usunę.
    PZdr
    absolutnie NIE

Historia choć niewesoła , napisana z finezją
    Dobrze, ze po chorobie (jakiś rotawirus?)
    Biedaku, z każdej strony cię bombardowali ale się nie poddałeś!

Jak swojego czasu jak walczyłam z salową (dawno temu, jam młoda mial 3 latka) to usłyszałam od niej wyznanie "A ja to wszystko pierd....ę!!!"
    Tyle miała do powiedzenia.
    Swoja drogą tę młodą mamuśkę mogłeś sobie podarować
    Mój nie mialby szans

Dużo zdrowia dla całej rodzinki!!!
    Ostatnio edytowane przez wanilia ; 17.09.09 o 21:38
    Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...

| OlyJedi Awatar kasprzyk
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    89
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez wanilia Zobacz posta

Dobrze, ze po chorobie (jakiś rotawirus?)

Jak swojego czasu jak walczyłam z salową (dawno temu, jam młoda mial 3 latka) to usłyszałam od niej wyznanie "A ja to wszystko pierd....ę!!!"
    Tyle miała do powiedzenia.
    Dużo zdrowia dla całej rodzinki!!!
    Niestety zapalenie płuc i krtani, było ciężko, lekarze kazali być cały czas z małą - nigdy nie zostawiajcie dzieci samych...

Mam kaca moralnego i mdłości, jak sobie pomyślę o 3 miesięcznym chłopczyku, który sam leżał na sali, matka zostawiła dziecko w poniedziałek, do niedzieli nikt się nie pojawił...
    Pielęgniarki nie pozwalały do niego wchodzić, nie wiem czy bym miał nawet odwagę - tak się teraz tłumaczę, na samą myśl o tym chłopczyku, który albo spał, albo płakał, albo zajmował się po cichu poduszeczką, robi mi się słabo...
    możliwe, że we własnym domu ma jeszcze gorzej, już drugi raz leży na zapalenie płuc...

Inne matki z dziećmi przebywające na sali - mówiły do mnie - po prostu tam nie zaglądaj...

dziękuję Wanilio, pozdrawiam
    Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300

| OlyJedi Awatar Sebastian_T
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Niestety zapalenie płuc i krtani, było ciężko, lekarze kazali być cały czas z małą - nigdy nie zostawiajcie dzieci samych...

Mam kaca moralnego i mdłości, jak sobie pomyślę o 3 miesięcznym chłopczyku, który sam leżał na sali, matka zostawiła dziecko w poniedziałek, do niedzieli nikt się nie pojawił...
    wanilio, przepraszam, że taka dyskusja w Twoim wątku (oglądanym zresztą przeze mnie systematycznie), ale muszę się do kasprzyka "przyłączyć" (w bólu i kacu moralnym).

Gdy ja byłem z moim synem w szpitalu (żona z drugim w domu), kardiologia, obok leżała mała dziewczynka. Nie miała 3 miesięcy jeszcze. Urodziła się z wadą serca. Rodzice byli u niej cały czas, we dwoje lub na zmianę. Pewnego dnia pojechali do domu się ogarnąć, coś tam w domu pozałatwiać, mieli przyjechać po dwóch dniach. "Raptem" 300 km od Warszawy. W drodze powrotnej do szpitala zginęli w wypadku [*][*] Dziewczynka została sama i nikt do niej nie zaglądał od dłuższego czasu... Nie wiem, co dalej, ale jak sobie przypomnę jej kwilenie, to mi się łzy do tej pory w oczach kręcą...
    Sebastian_T

Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Smutne te wasze historie. Z drugiej strony wokół nas dookoła wszędzie zdarzają sie tragedie i człowiek wolałby nie wiedzieć, bo nie jest w stanie wszystkim pomóc. Krzywdę dzieci odbieramy najmocniej, zwłaszcza tych małych.
    W szkole często się napatrzę na ludzkie problemy. Czasem wystarczającą pomocą jest kupienie dziecku obiadów, albo szczera, życzliwa rozmowa z rodzicem. A czasem.... nic nie da sie zrobić, jak głową o mur (zwłaszca kiedy dorosły niedojrzały, albo ma inne hobby niż własne dziecko- np. alkohol)

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar masakrer
    Mieszka w
    Denia -Costa Blanca
    Siła reputacji
    64
    Moja galeria
    ....no to jak juz pogawedka zboczyla z tematu twoich uroczych zdjec Wanilio na tematy znacznie smutniejsze, na dobitke dodam moje 3 grosze.
    We wtorek 16 letni syn jednego z moich kolegow z pracy zostal smiertelnie zraniony nozem przez innego 16- latka podczas dyskusji o dziewczyne na dlugiej przerwie w szkole.
    Swiat zwariowal !!!!!!!!!
    Przepraszam za takie brutalne wtracenie, ale ostatnio przesladuja mnie tragedie. Jak zdolowalam atmosfere to smialo usun ten wpis.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    Pamiątkowe z Pl. Św. Marka bardzo miłe i pełne nie ukrywanych emocji.
    pozdrawiam Wiejo

Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Wracam dla odmiany do zdjęć z Grecji coby nudno nie było.
    Tym razem pseudo street
    Bądzcie łaskawi
    Rybak sam prosił o zdjęcie i jak na rybaka przystało złapał za sieć wiem, ze wygląda to dość dziwnie, ale podkreślam, że to nie moja inicjatywa
    Swoją drogą zastanawia mnie tylko owłosienie na podłodze bo jakoś do umaszczenia rybaka mi nie pasuje
    Miłego wieczoru
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	rusałki m.jpg
Wyświetleń:	110
Rozmiar:	244,7 KB
ID:	23554   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	rybak m.jpg
Wyświetleń:	111
Rozmiar:	197,4 KB
ID:	23555  
    Ostatnio edytowane przez wanilia ; 18.09.09 o 21:40